Features + Interviews
Chuckie  en het succes van Dirty Dutch || Terug naar de roots

Chuckie en het succes van Dirty Dutch
Terug naar de roots

13 februari 2013
Chuckie zit niet stil. Week na week brengt hij zijn muziek ten gehore in de bekendste clubs ter wereld, met nog maar vier ontbrekende landen in zijn paspoort kunnen we gerust concluderen dat hij de wereld heeft veroverd. Gelukkig heeft hij nog altijd tijd om terug te keren naar zijn roots en maakt hij zich nu op voor een Dirty Dutch Aftershock, zaterdag 23 februari in de Heineken Music Hall. We spraken met de Nederlandse dj over acht jaar Dirty Dutch én Aftershock.

Dirty Dutch
Met 7.000 bezoekers was in 2005 het eerste grote Dirty Dutch feest een feit. De HMH diende als locatie waar liefhebbers van ‘dirty house’ een avond uit hun dak gingen op de beats van bekende en minder bekende dj’s. Hierna werd het feest groter en groter. Een logisch gevolg was het verplaatsen van Dirty Dutch naar een grotere ruimte.

Chuckie: “De eerste keer dat we van de Heineken Music Hall naar de RAI gingen, dat vergeet ik nooit meer. We gingen toen van 7.000 naar 20.000 bezoekers”. Omdat één keer per jaar niet volstond, werd in 2008 besloten een Dirty Dutch Aftershock te organiseren in de HMH. Ook dit werd een onvergetelijk feest. De volgende stap werd het veroveren van de wereld. De aftrap hiervan vond plaats tijdens ADE 2012 en was de start van een reeks van 30 Dirty Dutch feesten wereldwijd.

Ondanks al deze successen is het doel van het Dirty Dutch concept hetzelfde gebleven, namelijk het zijn van een platform voor opkomend talent. Chuckie: “Aan het begin hebben we in Nederland nieuwe namen gesupport, of dat nou lokale of internationale artiesten waren. Nu doen we dit in de hele wereld. Het is leuk om iemand te zien groeien van relatief onbekend tot een internationale grootheid, dit hebben we altijd gestimuleerd”.

Met een lange lijst van dj’s die in het verleden hebben gedraaid op Dirty Dutch blijft de vraag wie de volgende moet zijn om achter de draaitafels plaats te nemen. “Het lijkt me wel gaaf om Tiësto er een keer bij te hebben", vindt Chuckie. "Dan gooien we lekker een back-to-back setje eruit.”

Aftershock
Na vier jaar is het weer hoog tijd voor een Aftershock. Dit feest vindt altijd plaats in een kleinere setting die is gegroeid van The Sand naar de HMH. Om ruimte te geven aan andere concepten is Aftershock een tijd uitgebleven. Nu keert Chuckie, samen met zijn Dirty Dutch collega-dj’s terug voor een echte thuiswedstrijd in de HMH. “Het was de eerste keer dat ik een grote Dirty Dutch daar had, dat blijft een heel speciaal plekje voor mij.”

Chuckie mag dan inmiddels een internationale ster zijn met veel ervaring, zenuwen spelen nog altijd een rol. Om zich goed voor te bereiden op Aftershock verblijft hij een paar dagen van te voren in Amsterdam om de sfeer te proeven. Chuckie: “Ik blijf kijken wat er om me heen gebeurt en staar me niet blind op mijn eigen carrière, de top is nog lang niet bereikt.”

Wat kunnen we verwachten deze avond? Volgens Chuckie wordt het weer ouderwets gezellig in de HMH. Met verassende elementen qua show en artiesten wordt het er één voor in de boeken. Chuckie: “Houd vooral deze avond GLOWINTHEDARK in de gaten, zij maken echt van alles, van hiphop tot techhouse tot electro. Ook Gregori Klosman is een dj die het goed doet op internationaal gebied”.

De echte Dirty Dutch fans, ook wel ‘die hard community’, konden net als voorheen een speciaal ticket bemachtigen waardoor ze toegang krijgen tot vele extra’s. Chuckie: “Ik hecht er heel veel waarde aan als mensen loyaal zijn en overal als eerste bij zijn. Daarom wordt de die hard community altijd in de watten gelegd.”
Wanneer is Aftershock volgens hem geslaagd? “Als om 7.00 uur de dansvloer nog vol staat met mensen die uit hun dak gaan.”aldus Chuckie, die er overduidelijk net zo veel zin in heeft als al die buitenlandse optredens die hij tegenwoordig doet.

Dirty Dutch Aftershock: zaterdag 23 februari in de Heineken Music Hall, Amsterdam.

txt Sharon Martens
imgs Loek Buter

Advertentie
Party Tips