Features + Interviews
Dance Valley voorpret met Brennan Heart

Dance Valley voorpret met Brennan Heart

18 juni 2014

Dance Valley bestaat deze zomer 20 jaar! Reden genoeg om even vooruit te blikken op het fameuze dancefestival in de vallei bij Spaarnwoude. In aanloop naar zaterdag 2 augustus elke week meerdere artiesten aan het woord, ditmaal: Brennan Heart.

Om te beginnen, wat heb je dit jaar allemaal beleefd?
"Net als de voorgaande jaren was het een dynamisch jaar waarin de gebeurtenissen elkaar snel opvolgden. In de afgelopen 12 maanden waren de release van mijn documentaire ‘Evolution of Style’ en XQlusive in de Heineken Music Hall de absolute hoogtepunten waaraan ik lang heb gewerkt en ook enorm van heb genoten. Daarnaast heb ik veel in de studio gewerkt waar nieuwe vriendschappen en samenwerkingen zijn ontstaan. Helaas is er nauwelijks tijd om gas terug te nemen, al probeer ik me wel meer bewust te zijn van de belangrijke momenten in het leven en ook de tijd te nemen om te kunnen genieten. Zo woon ik sinds kort in Amsterdam, en geniet ik van de omgeving en nieuwe indrukken en inspiratie die daar op me af komen."

Kun je omschrijven hoe en wanneer je bent begonnen als dj? En wat je in de tussentijd allemaal hebt geleerd?
"Iedereen kent de verhalen van slaap- en zolderkamers; daar ben ik geen uitzondering op. Talent hebben is belangrijk, net als het breder ontwikkelen van je gevoel voor muziek en productie. Maar het belangrijkste dat ik geleerd heb, is het belang van doorgaan waar anderen ophouden. Wellicht voelt het als een beklimmen van een berg, maar als je bovenop de berg staat kun je genieten van het uitzicht. Ik beklim geen bergen, maar geniet wel als ik vanuit de dj-booth ervaar hoe duizenden mensen tegelijk en ‘united’ genieten van muziek."

Dance is inmiddels groter dan ooit. Wat vind je de leukste (muzikale) trends op dit moment?
"Het mooie aan muziek is dat het heel dynamisch is en zichzelf telkens weer innoveert. Rock en blues bestaan als genres al tientallen en wellicht honderden jaren, maar telkens komen er nieuwe tracks uit die het genre weer een impuls geven. Dance en elektronische muziek hebben een kortere geschiedenis, maar ook daar zie je telkens innovatie en daar geniet ik van. Daarom is het ook onmogelijk te voorspellen wie de dj van de toekomst is; wie kende twee jaar geleden Martin Garrix?"

Dance Valley bestaat nu 20 jaar! Hoe zag jouw leven er 20 jaar geleden uit?
"Dat leven was vergelijkbaar met iedere puber die naar de middelbare school gaat in een provinciedorpje; Dance Valley was toen nog heel ver weg en een soort van andere planeet voor mij."

Wat is het mooiste verhaal dat je van Dance Valley kent of hebt meegemaakt?
"Het is een soort van moeder van de grote dancefestivals en kwam zelfs op het journaal: die enorme heuvel met publiek maakt een onuitwisbare indruk op mij."

Wat moet je volgens jou doen om het als festival 20 jaar vol te kunnen houden?
"Ik denk dat je heel goed moet weten voor wie je het festival organiseert, en goed moet volgen in welke richting je doelgroep zich beweegt. Soms moet je de trend vóór zijn om als innovatief te worden beschouwd; bij een volgende trend ben je misschien meer de volger die wacht tot de massa de nieuwe sound omarmt."

Wat is/wordt voor jou de ultieme Dance Valley-track? (mag een classic zijn of juist een gloednieuwe release)
"Ik ben nog bezig om ‘m te maken!"

Waarom is het zo bijzonder om als dj op Dance Valley te staan?
"Ik denk dat het net zo voelt om voor een popartiest op Pinkpop te staan; het grootste en oudste festival, met het meest historische perspectief, grote namen in het verleden etc. Je carriere als EDM-artiest is niet compleet als Dance Valley niet op je giglijst staat."

Dance Valley is van oudsher een festival voor en door de clubscene. Hoe zie/voel jij deze streetvibe op het event?
"Ik vind dat superbelangrijk om de club-feel terug te voelen. Vaak is het moeilijk om de intimiteit van een club te vertalen naar de set op outdoor festivals, maar het is op Dance Valley ook zo dat het publiek meer open staat en ontvankelijk is voor een diepere set waar ook platen in voor kunnen komen die je op andere events niet snel zult instarten."

Welke artiest(en) ga je dit jaar zelf checken?
"Dat zal grotendeels afhangen van de timetable en mijn eigen schema van die dag. Ik heb al regelmatig gedacht dat ik een grote held ging bekijken, totdat mijn tourmanager me de auto introk om al weer op weg te gaan naar de volgende gig."

Welke track of set kunnen we het best opzetten om alvast in de stemming te komen voor jouw Dance Valley-gig?
"Imaginary is een track die het op de festivals altijd goed doet, maar ook de remix van die ik van Afrojack’s Ten Feet Tall hebt gemaakt kan ik zeker aanraden."

 

 img Krijn van Noordwijk

 

Maak kans op Dance Valley tickets!

Advertentie
Party Tips