Features + Interviews
Dance Valley voorpret met La Fuente

Dance Valley voorpret met La Fuente

06 juni 2014

Dance Valley bestaat deze zomer 20 jaar! Reden genoeg om even vooruit te blikken op het fameuze dancefestival in de vallei bij Spaarnwoude. In aanloop naar zaterdag 2 augustus elke week meerdere artiesten aan het woord, ditmaal: La Fuente.

Om te beginnen, wat heb je dit jaar allemaal beleefd?
"Poeh, het is soms net een rollercoaster. Een speciaal moment was voor mij de start van het jaar. Ik heb toen voor het eerst sinds 189 weekenden een weekend vrij gehad. Ik heb dus meer dan drie jaar non stop shows gehad in de weekenden. Op aandringen van mijn agent, Dounia, heb ik in januari vakantie gehad. Ik vond er niks aan.. Haha! Ik draai zo graag.. Verder genoeg gave shows in binnen- en buitenland. Wat een speciaal moment blijft, is als je eigen producties, bijvoorbeeld mijn laatste release Outlaw, het tijdens shows bij de verschillende culturen, verschillende vibes, altijd goed doet. Iets wat je gecreëerd hebt en wat als soort universele taal wordt begrepen, blijft mooi en speciaal."

Kun je omschrijven hoe en wanneer je bent begonnen als dj? En wat je in de tussentijd allemaal hebt geleerd?
"Ik ben als 13-jarige jongen begonnen met het besef dat een dj moet proberen de mensen te lezen en de juiste platen op de juiste momenten op te zetten. Ik begon toen met het organiseren van een buurt disco en groeide naar een drive-in, waar we bruiloften, sportfeesten,  evenementen etc mee deden. Hier heb ik echt leren draaien. Kijken naar je publiek, wat willen ze en hoe kan je ze dat op een mooie manier geven. Spelen met sfeer, neerzetten van een vibe en mensen daarin meenemen. Maar ze ook als ‘leidend’ gebruiken, is wat ik altijd als belangrijkste heb ervaren. Ik ben toen doorgegroeid naar een club in Eindhoven en door naar een andere club, cafés enzo. Toen een eerste festival en steeds een stapje verder. Door dit goed te doen en mensen te binden zijn we hard gegroeid. Ik doe echt wat ik leuk vind en wat ik van vroeger heb geleerd te doen. Het vermaken van mensen, welke taal ze ook spreken."

Dance is inmiddels groter dan ooit. Wat vind je de leukste (muzikale) trends op dit moment?
"Een grappige trend vind ik dat iedereen zich tegenwoordig een dj lijkt te noemen of te willen worden. De weg ernaartoe en de wereld zelf wordt door vele onderschat. Niet iedereen heeft de benodigde kwaliteiten en niet iedereen is in staat dit te willen ontwikkelen. Een plaatje draaien kan iedereen, dat maakt je nog geen dj. Een plaatje maken is met de apparatuur van tegenwoordig ook niet moeilijk, dit maakt je nog geen producer. Het gaat om de kwaliteit. Er zijn genoeg voetballers, maar om prof te worden en te blijven moet je bepaalde dingen kunnen, leren en willen. Dit kan op verschillende niveaus. Uiteindelijk gaat het erom dat je mensen vermaakt. Of het een bruiloft, café of Dance Valley is, op welk niveau dan ook. Jij stelt je in dienst van het feest en het publiek. Je bent er voor hen! Verder is het belangrijk dat je, net zoals een profvoetballer, samen met de organisatie, en je prestaties, een fanbase opbouwt die ervoor zorgt dat het stadion elke keer weer tot de nok toe vol zit. Een heerlijke taak! Mensen vermaken!"

Dance Valley bestaat nu 20 jaar! Hoe zag jouw leven er 20 jaar geleden uit?
"Ik ben nu 30 jaar, dus toen 10 jaar oud. Ik speelde toen veel buiten met vrienden, maakte cassettebandjes, hockeyde, fietste met kaarten tussen mijn spaken zodat mijn fiets een motor werd en was verslaafd aan mijn op afstand bestuurbare auto die wel 27 km per uur ging!"

Wat is het mooiste verhaal dat je van Dance Valley kent of hebt meegemaakt? 
"Ik draaide twee jaar geleden, de dag voor Dance Valley, in Italië samen met Lady Bee en Mitch Crown. Op de dag van Dance Valley zouden we ‘s morgens vroeg terugvliegen, omdat Lady Bee en Mitch op Dance Valley moesten draaien. Helaas lag het vliegveld daar plat en was onze vlucht toen 8 uur vertraagd. Hierdoor miste Lady Bee en Mitch hun show op Dance Valley en dit is de eerste keer dat ik Lady Bee heb zien huilen. Het geeft aan hoeveel liefde er kan zijn voor een festival!"

Wat moet je volgens jou doen om het als festival 20 jaar vol te kunnen houden?
"Presteren! Afleveren! Het is een zware competitie! Ik draag geen petjes, maar anders had ik hem meteen afgedaan! Petje af, complimenten!"

Wat is/wordt voor jou de ultieme Dance Valley-track? (mag een classic zijn of juist een gloednieuwe release)
"Outlaw, mijn nieuwste release. Gemaakt voor de festivals. Zon, vrienden, zomer, feelgood.. Energie!"

 

Waarom is het zo bijzonder om als dj op Dance Valley te staan?
"Het is wederom een mooie bevestiging dat je in de top league aan het spelen bent. Het is een succesvol festival en het is heerlijk hiermee samen te mogen werken."

Dance Valley is van oudsher een festival voor en door de club scene. Hoe zie/voel jij deze streetvibe op het event?
"Je kunt iets proberen te creëren maar uiteindelijk moeten de mensen, de bezoekers het gaan ademen, voelen, geloven en overnemen. Ik ben erg veel bezig met de sfeer en de vibe van het publiek. Je voelt aan wat er leeft, via het publiek krijg ik de vibe binnen."

 

Welke artiest(en) ga je dit jaar zelf checken?
"Helaas krijgt ik zelf niet veel de kans collega’s te checken. Vorig jaar deden we meer dan 300 shows, dus vaak is het na een show door naar het volgende feest. Maar, als het schema het toelaat, ga ik zeker even bij mijn zomertour-partner-in-crime, Lady Bee kijken. Het is voor haar een thuiswedstrijd, dus extra leuk haar daar te zien rocken met haar pretogen!"

Welke track of set kunnen we het best opzetten om alvast in de stemming te komen voor jouw Dance Valley-gig?
"Tot die tijd.. Mijn radioshows bestaan uit kleuren. Elke show een andere kleur, een andere vibe, sfeer.. Kies een kleur en de volumeknop naar rechts.. Ik zie je graag op Dance Valley! Zin in!"

imgs La Fuente archief en Dennis Bouman

 

 Maak kans op Dance Valley tickets!

Advertentie
Party Tips