Features + Interviews
DANCE.NL is going to IBIZA! Q&A Oliver Heldens

DANCE.NL is going to IBIZA! Q&A Oliver Heldens

07 juli 2015

Afgelopen vrijdag was het zover. De opening van Multiply, het nieuwe concept dat Ushuaïa de komende zeven weken op vrijdagavond op stelten moet gaan zetten. Multiple is bedacht door de piepjonge en al zeer succesvolle Martin Garrix. Oliver Heldens is zijn vaste support. Met hun negentien en twintig jaar oud een opvallende keuze voor Ushuaïa, dat nog niet eerder de samenwerking aan ging met zulke jonge artiesten. We spreken een vrolijke en ontspannen Oliver vlak voor de show op zijn balkon, dat uitkijkt over de indrukwekkende binnenplaats van Ushuaïa.

Is dit je eerste keer op Ibiza?
"Nee, dit is niet mijn eerste keer. Ik heb vorig jaar iets van zeven keer hier gedraaid, waarvan drie keer in Ushuaïa. Ook heb ik in Amnesia gestaan en Pacha. Die drie."

Bij welke feesten was dat?
"Vorig jaar in Ushuaïa bij David Guetta en twee keer bij Axwell & Ingrosso. In Amnesia bij Cream Ibiza en Together en dan in Pacha bij Martin Solveig. Ik heb vorig jaar veel uitgeprobeerd, maar Ushuaïa is toch wel favoriet! Al is het natuurlijk wel lastig om een Ushuaïa met Amnesia te vergelijken."

Ja, want Ushuaïa is natuurlijk buiten en overdag, maakt dat het voor jou leuk?
"Ik vond het vorig jaar leuk in Ushuaïa dat je de mensen kon zien. Je zag ze genieten. Dat vond ik heel leuk. Vanavond zie ik het donker worden, dat is ook mooi!"

Hoe is de samenwerking tot stand gekomen, heeft Ushuaïa jou gevraagd? Of zijn jij en Martijn (Martin Garrix) samen op het idee gekomen?
"Martijn kreeg al een eigen avond bij Ushuaïa en toen hebben ze aan mij gevraagd of ik wilde meedoen aan zijn avond."

Hebben jullie al eerder samen gewerkt?
"Ik heb vorig jaar in Miami op Martijn z'n avond gestaan. We hebben muzikaal gezien verder niet samengewerkt. We doen natuurlijk allebei iets heel anders qua sound. Maar ik kom Martijn wel vaak tegen bij festivals."

Dat vroegen wij ons inderdaad ook af, hoe ziet de avond eruit qua muziek aangezien jullie allebei een andere stijl draaien?
"Daar hebben ze hier wel heel goed over nagedacht. Ze hebben een goede opbouw in de avond gezet. Martijn is de afsluiter. Dat is iets harder, meer festivalachtige muziek. En daarvoor sta ik dan. Voor mij draaien mensen als Chocolate Puma, Lucas & Steve en Justin Mylo. Dat zijn gewoon gasten die lekker zomers en groovy draaien. Het is natuurlijk heel tof dat Ushuaïa dat zo doet."

Ik denk dat het wel een van de weinige feesten hier is waar ze minder focussen op één specifieke doelgroep. Ik kan mij voorstellen dat er daardoor een zeer divers publiek staat.
"Zeker, en wat ik daarnaast heel tof vind is dat Martijn en ik soort van twee pioniers in twee verschillende stromingen zijn. En we zijn natuurlijk heel jong en spreken dus jong publiek aan. We gaan het zien vanavond en de komende weken. Ik heb er heel veel zin in. En Martijn ook."

Je vertelde net al even dat je al een paar dagen op het eiland bent dus je hebt ook al wat meegemaakt hier, klopt dat?
"Uh ja, gewoon een beetje gechilled. Woensdag naar de Pacha geweest naar Martin Solveig en Diplo. Dat was leuk en gister even bij Armin gekeken."

En heb je verder deze zomer nog vette dingen in het vooruitzicht?
"Teveel. Ik heb dit jaar iets van tweehonderd optredens, waarvan maar acht ofzo in Nederland. Dat is continue vliegen en reizen. Ik zit nu drie dagen in Ibiza, maar de komende zeven weken is het constant in en uit. Ik sta heel vaak hier van 20.30 tot 22.00 uur en heb dan diezelfde avond nog een gig in bijvoorbeeld Mallorca, Kroatië of Griekenland."

Gekkenhuis dus. Hoe bereid je je daar op voor?
"Ik ben sowieso goed voorbereid omdat ik veel edits maak en ik heb gewoon veel eigen muziek, eigen remixen. In principe ben ik altijd voorbereid. En vaak kom ik op de locatie aan en dan is het gewoon aanvoelen wat ik dan ga doen. Ik draai in mijn sets sowieso veel eigen muziek. En helemaal op een festival, als ik dan één uur draai dan is 2/3e van de set gewoon eigen muziek. Dan hoef ik me in principe niet supergoed voor te bereiden. Vanavond draai ik nummers die teruggaan naar vroeger, en bouw ik steeds op naar het heden."

Je zult vast erg trots zijn dat je dit al bereikt hebt en je familie vast ook. Komen ze wel eens kijken naar je shows?
"Ja, zeker wel! Ik ben erg trots en mijn familie ook. Mijn broertje heb ik nu een week lang meegenomen op tour. Vorig jaar was ik in Duitsland aan het toeren met David Guetta. Mijn vader was toen mee en ook mijn broertje. Toevallig zat ik die week daarvoor in Vegas en toen had ik mijn moeder een week lang meegenomen. Zij vindt het ook erg leuk."

We horen op de achtergrond de volgende pers binnenlopen… laatste vraag dan!

Wat is na Ushuaïa nog een grote droom van je?
"Mijn doel is gewoon om veel eigen shows te doen. In principe is die droom al werkelijkheid. Ik sta over de hele wereld in clubs waar ik een eigen show doe, maar ik zou het op nog grotere schaal willen doen. Dat ik zalen kan afhuren als de HMH en dat ik dan mijn eigen ding kan doen, mijn eigen avond. Maar het ziet er allemaal erg goed uit dus ik ben heel erg excited voor de future!"

Txt: Sharon Martens // Imgs: Sharon Martens & Oliver Heldens archive

Advertentie
Party Tips