Features + Evenementen
Electric Festival Aruba: Poolparties, EDM & Techno

Electric Festival Aruba: Poolparties, EDM & Techno

07 september 2015

In de avond en een stuk van de nacht een festival en overdag los aan de rand van het zwembad. Dat is heel in het kort Electric Festival, kortweg EF, dat jaarlijks wordt georganiseerd op Aruba. De programmering van het festival is breed. Vrijdag stond geheel in het teken van EDM, de zaterdag werd gevuld met een techno programmering.

Met Chuckie, Nervo en Afrojack kent het festival vrijdag headliners die voor het aantal bezoekers eigenlijk niet te betalen is. Op het terrein, dat zich in de haven van Aruba bevindt en over een industriële uitstraling beschikt, staan zo’n 7.500 bezoekers. Chuckie, tegenwoordig woonachtig op Aruba, is gastheer van het festival. In de muziek die hij draait zitten veel Caribische elementen. Dit vult hij aan met een enkele plaat die zijn hip-hoproots duidelijk maken en een enkele EDM-hit. Ook Nervo en Afrojack tappen regelmatig uit dat vaatje. Net als op festivals als Tomorrowland en Flying Dutch zorgt dit voor te veel herhaling in de avond.

De tweede avond kent in de vorm van Loco Dice maar één echte headliner. Deze technojock uit Dusseldorf heeft een grote following in Zuid-Amerika en aangezien vanaf Aruba het Venezuelaanse vaste land te zien is betekent dit dat het publiek voor een fors deel uit bezoekers uit dat land bestaat. Loco Dice staat op het punt een nieuw album uit te brengen waarop hij deels terug is gegaan naar de muziek waarmee hij zijn artiestendom begon, hip-hop. Dit is in zijn set terug te horen. De echte techno heeft plaats gemaakt voor house en iedere plaat kent een rauw randje. Overige artiesten op de technoavond van EF zijn onder andere Caleb Calloway uit Puerto Rico en Lou Flores uit Venezuela.

Een apart onderdeel van het festival vormen een tweetal poolparty’s die gegeven worden in het Renaissance Marina in Oranjestad. De bezoekers van deze poolparty’s kunnen het beste omschreven als een ‘Carnival of Flesh’. In Zuid-Amerika is een bezoek aan een plastisch chirurg even normaal als het bezoek aan een orthodontist in Europa. Buiken, billen en borsten. Allemaal kunnen ze worden voorzien van een spuitje waardoor de bezoekers sterk op elkaar lijken. Vrouwen zijn Latijnse Barbies, mannen Jerommekes. De poolparty’s zijn minder verschillend in muzikale koers dan het festival zelf. Op zowel het feest van de zaterdag als het feest van de zondag wordt house gepompt.

De afsluiting van EF is een feest op een klein eiland voor de kust van Oranjestad. De headliner hier is Paco Osuna.

Txt: Martin van de Velde // Imgs: Hans van den Heuvel

Advertentie
Party Tips