Features + Interviews
Dance Valley voorpret met Wildstylez

Dance Valley voorpret met Wildstylez

09 juli 2014

Dance Valley bestaat deze zomer 20 jaar! Reden genoeg om even vooruit te blikken op het fameuze dancefestival in de vallei bij Spaarnwoude. In aanloop naar zaterdag 2 augustus elke week meerdere artiesten aan het woord, ditmaal: Wildstylez.

Om te beginnen, wat heb je dit jaar allemaal beleefd? 
"Ik heb een paar weken geleden mijn nieuwe website gelanceerd waar ik erg blij mee ben en verder heb ik weer een aantal toffe tracks mogen remixen en tracks uitgebracht op mijn label Lose Control Music en ben net weer terug van mijn Amerikaanse tour."

Kun je omschrijven hoe en wanneer je bent begonnen als dj? En wat je in de tussentijd allemaal hebt geleerd?
"Het begon allemaal met Trance Energy waar ik jaren geleden naar toe ging als bezoeker en geïnfecteerd raakte met het dance virus. Redelijk snel daarna begon ik met draaien en produceren. In de tussentijd heb ik de Alpha Twins leren kennen, die al het een en ander hadden bereikt op dat moment, heb via hun wat mensen leren kennen en vanaf toen is alles behoorlijk snel gegaan!"

Dance is inmiddels groter dan ooit. Wat vind je de leukste (muzikale) trends op dit moment? 
"Ik vind dit een lastige vraag, omdat trends altijd van korte duur zijn en ik heb ook niet de behoefte om hierop in te spelen omdat het nu toevallig 'in' is. Ik wil produceren wat op dat moment goed voelt en me niet te veel bezighouden met bepaalde trends. Op dit moment vind ik wat Bass Modulators doen wel erg cool en draai hun tracks ook graag in mijn sets."

Dance Valley bestaat nu 20 jaar! Hoe zag jouw leven er 20 jaar geleden uit?
"Dat is lang geleden, ik was pas 11 haha! Toen was ik nog druk denk ik met torens bouwen van Lego en speelde graag gitaar. Ik was meer van de rock op dat moment."

Wat is het mooiste verhaal dat je van Dance Valley kent of hebt meegemaakt? 
"Om eerlijk te zijn heb ik er nog nooit gestaan en ben ik er ook nog nooit geweest haha! Wel altijd veel goede verhalen over gehoord van mensen om me heen en ben blij dat ik er dit jaar dan eindelijk deel van mag uitmaken!"

Wat moet je volgens jou doen om het als festival 20 jaar vol te kunnen houden?
"Het belangrijkste is het leveren van kwaliteit in zowel de line-up als met alle voorzieningen voor het publiek en de artiesten. En blijven vernieuwen uiteraard, mensen blijven verassen."

Wat is/wordt voor jou de ultieme Dance Valley-track? 
"Dat zou dan een track moeten zijn van Mister Dance Valley: Carl Cox! Hij heeft natuurlijk jarenlang de mainstage afgesloten, maar kan zo snel niet een bepaalde track bedenken. En natuurlijk ook het Dance Valley anthem van dit jaar wat ik heb geproduceerd."

Waarom is het zo bijzonder om als dj op Dance Valley te staan?
"Dance Valley is een van de oudste dance festivals, echt zo een waar je gestaan moet hebben als dj."

Dance Valley is van oudsher een festival voor en door de clubscene. Hoe zie/voel jij deze streetvibe op het event?
"Dat ga ik dit jaar dus voor het eerst ondervinden ;) Vraag het me na Dance Valley nog eens!"

Welke artiest(en) ga je dit jaar zelf checken?
"Ik ga zeker proberen om Nicky Romero te gaan checken! Hij is een goede vriend van me en woont bij mij om de hoek, maar omdat we beiden vaak onderweg zijn gebeurt het niet vaak dat we even wat kunnen afspreken."

Welke track of set kunnen we het best opzetten om alvast in de stemming te komen voor jouw Dance Valley-gig?
"Uiteraard het anthem, maar je kan ook via mijn website wat live sets checken."

 

Maak kans op Dance Valley tickets!

Advertentie
Party Tips