Features + Interviews
Dance Valley voorpret met Delete vs Prefix & Density

Dance Valley voorpret met Delete vs Prefix & Density

23 juli 2014

Dance Valley bestaat deze zomer 20 jaar! Reden genoeg om even vooruit te blikken op het fameuze dancefestival in de vallei bij Spaarnwoude. In aanloop naar zaterdag 2 augustus elke week meerdere artiesten aan het woord, ditmaal: Delete vs Prefix & Density.

Om te beginnen, wat heb je dit jaar allemaal beleefd?
Prefix & Density:
"Dit jaar was echt cool tot nu toe! We hebben al verschillende coole boekingen achter de rug en we hebben onze producties naar een next level getild. De positieve reacties op Never Come Close waren superleuk om te lezen. We genoten van onze samenwerking met The Vision. Nu ligt de focus op solo tracks dus wees voorbereid voor de rest van de zomer en het najaar!"

Delete:
"Ik heb dit jaar zowel privé als muzikaal een hoop meegemaakt. Ik woon nu iets meer dan een jaar in Nederland en heb al geweldige optredens gehad en enorm succesvolle releases. Kortom: tot nu toe is het een geweldig jaar!"

Kun je omschrijven hoe je bent begonnen als dj? En wat je in de tussentijd allemaal hebt geleerd?
Prefix & Density:
Wouter:
"Ik leerde de muziek kennen via mijn broer Thijs. Als kleine jongen genoot ik van de uitzendingen van Sensation op TMF. Enkele jaren later begon het te kriebelen om zelf eens aan de slag te gaan en volop te experimenteren met de muziek. Mijn liefde voor hardstyle is sindsdien alleen maar gegroeid."

Bas:
"Toen ik 15 was ging ik vaak met mijn vrienden naar een plaatselijke discotheek naar de zogenaamde 'cola-party’s'. Terwijl mijn vrienden altijd naar de zaal met après-ski muziek gingen, vertrok ik naar de hardstyle zaal waar toendertijd artiesten zoals Showtek, Headhunterz, D-block & S-te-fan en Alpha² draaiden. Ik was gelijk verkocht vanaf de eerste kick die ik hoorde, wat een geweld, dit moet ik ook maken. We hebben elkaar uiteindelijk leren kennen via een internetforum en hebben toen deelgenomen aan een dj contest waardoor we in contact kwamen met DJ Thera/Theracords. Hierdoor begon onze carriere als dj-duo, Prefix & Density."

Delete:
"Ik werd in de vroege jaren van de hardstyle fan van de muziek, en ik moest en zou mezelf erin storten omdat ik zo van de sound hield. Ik ben zo’n tien jaar geleden begonnen met draaien en ongeveer een jaartje daarna begon ik ook te produceren. Ik heb sindsdien een hoop geleerd, maar er is ook een hoop veranderd. Technologie heeft zeker stappen vooruit genomen in het productiewereldje, maar ook dingen als social media beïnvloeden het leven van een artiest enorm. Ik heb geleerd dat je jezelf moet aanpassen op basis van deze veranderingen, maar nooit je roots moet vergeten."

Dance is inmiddels groter dan ooit. Wat vind je de leukste (muzikale) trends op dit moment?
Prefix & Density:
"Niet-hardstyleproducers die zich toch aan de sprong wagen om ons genre te ontdekken. Vaak levert dit unieke sounds op waarvan andere artiesten inspiratie krijgen! Artistieke vrijheid is belangrijk in de scene. Zo kunnen we liefhebbers frisse en vette muziek aanbieden. Ook experimentele bands of dj’s kunnen we beide erg waarderen."

Delete:
"Dance muziek in het algemeen groeit inderdaad in een rap tempo, en met haar alle subgenres. Wat ik vooral geweldig vind is hoe snel de raw hardstyle zich aan het ontwikkelen is. Mensen worden alsmaar hongeriger naar hardere/donkerdere sounds!"

Dance Valley bestaat nu 20 jaar! Hoe zag jouw leven er 20 jaar geleden uit?
Prefix & Density:
Wouter:
"Haha, ik had een mooi pispotkapsel in elk geval. Wat doe je als je 5 jaar oud bent? Spelen met de bal op straat en verstoppertje spelen. Ik heb een mooie jeugd gehad."

Bas:
"Ik heb hier ook weinig aan toe te voegen haha, we zijn nog zo jong heh!"

Delete:
"Ikzelf was toen zeven jaar oud dus ik was ongetwijfeld een klein snotjong, haha! Wat ik me nog wel kan herinneren is dat ik toentertijd non-stop aan het gamen was als ik niet op school zat."

Wat is het mooiste verhaal dat je van Dance Valley kent of hebt meegemaakt?
Prefix & Density:
"Dance Valley weet wel hoe ze artiesten in de watten moet leggen. Vorig jaar in de artist valley hebben we gezellig bijgepraat met andere artiesten. We werden met open armen ontvangen, daarom kijken we enorm uit naar 2 augustus. We gaan er dit jaar weer een knaller van maken! Dit zal niet moeilijk zijn met de toegewijde liefhebbers in de raw hardstyle area."

Delete:
"Ik heb Dance Valley vorig jaar voor het eerst meegemaakt en het was zonder twijfel mijn favoriete festival. Ik heb zelf een diverse muzieksmaak en hou daarom van de diversiteit die Dance Valley haar bezoekers aanbiedt. Ik hou vooral van trance en er zijn maar weinig andere festivals waar naast een trance stage ook hardstyle en hardcore aanwezig is. Eigenlijk hou ik van zo veel verschillende dance genres dat ik vorig jaar van stage naar stage ben gehopt en een geweldige dag heb gehad! The vibe op de mainstage was ook geweldig!"

Wat moet je volgens jou doen om het als festival 20 jaar vol te kunnen houden?
Prefix & Density:
"In onze ogen is Dance Valley de moeder van de dance festivals. Je ziet dat de organisatie passie heeft voor hun vak. Ze leveren de kwaliteit die het publiek verwacht. Dance Valley begrijpt de feestgangers en is niet bang voor nieuwe ontwikkelingen. Dit is de reden van hun succes denken wij. Klaar voor de volgende 20 jaar, jongens?"

Delete:
"Een festival moet exact datgene doen wat Dance Valley doet (daarom hebben ze het 20 jaar volgehouden!). Het meest belangrijke naar mijn mening is de vibe op je festival goed neerzetten, en wanneer de overall productie, line-up, locatie en organisatie van een dusdanig hoge kwaliteit zijn, krijg je een geweldig festival. Als Dance Valley op deze manier ieder jaar blijft innoveren, wordt het er eentje die naar mijn mening alleen maar verder kan groeien."

Wat is voor jou de ultieme Dance Valley-track? (mag een classic zijn of juist een gloednieuwe release)
Prefix & Density:
"We herinneren ons nog goed het moment dat Zedd zijn track: Spectrum erop gooide vorig jaar. Heel de valley ging uit zijn dak! Werkelijk kippenvel."

Delete:
"Ik heb vorig jaar stortvloeden aan top tracks gehoord op alle stages, ik kan echt niet kiezen! Maar ik heb wel een flink lijstje in m’n hoofd aan tracks die ik dit jaar graag zou horen."

Waarom is het zo bijzonder om als dj op Dance Valley te staan?
Prefix & Density:
"Vele grote namen uit de scene hebben hier wel eens gestaan en dat maakt het erg bijzonder. Dance Valley verdiende meteen respect toen we er voor de eerste keer optraden. Zowel de organisators als het publiek maakten van Dance Valley een unieke belevenis dat ons nog lang zal heugen. We zijn ervan overtuigd dat de komende editie dit weer doet!"

Delete:
"Simpel: het is speciaal voor me omdat Dance Valley, zoals ik eerder al zei, mijn favoriete festival is! Ik kan niet wachten!"

Welke artiest(en) ga je hier zelf checken?
Prefix & Density:
"We kijken uit naar de set van Showtek. We hebben veel lof voor dit duo omdat ze zowel succesvol waren in hardstyle als in het pad dat ze nu volgen. Ze hebben hun dromen achtervolgd en waargemaakt."

Delete:
Buiten dat ik m’n collega’s op de hardstyle en hardcore stages ga supporten ga ik ook zeker naar Solarstone, Markus Schulz en Paul Oakenfold kijken op de trance stage. Verder ga ik ook naar Showtek kijken en naar m’n Australische landgenoten Dirty South op de mainstage. En wellicht nog wat rondwandelen op de deephouse en techno stages."

Welke track of set kunnen we het best opzetten om alvast in de stemming te komen voor jouw Dance Valley-gig?
Prefix & Density:
"Dat moet uiteraard Prefix & Density ft. The Vision - Never Come Close zijn! We zien jullie daar!"

Delete:
"Omdat ik b2b draai met deze twee heren, stel ik voor dat jullie gewoon onze meest recente tracks en sets checken op Soundcloud om perfect in de mood te komen!"

 

 

Maak kans op Dance Valley tickets!

Advertentie
Party Tips