Features + Evenementen
Boothstock || Rotterdam heeft weer een volwaardig festival

Boothstock
Rotterdam heeft weer een volwaardig festival

05 juli 2013

Vorig jaar kreeg Rotterdam eindelijk weer het dancefestival dat het verdiende. Boothstock was met een mooie locatie, dikke line-up en enthousiast publiek precies het feest waar het in de havenstad nog aan ontbrak. Zaterdag 10 augustus staat de tweede editie gepland, wederom gaat er worden gevlamd in het Zuiderpark.

Jarenlang voerde Rotterdam de leiding als het ging om het grootste dancefestival van de Benelux. Honderdduizenden partygangers kwamen elk jaar af op de FFWD Dance Parade, totdat deze vanaf 2010 voor onbepaalde tijd niet meer doorging. Er kwam nauwelijks iets voor in de plaats: waar steden als Amsterdam en Utrecht ongeveer elk weekend wel een outdoor evenement beleven, heeft Rotterdam slechts het Zomercarnaval of een sporadisch feest in de Kuip.

“Dat besefte de gemeente ook, daarom vroegen ze ons vorig jaar of we een dancefestival wilden organiseren”, vertelt Henk Witteveen, voorheen organisator van de Dance Parade. “Het leek ons wel wat om iets compleet nieuws neer te zetten, niet verwant met de parade. Om te beginnen een festival op een mooie locatie, met alleen maar dj’s die ook produceren. Zo krijg je een wat professionelere line-up met muzikale talenten, wat ook een publiek van liefhebbers trekt. Het werd een succes.”

Zuiderpark
Gelegen in het frisgroene Zuiderpark, vlak naast de Ahoy, ontstond er een veelzijdig festival, waar niet alleen house en techno te horen waren, maar ook hiphop en urban-achtige optredens. “Denk maar aan die theatertour De Parade, maar dan met muziek”, zegt Witteveen. “Het is gewoon een festival met een mooie uitstraling. En wat die areas betreft, die zijn enerzijds gevarieerd zoals je dat op meerdere dancefestivals ziet, anderzijds vullen ze elkaar wel aan. Het werkt niet vervreemdend. Zo is het echt een festival geworden waar je je helden kunt horen én dingen kunt ontdekken.”

Veel Rotterdamse artiesten
Natuurlijk brengt Boothstock veel Rotterdamse artiesten samen. Van oudgedienden als Michel de Hey, Benny Rodrigues en Gerd tot de nieuwe garde dj’s als Joey Daniel en Taras van de Voorde. “Maar we hebben ook een hiphop-act als Great Minds, bestaande uit Sticks, Dr. Moon, Winne en Jiggy Djé. Hun album is net uit, die gaat erg hard, cool om ze erbij te hebben. Het past ook; Winne stond hier vorig jaar al, een jongen uit Zuid, dat was super.”


Check hier de speciale Boothstock remix-contest en win een gig én release op Hey! Records.

Verder ook Kenny ‘Dope’ Gonzalez, een dj die volgens Witteveen ‘al lang op mijn verlanglijstje stond’. Het mooiste vindt hij echter hoe allerlei labels en organisaties nu samen komen. “Er ontstaat een gevoel van verbondenheid onder al die Rotterdamse jongens, maar ook een enthousiasme bij partijen als Puna, 100% Pure, Hey!, 300MPH, Give Soul en Love Below om zich op een festival te presenteren.”

“Ik denk dat het een hoop liefhebbers zal aantrekken. Vorig jaar liepen hier al 4000 bezoekers rond, zoals het er nu naar uitziet gaan we nu dit aantal overtreffen. Nee, we willen niet teveel doorgroeien, het moet wel leuk blijven. Maar er mag best een volwaardig festival ontstaan, het is toch redelijk absurd dat je overal in de Randstad dit soort openluchtfeesten aantreft, maar Rotterdam achterblijft –daar is nu verandering in gekomen.”

Boothstock: zaterdag 10 augustus, Zuiderpark, Rotterdam. Meer info over line-up, locatie, tickets en remix-contest op de website van het festival.

txt Nico van der Plas
imgs Boothstock archief

Advertentie
Party Tips