Features + Interviews
Dano || Eindelijk rust

Dano
Eindelijk rust

01 juni 2009
Hij viert dit jaar z’n 25-jarig jubileum, maar van gas terugnemen lijkt nog geen sprake. Althans, op muzikaal gebied dan: hij draait nog steeds, heeft een band, doet de line-up voor Ground Zero en verricht nog meer werk achter de schermen. Verder lijkt het erop dat Daniel Leeflang, beter bekend als dj Dano, eindelijk rust heeft gevonden.

“Ground Zero is een te gek festival, je hoort alleen maar goeie muziek die recht uit het hart komt. We hebben dit jaar een Pounding Grooves-area waar echt alles bij elkaar komt, als het maar ‘pounding’ is dus. Verder staan er namen die je normaal nooit hier ziet draaien, zoals een Forsaken is Dead en Luca Cucchetti (“The house of god”). Omdat Ground Zero ’s nachts plaatsvindt en je er lekker door de bossen kan struinen, is het voor mij het beste hardere festival wat er is!”
Zelf staat Dano ook nog regelmatig on stage. “Early en classics draaien vind ik nog steeds te gek. Techno wil ik ook weer wat meer oppakken. En ik heb sinds twee jaar de band Earl’s Court samen met Jeroen Goeijers. Toen ik een half jaar in de Londense wijk Earl’s Court woonde, hebben we twaalf tracks geschreven -toen ons album uitkwam werden we vergeleken met de oude Moby en Portishead. Het is een beetje een kruising tussen dance, pop en rock, verweven met veel elektronica. Echte festivalmuziek ala Lowlands.”

Londen heeft inspirerend gewerkt op Dano. Toch is hij na een periode van veel reizen weer op Hollandse bodem beland. “Ik ben ook van plan hier te blijven, woon samen met een lief meisje en we maken en verkopen samen wat kunstdingetjes. Ik ben druk met werk, maar heb desondanks wel rust in m’n leven. Heb een prettige woonsituatie nu en als je stopt met drugs gebruiken krijg je ook meer rust in je hoofd.”
Dano is door schade en schande wijs geworden. Wordt het tijd voor een film, of z’n memoires? “Mocht iemand een film willen maken over m’n leven, kom maar op. Of dat interessant is voor mensen weet ik niet, zeker is wel dat het een heftige tijd was. De huidige dj-generatie gaat naar een optreden met een cd-map en een banaan. Wij namen wel andere dingen mee, ja. Sowieso gaat m’n 25-jarige jubileum dit jaar goed gevierd worden. Waarschijnlijk iets in de Carpe Diem, en 8 augustus in Paradiso. Dat zal dan een mengelmoes worden van techno, dichters, classics, hopelijk Ben Liebrand, de hardcore van toen en van nu, Herman Brood laten meedraaien op schermen, zoiets.”

“Ik heb al een mega vette line-up, zo gaat Miss Djax een heerlijke classics techno/acid set draaien om maar een voorbeeld te noemen. Ik ben nog bezig om nog meer muzikale vrienden uit te nodigen, maar dat het een mega vet en super gezellig jubileum gaat worden staat vast!”
En daarna? Is Dano van plan nog jaren langer op het podium actief te blijven? “Ik zit er zwaar over na te denken er eind volgend jaar mee te stoppen en het stokje over te dragen aan de nieuwe generatie. Volgend jaar nog één keer overal staan en dan een grote klap op de vuurpijl lijkt me mooi. De weekenden vrij lijkt me wel wat, m’n dochter van 16 heeft bijvoorbeeld nog nooit Oud en Nieuw met me gevierd. Als ik er sta heb ik ’t nog altijd naar m’n zin, ik vind de muziek nog steeds te gek, maar het wordt ook eens tijd voor wat anders. Het werk wat ik nu achter de schermen doe bevalt me prima, dus vrees niet: ik ga niet op een kinderboerderij werken. Muziek is er altijd geweest in m’n leven en dat zal ook altijd zo blijven!”

Meer info op Earl's Court - A Led Zeppelin Celebration op MySpace Music ? Gratis gestreamde MP3?s, foto?s en Videoclips
www.dansa.nl
GroundZero Festival 2010

txt Jacqueline Sinke
img Saskia Pinkster
Advertentie
Party Tips