Features + Interviews
Dance Valley voorpret met Chuckie

Dance Valley voorpret met Chuckie

16 juli 2014

Dance Valley bestaat deze zomer 20 jaar! Reden genoeg om even vooruit te blikken op het fameuze dancefestival in de vallei bij Spaarnwoude. In aanloop naar zaterdag 2 augustus elke week meerdere artiesten aan het woord, ditmaal: Chuckie.

Om te beginnen, wat heb je dit jaar allemaal beleefd?
"Ik leef al paar jaar in een droom. De dj-wereld is ontploft en ik ben blij dat ik er midden in zit. Toch zijn er inderdaad elke keer weer wat speciale momenten maar Dirty Dutch in de Heineken Music hall was het absolute hoogtepunt. Om je 10-jarig bestaan te vieren in de hal waar het allemaal voor mij begon is natuurlijk altijd speciaal. Op naar de volgende 10 jaar!"

Kun je omschrijven hoe en wanneer je bent begonnen als dj? En wat je in de tussentijd allemaal hebt geleerd?
"Ik ben begonnen toen ik 13 was. Eerst heel lang gewerkt om mezelf in Nederland te bewijzen en toen ik alles al zo’n beetje had gedaan bleef alleen nog de stap naar het buitenland over. Inmiddels heb ik op alle festivals in de wereld wel gestaan. Van Coachella tot Tomorrowland. Maar de les die me altijd is bij gebleven is dat je je altijd moet blijven bewijzen, je bent zo goed als je laatste prestatie. De mensen die een kaartje voor je hebben gekocht bepalen uiteindelijk of je er in de toekomst nog bent of niet."

Dance is inmiddels groter dan ooit. Wat vind je de leukste (muzikale) trends op dit moment?
"De diversiteit en de acceptatie van verschillende stijlen. Ik heb mij daar altijd hard voor gemaakt. En nu gaat het vanzelf. De dj van de toekomst denkt niet meer in hokjes. Dat was vroeger nog wel eens anders."

Dance Valley bestaat nu 20 jaar! Hoe zag jouw leven er 20 jaar geleden uit?
"Beginnende dj die graag op Dance Valley wilde staan."

Wat is het mooiste verhaal dat je van Dance Valley kent of hebt meegemaakt?
"Ik heb daar ooit één keer gestaan, maar toen als hiphop dj in een eclectische tent. Dus als je goed gaat graven vind je mijn naam ergens."

Wat moet je volgens jou doen om het als festival 20 jaar vol te kunnen houden?
"Alleen de beste blijven zo lang bestaan. Daar hebben je echte ervaren mensen voor nodig. Daarnaast moet je echt liefhebber zijn anders hou je het niet zo lang."

Wat is/wordt voor jou de ultieme Dance Valley-track? (mag een classic zijn of juist een gloednieuwe release)
"Ik wil eigelijk de set die Carl Cox op 10 jaar Dance Valley draaide in het zonnetje zetten. Dat was weer zo’n moment wat mij goed is bijgebleven en me vooral heeft geïnspireerd te werken aan een internationale carrière."

Waarom is het zo bijzonder om als dj op Dance Valley te staan?
"Als je er nooit hebt gestaan ben je niet relevant. lol"

Dance Valley is van oudsher een festival voor en door de clubscene. Hoe zie/voel jij deze streetvibe op het event?
"Het is knap om te zien hoe Dance Valley weer helemaal hot and happening is. Daar ben ik graag onderdeel van. Je hebt een goed team nodig om dit na 20 jaar nog steeds te doen."

Welke artiest(en) ga je dit jaar zelf checken?
"Ik laat me graag verassen door de namen die ik niet ken, dus ik zal er gewoon ook een paar uur stiekem tussen de bezoekers rondlopen."

Welke track of set kunnen we het best opzetten om alvast in de stemming te komen voor jouw Dance Valley-gig?
"Nou, om precies te zijn 50+ radio shows op mijn Soundcloud. Laat het aftellen maar beginnen!"

img Gerard Henninger

 

 Maak kans op Dance Valley tickets!

Advertentie
Party Tips