Features + Evenementen
Daydream Festival - Even een weekendje dagdromen

Daydream Festival - Even een weekendje dagdromen

29 maart 2013
Het is aftellen! Over drie dagen zal festivalpark Lommel in België hoogstwaarschijnlijk vollopen met dagdromers. Dit jaar is alweer de vierde editie van Daydream Festival en met de uitverkochte voorgaande edities wordt een nog spectaculairder jaar verwacht. De bezoekers kunnen ditmaal niet één, maar twee dagen genieten van de uitgebreide line-up en sprookjesachtige omgeving -we vragen het aan organisator Par-T Events.

Daydream Festival wordt gezien als de opener van het festivalseizoen en is inmiddels uitgegroeid tot een populair dancefestival. “Wij willen qua festival nog meer te bieden hebben", vertelt Roel Berens van Par-T Events. "Vorig jaar zijn we begonnen met een camping en een pre-party en dit jaar gaan wij weer een stukje verder met een extra festivaldag.”

De bezoekers die niks willen missen, kunnen overnachten op de Nightdream Campsite en beide dagen lekker dagdromen. Berens: “We vinden het belangrijk dat het hele decor van het festivalterrein een beleving is voor de bezoekers. Festivalpark Lommel biedt hier gelukkig genoeg ruimte voor, we kunnen er echt iets moois van maken.”

De line-up
In vergelijking met 2012, toen er zo'n 100 artiesten van de partij waren, is de line-up dit jaar een flinke stap vooruit gegaan. Met ruim 150 artiesten en unieke shows komen alle dancestijlen voorbij, van house, electro en eclectic tot 90´s hardstyle, dubstep en techhouse.

Bovendien is er een bijzondere show van Don Diablo. De dj zal op 12 april een nieuwe podiumact laten zien met speciale decors en visuals. Opvallende namen tijdens het festival zijn verder Wildstylez, Showtek, Fake Blood, Dada life en Sunnery James & Ryan Marciano. Precies ja, veelbelovend!

Net als vorig jaar is er ook weer een Dance-Tunes DJ competitie. De winnaar mag draaien op een van de grootste area´s van het festival, de V-Essentials area. Waarom een DJ Contest? “Er is veel animo voor, dus het is onwijs leuk om dj´s de kans te geven om op Daydream Festival te staan,” zegt Beerens.

Voorgaande edities
De organisatie van Daydream Festival is zeer tevreden over de voorgaande edities. “Het eerste jaar hadden wij tussen de 3.000 en 6.000 bezoekers verwacht en toen stonden er ineens 12.000 man op het terrein aan het Zilvermeer. Geweldig om te zien! Het jaar daarop gebeurde hetzelfde en uiteindelijk moesten we uitwijken naar een ander festivalterrein. Ja, we zijn nu een stuk groter, maar het feestgevoel is hetzelfde gebleven. Hoe meer dagdromers, hoe beter."

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/F_o44RK6jHA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Hij hoopt in elk geval weer hetzelfde aantal bezoekers te halen. Tot nu toe gaat alles heel goed en alle berichten en tips van de bezoekers worden meegenomen voor het jaar daarop. Berens: “We willen dat de dagdromers een geweldig weekend krijgen. Het festival is pas geslaagd als zij tevreden zijn. Dus gaan we er alles aan doen om hier iets bijzonders van te maken, absoluut.”

Daydream Festival vindt plaats op 12 en 13 april op festivalpark Lommel (België).

txt Denise Hobers
imgs We Are The Night Productions

Advertentie
Party Tips