Features + Kunst & Cultuur
Een druk bezochte editie||Mooie-Plaatjes te Utrecht

Een druk bezochte editie
Mooie-Plaatjes te Utrecht

26 november 2010
Zondag 21 november vond de zevende editie van Mooie-Plaatjes plaats. Vanaf 2 uur druppelde het atelier van de Utrechtse kunstenaar L-Tuziasm vol kunstliefhebbers en gezelligheidsdieren.

Gino & The Garlic myth
Net zoals bij de voorgaande edities was er bij deze zevende Mooie-Plaatjes een heel gevarieerd aanbod te vinden van schilderijen, illustraties en fotografie. Illustratoren duo Gino & The Garlic myth toonde onder andere een serie met als thema bekende Utrechters. Zo waren Anton Geesink en Gerrit Rietveld terug te vinden in een speelse collage met kleine lijstjes aan de wand.

Rutger Lastdrager
De vrolijke illustraties van Gino & Garlic myth staan in schril contrast met de straat fotografie van de Hilversumse Rutger Lastdrager. Zijn tentoongestelde werk bestond uit een serie vrije werk. Vergrootte zwart-wit foto's met als thema de mens, op het station en onderweg. Het grote, korrelige beeld nodigde de bezoeker uit om de foto's eens goed te bestuderen en te ontdekken wat er allemaal precies te zien was.

Samenwerking
Naast deze foto's werd er een gezamelijk werk met L-tuziasm geëxposeerd. Een werk van frisse mixed media, waarbij fotografie en acryl werden gebruikt, bestond uit een fabriek en een aantal gebouwen, wat meteen een mooie overgang was richting het verder geëxposeerde werk van L-Tuziasm.

L-Tuziasm
De grote blikvanger van deze kunstenaar was een kleurrijk beschilderde paspop, die midden in de ruimte zijn plek vond. Wanneer je dit kunstwerk ziet is er goed een directe link te leggen met zijn andere werk, L-Tuziasm heeft een typische, herkenbare stijl.

Nieuw talent
Mooie-Plaatjes biedt ook ruimte aan academie studenten en jonge kunstenaars om hun werk te exposeren. Zo toonde Christy Beaujon een fotoserie over haar wijk Overvecht. Kille, herfstachtige foto's die bij nauwkeurig bij het weer van deze zondagmiddag pastte. Naast deze foto's was er ook een serie over Aruba terug te zien, bij het kijken naar deze foto's werden de bezoekers meegenomen in een droom naar fijne temperaturen en mooi weer.

Met deze succesvolle en inspirerende editie in ons achterhoofd is Dance.nl benieuwd naar de volgende!
Wil je meer te weten komen over de verschillende kunstenaars die dit keer te bewonderen waren? Neem dan een kijkje op hun website:
Rutger Lastdrager
L-Tuziasm
Gino & The Garlic myth
Christy Beaujon

Advertentie
Party Tips