Features + Interviews
Dance Valley voorpret met Evil Activities

Dance Valley voorpret met Evil Activities

02 juli 2014

Dance Valley bestaat deze zomer 20 jaar! Reden genoeg om even vooruit te blikken op het fameuze dancefestival in de vallei bij Spaarnwoude. In aanloop naar zaterdag 2 augustus elke week meerdere artiesten aan het woord, ditmaal: Evil Activities.

Om te beginnen, wat heb je dit jaar allemaal beleefd?
"We reizen natuurlijk erg veel, maar maken daarnaast gelukkig veel muziek de laatste tijd. We zijn ons muzikale arsenaal flink aan het aandikken om de thermometer een paar graden warmer te krijgen dit festival seizoen. Check ‘Dead Man Walking’ op de EA kanalen voor een voorproefje."

Dance is inmiddels groter dan ooit. Wat vind je de leukste (muzikale) trends op dit moment?
"Wat erg leuk is aan de gehele dance scene op dit moment is dat de dj’s, producers, labels en evenement organisaties veel minder in hokjes denken dan vroeger. Je hoort hardstyle en industrieel gerichte hardcore tracks op house mainstages gespeeld worden, en hardere-style stages worden aangezien als 2de mainstages. Officiële remixen worden gedaan voor wereld bands en artiesten brengen muziek uit op major labels, waar daar vroeger absoluut geen mogelijkheid voor leek te zijn. Alles groeit naar elkaar toe en als er één ding centraal staat in onze scène dan is het saamhorigheid wel. Greatness!"

Dance Valley bestaat nu 20 jaar! Hoe zag jouw leven er 20 jaar geleden uit?
"20 jaar geleden was ik 14 en hard aan het zeuren bij mijn ouders of ik naar een rave mocht. Gelukt!"

Wat moet je volgens jou doen om het als festival 20 jaar vol te kunnen houden?
"Net als alles in het leven: Volhouden en je niet snel uit het veld laten slaan. Maar ook je verlies nemen als dat aan de orde is en ervoor zorgen dat je dan 3x harder en effectief terug slaat."

Waarom is het zo bijzonder voor jou om op Dance Valley te staan?
"Het is de eerste keer! Heel gek misschien, maar het is er gewoon nooit van gekomen. Super leuk is het dan ook om juist op het 20 jarige jubileum op te treden."

Dance Valley is van oudsher een festival voor en door de clubscene. Hoe zie/voel jij deze streetvibe op het event?
"Natuurlijk spelen artiesten hun ‘hits’ op festivals, maar vooral op een langlopend evenement als DanceValley mag je als artiest naar mijn mening best een underground uitstapje maken in je set. Volgens mij waardeert de bezoeker van zo’n festival dat ook echt en dat is tof."

Welke artiest(en) ga je dit jaar zelf checken?
"Jammer genoeg hebben we maar weinig tijd om te hangen. We komen rechtstreeks vanuit de UK naar DanceValley toe en pakken na de set direct een vliegtuig naar Spanje voor een festival dat gegeven wordt vlakbij Valencia. Hardcore ;)"

Welke track of set kunnen we het best opzetten om alvast in de stemming te komen voor jouw Dance Valley-gig?
"Check de maandelijkse podcast: Extreme Audio!"

 

Maak kans op Dance Valley tickets!
Advertentie
Party Tips