Features + Welcome To The Club
De Boerderij || Slim programmeren in Zoetermeer

De Boerderij
Slim programmeren in Zoetermeer

01 december 2008
Ze kennen hun kracht, de mensen van De Boerderij in Zoetermeer. Gesitueerd in een stad waar het uitgaansleven niet al te bruisend is, gelegen naast een populaire club, moet er slim worden geprogrammeerd. En dat lukt aardig, vertelt Floris Sleeking, die met zijn tweemaandelijkse techno-avond A.S.S. onderhand steeds vollere zalen trekt.

“We moesten wat bedenken”, vertelt hij over de start van dit onderhand bekende feest, drie jaar geleden. “De Boerderij is een traditioneel cultuurpodium, waar veel concerten worden gegeven die publiek trekken uit heel het land. Op dat vlak hebben we niet echt een probleem, de dance-avonden liepen echter slecht. Dat kwam omdat Zoetermeer toch een vrij moeilijke stad is, een slaapstad, dat merk je, waar de meeste jongeren verhuizen of uitgaan in de grote steden. Met A.S.S. hebben we dat een beetje veranderd.”
Want techno, daar is zeker publiek voor in Zoetermeer. “We hebben ook wel andere dingen geprobeerd, maar daar kwam weinig publiek op af. Dat lag echt aan de mensen hier; we hadden zelfs een keer een Electronation-feest, dat werkte ook niet, terwijl die muziek echt wel goed is. Nee, techno werkt hier het best, A.S.S. is zeker het laatste jaar een groot succes, waarvoor we onze beide zalen met gemak open kunnen gooien.”
En of dat nu minimale techno is van jongens als Darko Esser, Benny Rodrigues en 2000 and One (afgelopen november) of stevige hardtechno van artiesten als Marco Remus en Sven Wittekind (aanstaande 19 januari), de dansvloer staat vol in De Boerderij. “We hebben nu zo’n goed contact met een boekingsbureau, dat we in maart dj Rush op het programma hebben. Dat is wel te gek, dat we nu eindelijk onze draai hebben gevonden. En het Zoetermeerse publiek ons –zo willen we nog wel even doorgaan.”

txt Nico van der Plas
Advertentie
Party Tips