Features + Interviews
Dance Valley voorpret met Bassjackers

Dance Valley voorpret met Bassjackers

16 juli 2014

Dance Valley bestaat deze zomer 20 jaar! Reden genoeg om even vooruit te blikken op het fameuze dancefestival in de vallei bij Spaarnwoude. In aanloop naar zaterdag 2 augustus elke week meerdere artiesten aan het woord, ditmaal: Bassjackers.

Om te beginnen, wat heb je dit jaar allemaal beleefd?
"Op alle fronten hebben we tot nu toe een super jaar achter de rug. Onze track Crackin waarvan Martin Garrix een edit had gemaakt heeft het erg goed gedaan en ook onze track DERP samen met MAKJ heeft flink wat charts bestormd onder andere de iTunes dance top 20 USA waar we wel heel trots op zijn. Verder is er onlangs een nieuwe release uitgekomen op Revealed Recordings, het label van Hardwell, en zijn er een paar nieuwe tracks in de maak. Op tourgebied hebben we onze eerste Australië festivaltour gedaan en tijdens de Miami Music Week hebben we 15 shows gedaan met onze Miami Crash Tour. Een ander hoogtepunt was dat we dit jaar op EDC Vegas de mainstage hebben mogen afsluiten."

Kun je omschrijven hoe en wanneer je bent begonnen als dj? En wat je in de tussentijd allemaal hebt geleerd?
Marlon: "Ik ben in 2006 begonnen met het draaien van platen op mn slaapkamer, puur als hobby. Al snel kon ik via via ergens voor echt publiek draaien en was toen meteen verkocht. Toen heb ik eigenlijk Ralph benaderd die destijds al muziek maakte op zijn computer en hem een paar voorbeelden laten horen en gevraagd of we samen niet iets in die richting konden maken. Binnen een paar maanden was de eerste track er waar we samen tevreden over waren en Bassjackers was geboren."

Dance Valley bestaat nu 20 jaar! Hoe zag jouw leven er 20 jaar geleden uit?
"Haha, nou compleet anders vergeleken met nu in ieder geval! Wij zaten toen allebei nog op de basisschool! Ik denk niet dat we toen konden voorspellen waar we vandaag de dag zouden staan."

Wat is het mooiste verhaal dat je van Dance Valley kent of hebt meegemaakt? 
Marlon: "Ik ben zelf nog nooit bij Dance Valley geweest, maar ik weet wel dat ik het altijd al zag als een van de belangrijkste festivals in Nederland waar alle grote dj's draaien. Wel echt supervet als je er uiteindelijk dan zelf mag draaien."

Wat moet je volgens jou doen om het als festival 20 jaar vol te kunnen houden?
"Blijven vernieuwen en verbeteren, telkens weer die ervaring leveren waarvoor mensen het jaar erop weer terug willen komen."

Wat is/wordt voor jou de ultieme Dance Valley-track?
"Dan gaan we voor onze nieuwe track RAMPAGE samen met Kenneth G. Echt een Big Room knaller die we ook zeker gaan draaien."

Waarom is het zo bijzonder om als dj op Dance Valley te staan?
"Dance Valley is toch een van de meest gerenommeerde en grootste festivals in Nederland waar de bekendste dj's nationaal en internationaal komen optreden. Het is super om daar onderdeel van te mogen zijn!!"

Dance Valley is van oudsher een festival voor en door de clubscene. Hoe zie/voel jij deze streetvibe op het event?
Ralph: "Inderdaad net als in de clubscene zijn ook op Dance Valley verschillende muziekstijlen vertegenwoordigd. Er is voor ieder wat wils. Je hebt naast de mainstage o.a. ook een house, deephouse, hardstyle, hardcore en techno stage."

Welke artiest(en) ga je dit jaar zelf checken? 
"Waarschijnlijk geen een, want we hebben weer een druk schema voor de boeg die dag. Maar als we de tijd hadden zouden we zeker een kijkje gaan nemen bij bijvoorbeeld Showtek, Steve Angello, Audien en Jay Hardway."

Welke track of set kunnen we het best opzetten om alvast in de stemming te komen voor jouw Dance Valley-gig?

 

 

Maak kans op Dance Valley tickets!Advertentie
Party Tips