Features + Interviews
Boothstock presenteert || Het gezelligheidsdier Anil Aras

Boothstock presenteert
Het gezelligheidsdier Anil Aras

27 juni 2014

In 2011 bracht Anil Aras een release uit op het Duitse label OFF Recordings. Sindsdien is het allemaal erg hard gegaan. Op Boothstock staat hij samen met artiesten als Taras van de Voorde, Wouter S en Karim Soliman op de Give Soul / Moustache Records stage.

Wanneer raakte muziek je voor het eerst in je leven?
"Muziek is bij mij al op zeer jonge leeftijd begonnen. Zelf begon ik om mijn vierde met viool spelen, maar mijn vader speelde vroeger ook al allerlei instrumenten. Ik was toen erg jong, maar dat heeft zeker weten veel invloed op mij gehad."

Hoe en wanneer is je muzikale carrière van start gegaan?
"Mijn interesse voor muziek is altijd heel sterk geweest. Maar op latere leeftijd wilde ik me meer verdiepen in elektronische muziek Ik had heel veel ideeën in mijn hoofd en wilde dat uit me halen. Begon hier en daar wat te experimenteren met wat software en voor ik het wist had ik een release op mijn naam staan op het Duitse label OFF Recordings van Andre Crom in 2011. Van experimenteren naar je eigen naam op vinyl was voor mij onbetaalbaar. Ik was trots op mezelf en wilde meer."

Wat zou je nu zijn als je geen artiest was geworden?
"Dat vind ik erg lastig om te zeggen. Voordat mijn muzikale carrière begon, dacht ik nog dat ik het ver zou schoppen met voetbal. Op de middelbare school kon ik mijn draai niet vinden en heb ik de creatieve kant gekozen. Ik geef graag kennis door en probeer mensen aan te sturen en te motiveren. Dus ik denk dat ik iets had gekozen met jongen die ik veel had kunnen leren."

Waar ben je op het moment druk mee?
"Op het moment ben ik veel muziek aan het maken. Vorig jaar heb ik weinig geproduceerd en veel meer bezig gehouden met draaien in binnen- en buitenland, waardoor er weinig tijd over was voor releases. Daar wil ik me weer op focussen. Ik ben met een hoop nieuwe projecten bezig, maar nu nog niets getekend bij labels. Kan daar dus nog niet heel veel over zeggen."

"Wat optredens betreft, alle optredens zijn speciaal voor mij. Soms verwacht ik heel erg veel van een optreden en wordt het niets. Andere optredens waar ik niet bijzonder veel verwacht pakken heel leuk uit en ben ik heel lang in de wolken. Daarom kijk ik naar elk optreden uit."

Wat is op dit moment het belangrijkste in je leven?
"Mijn familie."

Wat doe je naast de muziek? (ja, dit is een cliché vraag over je hobby’s).
"Niets mis met clichés :) Ik ben een gezelligheidsdier, kook heel graag voor vrienden en heb ook altijd mensen over de vloer. Wil heel graag weer gaan voetballen, maar als je elk weekend in een club staat is dat heel lastig te combineren. Elk seizoen probeer ik weer een begin te maken, echt lukken wil het niet, Wellicht aankomend seizoen. Nieuwe ronden, nieuwe kansen..."

Wie of wat inspireert je het meest? Andere muzikanten of misschien een schrijver, politiek leider, atleet, een bepaalde kunstvorm of iets anders?
"Mijn broer is altijd een grote inspiratiebron voor mij geweest. Ik heb ontzettend veel van hem geleerd over het leven en alles daaromheen, ook muziek. Op jonge leeftijd (13 jaar) raakte ik in aanraking met techno dankzij hem. Carl Cox, Ben Sims, Dave Clarke, Sven Väth, Laurent Garnier, Richie Hawtin, Marco Carola waren bijvoorbeeld artiesten die rond het jaar 2000 heel veel indruk op mij hebben gemaakt. Helaas is er van die techno weinig overgebleven, maar aan de andere kant evolueert de muziek ook natuurlijk.
Wat vroeger mijn absolute idool was is Ronaldo, de Braziliaanse. Ik was helemaal ondersteboven van zijn kunsten en keek enorm tegen hem op."

Je staat binnenkort op Boothstock. Wat weet je van dit festival en hoe bijzonder is het dat je hier te horen bent?
"Ik weet dat dit de derde editie is en dat de line-up gevarieerd is. Gevarieerde line-ups vind ik te gek. Breed publiek en voor ieder wat wils. Dat vind ik erg belangrijk. Er loopt van alles rond, maar iedereen heeft één doel en dat is een geweldige sfeer neerzetten. Daarom ben ik erg blij en dankbaar dat Give Soul de mogelijkheid biedt voor mij om daar deel van uit te mogen maken. Samen met Wouter S. gaan we alles uit de kast trekken om de stage waardig af te sluiten."

Welke artiesten ga je hier zelf checken?
"Ik heb nog niet echt een idee van de time-table, maar ben benieuwd naar Dj Sneak, Benny Rodrigues, Khalil & Steven Pieters, Olene Kadar. Aan de andere kant ben ik niet zo'n planner. Ik word graag verrast en hoop ook dat ik toevallig iets tegenkom wat mij kan verbazen en inspireren."

Bijna bij het einde, nog één cliché: Wat vind je van de festival scene in Nederland?
"Festivals worden tegenwoordig steeds groter en groter en meer en meer. Die verandering kan soms ten koste gaan van de sfeer van het evenement. Ik snap wel dat organisaties telkens iets groters neer willen zetten, maar dat maakt het wel lastig om hetzelfde karakter te behouden. Als je kritisch bent heb je altijd wel op- of aanmerkingen. Heb in de loop der jaren geleerd dat je een bepaalde mind-set moet hebben om van niets iets leuks te maken en iets leuks niet te verknallen."

Kun je de vibe van Boothstock omschrijven? En wat voor plek dit festival voor jou inneemt in de gehele festivalscene?
"Om heel eerlijk te zijn ben ik nog nooit op een evenement van Boothstock geweest, dus is het voor mij lastig om deze vraag te beantwoorden. Maar ik zorg dat ik een juiste mind-set heb om er een mooi feest van te maken ;)"

Welke track of set van jou kunnen we opzetten om alvast in de stemming voor Boothstock te komen?
"Een podcast voor Feel My Bicep (hij is wat ouder, maar ik neem bijna nooit mijn sets op)."

Tracks:

 

 

Maak kans op Boothstock Festival tickets!

Advertentie
Party Tips