Features + Evenementen
Euphoria hardstyle in haar meest sfeervolle clubsetting

Euphoria hardstyle in haar meest sfeervolle clubsetting

01 april 2009
Zaterdag 16 mei organiseert b2s haar terugkerende hardstyle clubevenement in 013 te Tilburg. Al jaren geldt deze locatie als een topplatform voor evenementen voor een selecter gezelschap; het complex straalt intimiteit uit en zorgt zo voor een unieke sfeer. De naam van het concept is dan ook zeer sterk gekozen, want euforisch is de stemming zeker wanneer Euphoria voor het eerst sinds 10 januari weer zal neerstrijken in Tilburg.

Terwijl het festivalseizoen voor de deur staat, zal dit één van de laatste kansen zijn om een groot aantal toppers voor de zomer in een kleinere setting bij elkaar te zien. Voor deze editie van Euphoria is gekozen voor vertegenwoordigers van grote labels als Scantraxx, Fusion Records en Zanzatraxx. Zo tref je op deze Euphoria bijvoorbeeld Tatanka. De Italiaan is razend populair wegens zijn loeiharde sound en weet elk hardstyle-publiek naar zijn hand te zetten. Tracks als 'Scary Track', 'Let’s Rock' en zijn samenwerking met Headhunterz 'Call It Music' werden enorme hits. Ook komen de Haagse hardstyle-pioniers van Deepack Tilburg rocken. Met honderden optredens op hun naam kun je echt spreken van legendes die hun status als gevierd dj-duo allang bewezen hebben. Zij zijn gangmakers pur sang die hun eigen enthousiasme altijd op de Euphoria-crowd weten over te brengen en hebben momenteel samen met Coone een grote hit met 'Mayday Dream'.
Twee namen die een minder lange geschiedenis hebben, maar daarom zeker niet minder populair zijn, zijn Noisecontrollers en Frontliner. Noisecontrollers kent momenteel een fantastische periode: de live-act wordt over de hele wereld geboekt en heeft onder andere op Hard Bass al laten zien dat het echt tot de absolute top in de scene behoort. Dit geldt overigens ook voor Frontliner, die zich de afgelopen twee jaar enorm sterk ontwikkeld heeft. Sinds hij deel uitmaakt van The Prophet’s Scantraxx-label gaat hij sneller dan Usain Bolt op de 100 meter en heeft al op talloze evenementen zijn kunsten vertoond. De avond zal worden geopend door Euphoria-resident Leep, die al jaren zijn naam verbindt aan het evenement. De zaal zal gehost worden door een andere resident; Euphoria kan immers niet zonder de performance van MC Villain.

Maar 013 kent niet één, maar meerdere zalen. Daarom zal ook bij deze editie van het hardstyle-clubconcept de tweede zaal in gebruik worden genomen, waar vier dj’s staan die hard onderweg zijn om gevestigde namen in de hardstylescene te worden. Scope DJ is hier een goed voorbeeld van: Dennis Koehoorns hit 'Lockdown' op Next Chapter zorgde voor een contract bij Scantraxx, waar hij de klapper 'Rock Hypnotic' uitbracht en deze maand wordt de EP met 'Between Worlds' en 'Reaching Out' in samenwerking met A-Lusion verwacht. Crypsis is het talent uit Luna’s Minus is More-stal. Met één zeer succesvolle EP op zak die insloeg als een bom en optredens op verschillende grotere evenementen is dit misschien wel dé man om in de gaten te houden voor het komende jaar. B-Front is mateloos populair als opkomend talent uit Noord-Brabant. De slechts 21-jarige dj/producer bracht zijn werk uit op labels als DJS-Records en het label van de Alpha². Binnenkort zal ook zijn eerste EP op Fusion Records verschijnen. Ook de vierde dj die de zaal mag rocken heeft al verschillende producties uigebracht: Ran-D heeft twee zeer succesvolle releases op A² Records, waaronder zijn pas verschenen 12” 'My Name Is Hardstyle'. Vier zeer getalenteerde dj/producers die een podium krijgen om hun sound te presenteren in deze sfeervolle locatie.

Euphoria: zaterdag 16 mei in 013, Tilburg. Voor meer info, sfeerimpressies van voorgaande edities of alle andere aanstaande evenementen van b2s, check dan de website: www.b2s.nl.

txt Onno Schram
img Stephan Versluis
Advertentie
Party Tips
  • zaterdag 9 februari
    Free Your Mind presents Sasha & John Digweed (Warehouse Edition)
    Elementenstraat, Amsterdam