Features + Interviews
Brian S - Genieter met een stout randje

Brian S - Genieter met een stout randje

31 maart 2008
Als je rondvraagt wat Brian S een bijzondere dj maakt, krijg je standaard twee antwoorden. Eén: hij heeft persoonlijkheid. Twee: hij is sexy. En niet alleen het publiek is daarvan overtuigd, ook Brian S zelf. “Het is wetenschappelijk bewezen. Ik ben vele malen knapper dan Lenny Kravitz.”

Brian S is altijd al bezig geweest met muziek. Was hij niet aan het luisteren, dan wel aan het dansen. Deze dj heeft namelijk zelfs nog als professioneel danser gewerkt. Hij danste door heel Europa, op feesten en in clubs. Zo ook in de It, waar Jean en Marcello destijds het housevirus aan het verspreiden waren. Langzaamaan begon ook Brian S met muziek te experimenteren en krijgt hij in 1995 de kans om in de club als opwarmer te draaien. Met z’n funky en groovy sound weet hij al snel het publiek voor zich te winnen en wordt steeds meer gevraagd. Met Brian S achter de draaitafels, staat er niet zomaar een dj.”Ik beweeg veel als ik draai, zodat ik strakker mix. Het is niet alleen luisteren, maar ook net zoveel voelen. Uiteindelijk draait het om de interactie met het publiek”.

Die interactie heeft zich de afgelopen tijd ook uitgebreid tot live acts met muzikanten. Brian S is een project gestart met een percussionist en een keyboardspeler en zorgt daarmee dat zijn sets nét dat beetje anders zijn.”Ik vind het belangrijk dat je nieuwe shit blijft proberen. Ik houd ervan om te zoeken naar iets anders dan het bekende. Ik zal ook altijd blijven proberen om een mix in diverse stijlen te maken. Werken met muzikanten pakt overigens niet altijd goed uit. Het kan erg onoverzichtelijk worden als er geen chemistry is.“

Over chemistry gesproken, Brian S heeft al flink wat residencies achter de rug. Zo stond hij regelmatig bij de ‘Now&Wow’ van Ted Langenbach en was hij ook favoriet op ‘Rush’, de donderdagavond van Chemistry. Dat Brian S het zat wordt om steeds op dezelfde feesten te draaien, hoeven we voorlopig niet te vrezen. “Het is nog niet voorgekomen dat ik erop uitgekeken raakte. Zolang het niet té vaak is, maak ik me geen zorgen. Rush was ook echt mijn ding, daar kon ik goed los gaan!”

Ook als producer probeert Brian S er een feestje van te maken. “Op dit moment ben ik hard aan het werk in de studio. Afronden is het lastigst, maar dit jaar komt er zeker wat uit. Ook is er een nieuwe clubavond gestart. ‘Body Movement’. Dat is ons nieuwe ding, samen met Greg van Bueren en Timothy Watt. Deep, fat, soulfull, jackin’, minimal, elektronik, funky house!”
Genoeg te doen voor Brian S. Maar zelfs een drukbezet dj maakt tijd vrij voor zichzelf. “Tijdens Koninginnedag en nacht moet ik van hot naar her. Maar ik heb een gig afgezegd, zodat ik overdag een paar uurtjes op een bootje kan varen.” Een genieter dus, die Brian. Maar dan met een stout randje.”Als mijn muziekcarrière niet van de grond was gekomen, was ik pornoster geworden. Ik geniet net zoveel van seks als van vette muziek!”

txt Niels van der Ploeg
Advertentie
Party Tips