Features + Interviews
Extrema Outdoor presents || Bakermat

Extrema Outdoor presents
Bakermat

13 mei 2014

Extrema Outdoor, oftewel XO, komt er weer aan! Wij blikken vanaf nu vooruit op het fameuze dancefestival dat zaterdag 12 juli weer losbarst bij Aquabest. Om te beginnen met Nederlands nieuwste deephouseheld Bakermat.

Ten eerste, wat zijn tot nu toe jouw hoogtepunten geweest dit jaar?
"Tot nu toe zijn dat de eigen stages geweest op verschillende grote festivals in Frankrijk onder de naam Bakermat & Friends. Dat ga ik dit jaar ook vaker doen bij verschillende festivals zoals bijvoorbeeld Tommorrowland etc. Verder was het echt gaaf om mijn eerste eigen festival te geven in Amsterdam met Kingsday. Het was helemaal uitverkocht en er was een fantastische sfeer."

Het gaat tegenwoordig steeds sneller in de dance. Hoe kijk je terug op jouw carrière de afgelopen twee jaar?
"Totaal gekkenhuis. Het kan met de komst van social media en websites zoals Soundcloud en YouTube in deze tijd zo snel gaan met een artiest, dat is nog nooit mogelijk geweest in welk tijdsvak dan ook. Twee jaar geleden lag ik nog chips te eten op de bank, nu heb ik mijn eigen stage op grote festivals zoals Tomorrowland en speel ik vaak mainstage op de grootste festivals in Europa. Niet te bevatten eigenlijk. Vorig jaar heb ik meer dan 200 optredens gehad, en dit jaar ziet er ook weer veelbelovend uit!"

We zitten midden in het festivalseizoen. Wat zijn volgens jou de leukste ontwikkelingen op festivals deze dagen?
"De steeds wijdere interesse in verschillende soorten muziek door mensen. EDM heeft bijvoorbeeld altijd een soort monopolie gehad op mainstages van grote festivals, maar de laatste tijd zie je ook andere acts hier verschijnen zoals deephouse, drum 'n bass, UK house en techno. Het brengt meer kleur aan een festival om een grote mix van stijlen te programmeren, en het is afwisselender voor het publiek. Een erg goeie ontwikkeling vind ik!"

Hoe zie je dit terug op Extrema Outdoor?
"Als ik nu naar de line-up kijk van Extrema zie ik een groot en divers aanbod van artiesten. The Subs komen met electro, Jeff Mills met de klassieke techno, Koletzki met deephouse en artiesten als Dimmi komen met een soort vrolijke melodieuze house. Erg leuk om te zien en ik denk dat ik sommige acts ook even ga bekijken."

Extrema Outdoor bestaat al sinds 1996! Ben je er al eens eerder geweest? 
"Extrema Outdoor was mijn eerste festival waar ik ooit geweest ben als bezoeker! Ik was net 18 en ging met twee vrienden, omdat een paar van onze helden van destijds op de line-up stonden. We hadden een veel te druk schema gemaakt waardoor we halverwege het festival zowat in elkaar zakten, maar ik heb veel acts kunnen zien. Onder andere Dubfire, Joris Voorn, Brodinski, Deadmau5 en Sebastian Ingrosso hebben toen veel indruk op me gemaakt. Ik was toen zelf nog niet bezig met draaien of produceren, maar ben er twee jaar later wel mee begonnen."

Hoe bijzonder is het voor jou om deze zomer op Extrema Outdoor te staan?
"Erg bijzonder, mede doordat ik er zelf dance muziek en festivals heb leren waarderen. Ik weet nog dat ik, toen ik in het publiek stond als 18-jarige, me altijd bedacht hoe vet het zou zijn om aan de andere kant te staan als dj. En nu sta ik er, en op Extrema nog wel."

Welke artiest(en) ga je hier zelf checken?
"Ik ga kijken naar Oliver Koletzki omdat ik zijn sets altijd heerlijk vind op een festival. Daarnaast ga ik ook jonge talenten zoals Dimmi en De Hofnar checken, deze jongens hebben een erg vrolijke, melodieuze stijl en zijn hard op weg om grote namen te worden. Ook ga ik sowieso even kijken bij The Subs."

Welke plaat tip jij als zomerhit 2014?
"Watermat - Bullit. Erg originele, verfrissende, beetje vreemde, maar erg catchy plaat."

What’s next? Nog een specifiek doel dat je eind van dit jaar wilt hebben bereikt?
"Ik heb een contract gesloten met Sony voor een album. Ik heb het album inmiddels af en we zitten alleen nog te onderhandelen over bepaalde samples die ik heb gebruikt. Ik wil dit jaar het album uit hebben, een succesvol festivalseizoen hebben afgesloten, mijn eigen label hebben opgezet en ook buiten Europa aan populariteit inwinnen."

Welke track of set van jou kunnen we het best opzetten om alvast in de stemming te komen voor jouw Extrema-gig?
"Bakermat - Intro (feat. Ron Caroll)"

img Flore Zoe

 

 Maak kans op Extrema Outdoor tickets!

Advertentie
Party Tips