Features + Interviews
Dance Valley voorpret met Showtek

Dance Valley voorpret met Showtek

25 juni 2014

Dance Valley bestaat deze zomer 20 jaar! Reden genoeg om even vooruit te blikken op het fameuze dancefestival in de vallei bij Spaarnwoude. In aanloop naar zaterdag 2 augustus elke week meerdere artiesten aan het woord, ditmaal: Showtek.

Om te beginnen, wat heb je dit jaar allemaal beleefd?
"We hebben al een bizar drukke tijd achter de rug. Heel veel mooie momenten, Miami Music Week was wel een van de highlights, samen met ons eerste bezoek aan Brazilië en Mexico. We zijn net terug van Summerburst Festival in Zweden, wat ook helemaal te gek was. Onze samenwerking met David Guetta is ook een van de highlights van 2014 tot nu toe."

                                    

Kun je omschrijven hoe en wanneer je bent begonnen als dj? En wat je in de tussentijd allemaal hebt geleerd?
"We begonnen met produceren als een soort hobby. We hielden beide al onwijs veel van muziek op jonge leeftijd. Sjoerd maakte beats op zijn computer en Wouter speelde piano. Toen onze ouders gingen scheiden hadden we een manier nodig om stress te ontvluchten en bedachten we om samen muziek te maken. In 2001 hadden we onze eerste hit in de charts in België. Rond die tijd werden we gevraagd om als residents in een club in Eindhoven te draaien."

Dance is inmiddels groter dan ooit. Wat vind je de leukste (muzikale) trends op dit moment?
"We vinden het heel tof om te zien dat EDM zich uitbreidt over de hele wereld en dat er zoveel verschillende stromingen en sounds te onderscheiden zijn binnen EDM. We vinden tracks tof waar verschillende invloeden in te horen zijn, dat je echt verrast wordt door een sound."

Dance Valley bestaat nu 20 jaar! Hoe zag jouw leven er 20 jaar geleden uit?
"Toen zaten we ’s nachts of ’s avond stiekem op onze zolderkamer muziek te maken. Dan gingen we midden in de nacht naar het park om onze eerste producties te testen."

Wat moet je volgens jou doen om het als festival 20 jaar vol te kunnen houden?
"Dance Valley heeft een grote historie en brengt dat goed tot uiting de laatste jaren vinden wij. In 20 jaar is er ongelooflijk veel gebeurd met dance en hardere stijlen muziek, maar Dance Valley draait vooral om de sfeer die er omheen hangt, iets magisch, iets waar je heel graag wil staan als artiest. Daarnaast is er op Dance Valley meerdere keren geschiedenis geschreven door de allergrootste en vetste namen op de line-up te zetten."

Wat is/wordt voor jou de ultieme Dance Valley-track? (mag een classic zijn of juist een gloednieuwe release)
"We hopen dat dit Bad wordt, onze track samen met David Guetta die op dit moment wereldwijd best wel lekker gaat mogen we zeggen."


Waarom is het zo bijzonder om als dj op Dance Valley te staan?

"Het feit dat het één van de eerste festivals in Nederland is geweest maakt het heel bijzonder. Dance Valley heeft ook voor ons veel geschiedenis en er zijn momenten geweest dat we zelf in het publiek stonden los te gaan. Dat wij deel uit mogen maken van het 20-jarige bestaan vinden we echt cool, we gaan de bezoekers niet teleurstellen!"

Welke artiest(en) ga je dit jaar zelf checken?
"We gaan sowieso effe chillen met Nicky en misschien wel even stage bomben haha! We hebben veel nieuwe muziek gehoord van Nicky en het belooft een hoop new good stuff. Ook Jordy Dazz timmert goed aan de weg en is een jongen die er al jaren hard voor werkt. Het is tof dat hij met ons de stage deelt die dag. Maar tochhhh denk ik dat we ook nog even gaan spieken bij Steve Angello, als de tijd ons toelaat, want we hebben later die dag nog een boeking in Zweden."

Welke track of set kunnen we het best opzetten om alvast in de stemming te komen voor jouw Dance Valley-gig?
"Om echt lekker in de stemming te komen voor onze set moet je BOUNCER opzetten!"

 

Maak kans op Dance Valley tickets!


Advertentie
Party Tips