Features + Interviews
De hectische zomer van Julian Jordan

De hectische zomer van Julian Jordan

19 juli 2016

Na lang wachten was het vorige week eindelijk zover: Julian Jordans nieuwe single A Thousand Miles werd gelanceerd, op zijn nieuwe label GOLDKID Records. Sommige fans hadden de mazzel dat ze de plaat al eens gehoord hadden, want Julian draait deze track namelijk al een paar maanden tijdens zijn grote shows. Maar voor het grootste gedeelte van zijn fanbase, kids onder de achttien, was het nu ook mogelijk de plaat te beluisteren via diverse portals. Dance.nl sprak Julian, net voor zijn gig in Ushuaïa Ibiza Beach Hotel over zijn nieuwe hit, het Play On-concept en zijn bomvolle zomer.

Zo, vertel eens over je nieuwe release!
Mijn nieuwe plaat is net uit en staat nu op Spotify en iTunes. Eigenlijk op elke portal waar mogelijk. Hij is al meteen goed ontvangen en ik krijg de hele dag veel goede reacties. Ook zijn er heel veel mensen die hem gelijk luisteren en op Twitter zetten. Dat is echt tof!

Ik neem aan dat de mensen straks in Ushuaïa ook deze plaat gaan horen. Is dat de eerste keer live na Ultra Music Festival Miami (de plek waar Julian de plaat het eerst aan zijn fans liet horen, red.)?
Nee, ik draai hem na Miami eigenlijk in bijna elke set. Vooral in de grote, belangrijke shows.

A Thousand Miles heb je gemaakt met Ruby Prophet. Kun je iets vertellen over de samenwerking?
Ik kreeg een vocaal binnen en ik vond het zo goed dat ik eigenlijk meteen de hele track eromheen heb gebouwd. Het ging toen heel snel. Ik ben de studio ingegaan en ik heb het grootste gedeelte van de plaat binnen een dag in elkaar gezet. Na een paar dagen was hij klaar en konden we hem gaan inplannen. Het werkte supergoed! Ik was net klaar bij mijn oude management en had heel veel energie en creativiteit.

Wie hebben jou geïnspireerd om te starten als dj?
Je hebt gasten zoals Tiësto die me enorm geïnspireerd hebben. Buiten de dj’s heb ik ook altijd inspiratie geput uit de muziek van Daft Punk, The Prodigy en Moby. Artiesten die elektronische muziek maken en pioniers van electro zijn. Dat heeft mij altijd aangesproken. Het zijn de grondleggers. Zeker als ik kijk naar Tiësto. Hoe hij zijn shows heeft gedaan, daar was hij de eerste in en dat is heel tof om te zien.

Op je website zag ik dat je een erg drukke zomer hebt, hoe overleef jij deze zomer?
Dat is best wel moeilijk. Het beste is om van tevoren niet naar de planning te kijken, denk ik. Als ik van tevoren ga kijken, word ik helemaal gek. Nu leef ik met de dag. Dat is aan de ene kant goed. Aan de andere kant loop je daardoor soms tegen problemen aan. Zoals dat ik geen boardingpass heb voor een bepaalde vlucht en dat dat last minute geregeld moet worden. Dat soort dingen. Maar uiteindelijk komt het allemaal wel goed en heb ik genoeg mensen die mij daarbij helpen.

Welke feesten heb je deze zomer op je netvlies, waar je echt zin in hebt?
Ik kijk heel erg uit naar morgen, het We Are The Future-festival in Amsterdam (dit was afgelopen zaterdag, red.). Dit is een feest voor kids onder de achttien jaar. Ik ben erg benieuwd hoe het eraan toe gaat daar. Zeker omdat het een doelgroep is die ik graag wil aanspreken. Ultra Europe in Kroatië, de dag erna, daar kijk ik ook erg naar uit. Morgenavond heb ik nog een ander festival in Spanje. Ik ga echt heen en weer van Spanje naar Nederland en weer terug naar Spanje.

Het festival van morgen waar jongeren komen, denk je dat daar jouw grootste fans zitten?
Dat denk ik wel. Ik wil een zo breed mogelijk publiek aanspreken, dat is wat voorop staat. Maar ik denk wel dat het grootste gedeelte van mijn fanbase in die doelgroep zit. Überhaupt merk ik dat muziek gewoon heel erg speelt onder die doelgroep en dat zij eigenlijk nooit een kans hebben om naar festivals te gaan of naar clubs. Ik denk dat het handig is om daar een oplossing voor te hebben. Er zit zoveel energie in die doelgroep, dat is alleen maar leuk!

Klopt het dat jouw Play On-concept ook voor deze doelgroep is bedoeld?
Ik wil met Play On een movement creëren, een lifestyle. Play On kan een feest zijn, maar ook een label, eigenlijk alles. Het begon met het idee om inderdaad voor jongeren een feest te creëren en het uitgaansleven te introduceren bij die kinderen. Ik denk dat dat erg handig is, want je hoort de muziek elke dag op de radio en je kunt wel naar een concert gaan van Lil’ Kleine, maar je kunt niet naar een EDM-concert. Dat is gewoon een markt die we totaal mislopen en daar moeten wij ook op inspelen.

Ik neem aan dat je uit eigen ervaring spreekt (Julian wordt deze zomer eenentwintig jaar, red.)?
Zeker. Ik kwam wel de clubs in omdat ik draaide, maar als ik zelf uit wilde gaan was het niet te doen.

Wil je Play On ook met andere Nederlandse dj’s uitzetten?
Ik zou het tof vinden om een Play On-concert neer te zetten en hier met andere Nederlandse dj’s te staan. Samen kunnen we er een groot feest van maken! Play On is zeker niet alleen iets van mij. Het is het doel om het met meerdere dj’s Play On uit te dragen, daar werken we hard voor.

Kun jij ons vertellen wie wij deze zomer in de gaten moeten houden?
Sowieso Justin Mylo, waar Martijn (Martin Garrix, red.) nu veel mee werkt. Hij is erg goed. Ik ken ook een goede dj uit Apeldoorn waar ik een plaat mee heb gemaakt. Hij heet Stino. Het is een heel goede producer en hij stuurt mij altijd tracks via Facebook en dat zijn altijd top tracks dus dat is ook een producer die hard aan de weg timmert. En zo zijn er nog wel meer jonge kinderen die ik altijd wil supporten, omdat ik denk dat het daarheen gaat.

Heb je ook veel contact met jonge dj’s uit het buitenland?
Minder. Ik heb een paar dj’s waar ik platen van draai. Maar het is toch chiller met Nederlanders. Dan kun je gewoon Nederlands met elkaar praten.

Hoe vier je deze zomer jouw eigen verjaardag?
Ik heb nog geen optreden bevestigd op die dag. Ik zou het leuk vinden als het ergens in Amerika is, waar ik dan eenentwintig ben en legaal kan optreden en feest vieren. Of in Europa en dat ik dan mijn familie en vrienden meeneem.

En op welke venue draai je deze zomer niet, maar zou je willen dat je in de toekomst mag draaien?
Ik ben op heel veel bucketlistplekken geweest. Ik sta op Tomorrowland dit jaar waar ik heel blij mee ben. Wat dan wel echt mijn droom is, is om op de mainstage van Tomorrowland te staan. Dat is nog wel een ding. Als dat afgevinkt mag worden, dan ben ik done!

Txt: Sharon Martens // Imgs: Julian Jordan archive

Advertentie
Party Tips