Features + Interviews
Dance Valley voorpret met Endymion

Dance Valley voorpret met Endymion

11 juni 2014

Dance Valley bestaat deze zomer 20 jaar! Reden genoeg om even vooruit te blikken op het fameuze dancefestival in de vallei bij Spaarnwoude. In aanloop naar zaterdag 2 augustus elke week meerdere artiesten aan het woord, ditmaal: Endymion.

Om te beginnen, wat heb je dit jaar allemaal beleefd?
"Het is een druk jaar voor ons geweest. Bas is in November 2013 vader geworden van een dochter. Dat moeten we uiteraard als eerste noemen. Op het vlak van releases is ons vierde album Be A Voice Not An Echo in maart 2014 uitgekomen op Neophyte Records. Het is een heel breed album geworden wat alles omvat waar Endymion voor staat. We zijn er enorm trots op!"

Kun je omschrijven hoe en wanneer je bent begonnen als dj/producer? En wat je in de tussentijd allemaal hebt geleerd?
"We zijn begonnen als drie vrienden die op computers van onze vaders aan het klooien waren met fasttracker. Het klonk nergens naar, maar we hadden het enorm naar ons zin. Daarnaast hadden we één draaitafel met pitch control en een cd-speler zonder pitch control. Daar probeerden we dan mee te mixen. In feite zijn we nog steeds drie vrienden die het enorm naar hun zin hebben. Alleen zijn de computers van onze ouders ingeruild voor onze eigen professionele studio en is de muziek die we maken kwalitatief een heel stuk verder. In de tussentijd hebben we alles geleerd wat we nu weten. In het begin hadden we vooral hulp bij het afmixen van onze muziek. Later gingen we dat zelf doen en hebben we weer enorm veel geleerd. En nog steeds leren we elke dag bij. Je bent als producer nooit uitgeleerd. Dat is wat het ook zo’n mooi vak maakt. Het staat nooit stil, en we zijn altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen."

Dance is inmiddels groter dan ooit. Wat vind je de leukste (muzikale) trends op dit moment?
"De leukste trend is dat bijna alles kan! Je ziet steeds meer dat artiesten invloeden uit verschillende genres vermengen in hun eigen muziek. Wij zijn daar ook heel erg mee bezig. Ons album bevat tracks die straight up hardcore zijn, maar ook samenwerkingen met hardstyle producers. Daarnaast hebben we een hardcore track met The Outside Agency gemaakt op 128 BPM. Gewoon om te kijken wat daaruit zou komen. En je merkt gewoon dat het enorm vet wordt en dat mensen die experimenten waarderen!"

Dance Valley bestaat nu 20 jaar! Hoe zag jouw leven er 20 jaar geleden uit?
"20 jaar geleden waren wij nog geen onderdeel van de dancescene. Wij gingen uit in de locale discotheek een paar dorpen verder en we waren vooral bezig met school, sporten en lol maken. In die tijd begonnen we de hardcore net te ontdekken. Maar we hadden uiteraard geen idee dat we uiteindelijk full time producers zouden worden."

Wat is het mooiste verhaal dat je van Dance Valley kent of hebt meegemaakt?
"Als artiest wordt dit onze eerste Dance Valley. We zijn enorm blij dat we dit festival eindelijk van onze bucketlist kunnen afstrepen. Als bezoeker zijn we wel op Dance Valley geweest. Wat we ons nog goed herinneren is het optreden van The Prodigy op Dance Valley. The Prodigy zijn echt helden van ons, dus het was mooi om ze voor het eerst op Dance Valley live te zien!"

Wat moet je volgens jou doen om het als festival 20 jaar vol te kunnen houden?
"Altijd proberen te vernieuwen. Juist die acts boeken die niet iedereen boekt, en dat aanvullen met acts die de mensen graag willen zien. Wij hebben gemerkt dat Dance Valley het een aantal jaar geleden over een andere boeg heeft gegooid. En dat heeft in onze ogen goed gewerkt."

Wat is/wordt voor jou de ultieme Dance Valley-track? (mag een classic zijn of juist een gloednieuwe release)
"Dit zal voor iedereen anders zijn. Maar wij herinneren nog heel goed hoe los het ging bij Firestarter van The Prodigy. Dit is op dit moment dus de ultieme Dance Valley track voor ons. We hopen dat het tijdens ons optreden zo los gaat op Dance Valley dat we dan een track van ons kunnen benoemen als de ultieme Dance Valley track."

<iframe width="820" height="415" src="//www.youtube.com/embed/wmin5WkOuPw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Waarom is het zo bijzonder om als dj op Dance Valley te staan?
"Nederland is de grondlegger van de grote dancefestivals. Dance Valley mag zich scharen onder de ‘grote jongens’ binnen het festival landschap. Het heeft een rijke historie en elke wereldtopper heeft weleens op Dance Valley gestaan. We zijn dus ook enorm trots dat wij nu ook kunnen zeggen dat we hebben opgetreden op Dance Valley."

Dance Valley is van oudsher een festival voor en door de clubscene. Hoe zie/voel jij deze streetvibe op het event?
"Het komt heel erg terug in het artwork de laatste jaren. Het heeft een rebelse uitstraling. We zijn benieuwd of deze vibe ook op het festival te voelen is."

Welke artiest(en) ga je dit jaar zelf checken?
"In onze eigen area gaan we zeker even kijken bij The Outside Agency, The Viper en Art of Fighters. We gaan zeker ook even checken hoe onze vrienden van Showtek het ervan afbrengen. Vroeger vlogen we vaak met ze naar het buitenland, nu treffen we elkaar minder. Leuk om eens te kijken hoe ze het doen op Dance Valley. Uiteraard gaan we ook even kijken bij Steve Angello."

Welke track of set kunnen we het best opzetten om alvast in de stemming te komen voor jouw Dance Valley-gig?
"Om een beetje in de streetvibe te blijven raden we aan om ‘God is a Gangster’ eens op te zetten. Het is een track van ons laatste album die we gemaakt hebben met Art of Fighters. Deze gaat Dance Valley zeker op zijn kop zetten!"

 

Maak kans op Dance Valley tickets!

Advertentie
Party Tips