Features + Evenementen
Circusshows en witte dresscodes op Crazyland Weekend

Circusshows en witte dresscodes op Crazyland Weekend

01 maart 2008
Het beruchte Crazyland Weekend komt er weer aan, en zoals gewoonlijk heeft ook deze editie een hoop gekke verrassingen in petto. Meest opvallende factor op dit door Mike S uitgekookte concept is de aanwezigheid van een heuse circustent, inclusief acrobaten- en dierenacts. Nee, geen grapje, op zaterdag 22 maart kun je vanaf de dansvloer in de North Sea Venue rechtstreeks doorlopen naar een nachtelijke circusshow. Pas op voor de krokodillen, zeker wanneer je al een borreltje op hebt, dit feest wordt namelijk eentje om je ogen bij uit te kijken. Of om je witte broek voor aan te trekken, zoals zondag 23 maart het tweede deel van Crazyland Weekend kenmerkt.

Het moet wel speciaal blijven, ongeveer het levensmotto van Mike S, geldt ook al jaren voor Crazyland. “Ik doe nu al vier jaar het Crazyland Weekend, maar probeer er telkens iets anders mee te doen. Dit jaar vindt het bijvoorbeeld voor het eerst plaats op twee verschillende locaties, de North Sea Venue aan de Hemkade en de Lexion. En verder draait alles de eerste dag om ‘Back to Basic’, een thema dat je op verschillende manier kunt interpreteren. We gaan namelijk terug naar de basis van Crazyland, met gekke acts, veel deco en muziek in de stijl van house, tribal en oldskool, maar we gaan ook terug naar de oertijd, de tijd dat dieren nog de dienst uitmaakten op de wereld.”
En zo komen we uit bij het stokpaardje van Crazyland Weekend, het circus. “Ik kende de eigenaar van Circus Etoile, die doet altijd de clownsacts op mijn feesten”, zegt Mike S. “Die zet nu zijn complete tent naast de Hemkade, met ruimte voor zo’n duizend man. Via een sluis kunnen bezoekers er tot zeker vier uur ’s nachts heen, waar ze geen stampende housemuziek voor hun kiezen krijgen, maar een echte circusshow, inclusief acrobaten, clowns, paarden- en krokodillenshows. Alles komt langs, en omdat de tent lichtdoorlatend is, krijg je van buitenaf ook een heel kleurig effect –dat klopt helemaal met het feest.”
Want dag 1 van het Crazyland Weekend is vooral veel kleur, zegt de organisator. Veel felle deco in de zalen, grote led-schermen waar de tijgers op voorbij zullen lopen, een grote happening in de traditie van Crazyland. “De tweede dag, in de Lexion, is daarentegen een volledig witte editie. Hier moet iedereen ook wit gekleed komen, zelfs de broeken moeten wit zijn. De muziek zal hier ook iets anders zijn, meer clubtrance, ik wil namelijk wel de verschillende kanten van Crazyland naar voren laten komen.”
Volgens Mike S behoudt het feest hierdoor zijn waarde. “Ik wil niet opscheppen, maar de laatste edities van Crazyland waren allemaal ruim uitverkocht. Dat zegt genoeg over het vertrouwen dat het publiek in het feest heeft. Voor mij is het taak om niet in te slapen, maar te blijven investeren in nieuwe ideeën en steeds de mensen te blijven verrassen. Ja, met een compleet circus moet dat nu zeker weer lukken, ik heb er zin in.”

txt Nico van der Plas
Advertentie
Party Tips