Features + Interviews
De top 10 van 2014 van...

De top 10 van 2014 van...

21 december 2014

De dagen worden korter, de nachten worden langer, 2014 zit er weer bijna op. Tijd om de balans op te maken en terug te kijken op al het moois dat 2014 muzikaal gezien heeft gegeven. Dance.nl presenteert vanaf vandaag tot aan het einde van het jaar elke dag de top 10 tracks van het afgelopen jaar van diverse artiesten uit de dancescene. Vandaag de beurt aan technolegende Perc, die een zeer succcesvol jaar achter de rug heeft met onder andere zijn zeer goed ontvangen album The Power And The Glory en het tienjarig jubileum van zijn Perc Trax-label.

1) Caustic Window - 101 Rainbows - Rephlex - Een track die je de rillingen over de rug doet lopen, geproduceerd door Richard D. James (Aphex Twin, red.) en uitgebracht op het beste album van het jaar.

2) Vessel - Red Sex - Tri-Angle - Het voorbeeld van een perfect uitgewerkte albumformule, als je er maar genoeg vernuft en energie in stopt.

3) Truss - Brockweir - Perc Trax - Deze track leverde de beste reacties op de dansvloer op die ik dit jaar gezien heb.

4) Youth Code - For I Am Cursed - Dias - De Amerikaanse EBM-scene leeft als nooit tevoren dankzij één van mijn favoriete ontdekkingen van dit jaar.

5) Martyn Hare - Forever Empty (JoeFarr Remix) - Emetic - Zorgt gegarandeerd voor een explosieve start van iedere set. Deze track doet me vooral terugdenken aan de 10 Years of Perc Trax-sessies in de Boiler Room en zal daar voor mij voor altijd mee verbonden blijven.

6) Andy Stott - Violence - Modern Love - Kwaliteit boven kwantiteit is iets dat voor Andy Stott altijd geldt, afkomstig van één van mijn favoriete albums van het afgelopen jaar.

7) Evian Christ - Waterfall - Tri-Angle - Beste track die deze fascinerende producer tot nu toe heeft gemaakt.

8) Pharmakon - Intent Or Instinct - Sacred Bones - Eindelijk wat geluid waar gevoel en emotie in verwerkt is.

9) Stranger - Warehouse Memories (Bergweg Mix) - Self-Reflektion - Deze track symboliseert de revival van rave op de juiste manier.

10) Miss Modular - Reflektor Pack - Her Records - Heeft mijn liefde voor grime weer opgewekt.

Advertentie
Party Tips