Features + Fashion
De A/W10 collectie van SHAPESHIFTR NYC: mooi vanuit elke hoek

De A/W10 collectie van SHAPESHIFTR NYC: mooi vanuit elke hoek

22 september 2010
Soms loop je in een keer tegen een super tof item aan die je gewoon moét hebben. Tijdens een research naar interessante merken, kwam Dance.nl terecht bij het merk SHAPESHIFTR NYC. De twee vrouwen achter de fijne items van de SHAPESHIFTR’s collecties zorgen met hun ‘layering style’ voor veel moois, aanschouw hier de A/W10 collectie!

SHAPESHIFTR NYC: Meghan Lavery & J’aime Lizotte
Meghan Lavery en J´aime Lizotte, beide inwoners van Maine, ontmoetten elkaar 1999 op een strand. Er ontstond een vriendschap terwijl ze kleding maakten, omdat de mode niet aanbood wat het volgens hun hoorde te zijn.

Meghan
Meghan ging haar interesse in vorm mastreven, eerst door haar studie naar juwelen design and metals in Maine. Later specialiseerde zij zich in het maken op het Fashion Institute of Technology in NYC, waar zij haar Bachelor of Fine Art ontving. De leertijd bevorderde haar ambacht en patroonteken skills.

J’aime
J´aime ontwikkelde haar liefde voor schone lijnen door Graphic Design and Sculpture te studeren, om later naar de Massachusetts College of Art and Design in Boston te gaan, om daar haar BFA in Fashion Design te behalen. Eenmaal in New York vond zij zich in de leer doende met Armani Exchange in men´s design, knits & sweaters.

‘We are 2 Triangles’In de zomer van 2008 vond in Brooklyn, New York de reünie plaats, waarop het label SHAPESHIFTR ontstond; een onderzoek van constante verandering in silhouet en vorm, gebaseerd op geometrie. ‘We are 2 Triangles’ zoals zij zelf zeggen.The Hieroglyph A/W10 Collection
Inspiratiebronnen
De Herst/Winter Collectie van SHAPESHIFTR is geïnspireerd op het Oude Egypte, gecombineerd met Alchemie en mystiek. Meghan en J’aime houden van het mysterie rondom cryptische codes, hiërogliefen en dingen zoals alchemie en vrijmetselarij. Beiden hebben daarnaast een obsessie voor katten, piramides en versiering van het lichaam. Bij dit laatste voor de manier hoe verschillende kleding eruit ziet vanuit elke hoek, veranderende vormen of silhouetten en gelaagdheid.

Materiaal- en kleurgebruik
Voor deze collectie zijn veel verschillende materialen gebruikt: veel zijde, georgette, chiffon, gemixt met leer, jersey, verlour, fluweel en wol. Het kleurenpalet bestaat uit de combinaties van zwart, beige, mosterd, taupe, burgandy(paarsig-rood),rood, sapphire blauw en grijs.

‘Layering’Naast de inspiratiebronnen waaruit de kleding is ontstaan, is de kleding ook een reflectie van wat Meghan en J’aime op het moment graag willen dragen. Hun eigen ‘layering style’ die de 90’s grunge weer nieuw leven inblaast. Beide ontwerpsters hebben hierbij constant in hun achterhoofd gehouden hoe elk item ‘gelayerd’ uit zou zien met andere items uit de collectie.Wil je meer zien? Ga dan nu naar de website van SHAPESHIFTR NYC.

Txt: Marlon Schuurman
Imgs: SHAPESHIFTR NYC
Advertentie
Party Tips