Features + Interviews
DJ Vince || Hardcore Terrorist at work

DJ Vince
Hardcore Terrorist at work

01 april 2009
Het begon allemaal op het moment dat Patrick Vincent, een jaar of 15 oud, terugkwam van een vakantie. Alle benodigdheden om te beginnen met draaien waren door zijn vader bij wijze van verrassing gekocht. Daarna heeft Patrick gedurende twee jaar zijn collectie platen uitgebreid, om vervolgens voor het eerst in het openbaar te mogen draaien. Onder de naam DJ Vince kreeg hij al snel alle voetjes van de vloer in het Deurnse Liberty. Vanaf dat moment ging het als een speer met DJ Vince.

Patrick was van jongs af aan al bezig met muziek. Het aan elkaar plakken van bandjes en het mixen van muziek werd al snel een grote hobby. Met dank aan zijn vader kon hij al gauw aan de slag als dj, de carrière die volgde is indrukwekkend.
Zijn eerste grote optreden was op Oud en Nieuw ´94/´95, tijdens het allereerste feest van Shadowlands. Dit was een groot succes en smaakte naar meer. Hij kreeg zijn vaste avonden in clubs Carmen en Carte Blanche, waar hij wekelijks zijn kwaliteiten als hardcore-dj liet zien. Dit heeft er toe geleid dat hij gevraagd werd door de organisator van Shadowlands, Roland Joosten, om toe te treden tot het Shadowlands DJ Team. Al snel werd hij één van de dragende krachten van deze succesvolle feesten.

Met de groep Shadowlands Terrorists heeft DJ Vince, na een paar wisselingen in de formatie, een vast team waarmee hij al jaren optreedt. Samen met DJ JDA (Leon Hoeks) & MC Syco (Erkan Coskunsu) weet hij nog steeds de echte hardcore-fans te bewegen. Door zijn energieke stijl en heerlijke scratching en mixing skills blijft hij de trouwe fans voeden met degelijke hardcore. Hij heeft dan ook op alle bekende hardcore feesten gestaan, zoals Masters of Hardcore, Qlimax, DefQon, Thunderdome en alle Shadowlands Raves. Daarnaast heeft hij veel in het buitenland gedraaid, “maar daar ben ik nu wel klaar mee”, aldus DJ Vince. Na 15 jaar draaien is zijn leven er anders uit gaan zien. “Ik heb nu een gezin en heb daarom niet zozeer de behoefte om naar het buitenland te gaan. Laat mij maar lekker draaien in Nederland.”

In het verleden heeft DJ Vince zich ook bezig gehouden met het produceren van platen. Zo bracht hij samen met Darkraver de plaat ‘Intelligent Hardcore’ uit, en werd er met Shadowlands Terorrists het ‘Shadowlands Anthem’ uitgebracht. Toch heeft produceren niet zijn voorkeur. “Ik houd van draaien, dat is mijn hobby en vakgebied. Als ik in mijn eentje in een studio zit, dan ben ik het na tien minuten al zat”, vertelt hij, uitleggend dat hij echt samen met iemand in de studio moet zitten om resultaat te boeken. “Dat is veel leuker en het leidt ook nog tot betere kwaliteit wanneer je met zijn tweeën werkt.” Zo is hij recent nog de studio ingedoken met Angerfist, binnenkort gevolgd door release van de plaat ‘No Fucking Soul’.

Met zijn ruime ervaring in de hardcorescene merkt Vince dat er veel is veranderd in al die jaren. “Het is nu allemaal veel professioneler en zakelijker. Dat is de kwaliteit van hardcore ten goede gekomen”, zegt hij, erkennend dat er steeds meer dj's bijkomen -met alleen talent kom je er niet meer. “Tegenwoordig moet je veel geduld hebben om door te breken. Blijven werken en veel optreden. Daarom zal ik nog wel wat muziek uitbrengen, maar vooral draaien, dáár gaat het om. Ik kijk nu vooral uit naar gigs, zoals de volgende editie van Shadowlands in Gemert en, later dit jaar, het Beursgebouw in Eindhoven. Dat is altijd goed, altijd opzwepend, ongetwijfeld een paar nachten die met volle overgave beleefd zullen worden.”

DJ Vince staat oa. op Shadowlands Rave, vrijdag 8 mei in Time Out, Gemert, en op zaterdag 12 september in het Beursgebouw, Eindhoven. Meer info op .: Vince Productions :. www.dj-vince.nl en SHADOWLANDS RAVE.

txt Roland Hakkaart
Advertentie
Party Tips