Features + Interviews
DJ Promo - Muzikale brainstorm

DJ Promo - Muzikale brainstorm

18 februari 2010
Sebastian Hoff, beter bekend als hardcore dj en producer Promo, wil vernieuwen. Op het gebied van hardcore, voor hem nieuwe muziekstijlen en de combinatie tussen die twee. Een van zijn projecten: hardcore versus hiphop. En hij werkt aan een nieuwe hardcore release.

Het combineren van onder meer hardcore en hiphop doet Hoff binnen het project 'Promo live', dat hij heeft opgezet met Top Notch: het platenlabel waaronder Nederlandse hiphopartiesten als The Opposites, Flinke Namen en Raymzter hun cd's hebben uitgebracht. In 2009 stond de elektronische live act voor het eerst op een van de hoofdpodia op Lowlands. In april komt hun cd 'Stijlloos' uit. Hoff: “Er staan niet alleen nummers met een hardcore beat op de cd. Het wordt een combinatie van muziek die ik nog niet eerder heb gemaakt: hiphop, pop, rock, een jaren tachtig discotrack met Sef & Sjaak, een Prodigy-achtig nummer. Op het gebied van hardcore ben ik succesvol, dus ik doe blijkbaar iets goed. Nu wil ik dieper gaan en laten zien wat ik kan. Ik ben benieuwd wat er gebeurt als ik wat anders breng en een ander publiek probeer te bereiken.”

Zaterdag 6 maart, tijdens elektronische muziekfestival 5 Days Off, staat dj Promo samen met onder meer Skinto en Flinke Namen in de Melkweg op het podium. Hoff: “Het wordt een soort showcase met nummers van de cd. We zullen zien wat wel en wat niet werkt. Je moet af en toe risico's durven nemen.”

Deze 'hobby' staat volgens Hoff los van zijn hardcore carrière. “De mensen die alleen van mijn hardcore houden wil ik ook niet lastig vallen met de andere muziek die ik maak.” Hij draait nog steeds op hardcore feesten en duikt regelmatig de studio in om tracks te maken voor zijn nieuwe hardcore release, die dit voorjaar moet uitkomen. “Ik ben bezig met een grote muzikale brainstorm”, vertelt Hoff. “Bij hardcore heb je toch vaak te maken met een min of meer vast stramien. Daar wijken weinig dj's van af. Nieuwe producties zijn gebaseerd op succesvolle voorgaande producties. Het is zeker twee jaar geleden dat iemand een nieuw element aan hardcore heeft toegevoegd. Ik wil er weer een nieuwe draai aan geven. Iedereen wakker schudden en hardcore een schop onder z'n kont geven. Verder brengen.”
Het is de dj en producer al eerder gelukt een nieuwe twist aan de scene te geven: tien jaar geleden met de 'Promo Files'. Hoff heeft wel wat ideeën over vernieuwingselementen. “Ik wil bijvoorbeeld het aantal beats per minuut terugbrengen van 180 naar 150. Of mixen met jazz of opera. Door met talentvolle dj's samen te werken, te experimenteren en de grenzen op te zoeken hoop ik snel tot iets heel nieuws te komen. Eind jaren negentig is dat gelukt, ik hoop het nu weer voor elkaar te krijgen.”

txt Angelique van Tilburg
imgs Ilja Meefout
Advertentie
Party Tips