Features + Interviews
Extrema Outdoor presents || Guerilla Speakerz

Extrema Outdoor presents
Guerilla Speakerz

10 juni 2014

Nog een maand en Extrema Outdoor barst weer los. Ook van de partij op zaterdag 12 juli, Guerilla Speakerz. We zochten de boys alvast op voor een kort Q&A.

Ten eerste, wat zijn tot nu toe jullie hoogtepunten geweest dit jaar?
"Dat we ons eigen label Doggtown Records zijn begonnen met de boys (GANZ, Boeboe, Subp Yao en BeauDamian) We zijn net terug uit China waar we meerdere steden hebben gespeeld, de studio in zijn gedoken met wat toffe lokale producers, bergen BBQ gegeten en zaadjes hebben geplant voor de toekomst aan de andere kant van de wereld. 

Het gaat tegenwoordig steeds sneller in de dance. Hoe kijken jullie terug op jullie carrière de afgelopen twee jaar?
"Twee jaar geleden zijn we begonnen met produceren en sindsdien is het eigenlijk alleen maar heel erg hard gegaan. We hebben in de laatste twee jaren ongeveer 260 shows gedaan en hebben op de allerbeste plekken gestaan in Nederland. Dit jaar staan we naast XO ook op Pitch, Mysteryland en Solar." 

De leukste ontwikkelingen zijn toch wel dat bass een steeds sterkere positie krijgt in de festival programmering. Hoe zie je dit terug op Extrema Outdoor? 
"Dit jaar is net als vorig jaar weer heel tof geprogrammeerd. Goeie balans tussen opkomende bassproducers en grootheden. Vorig jaar was ook echt goed geregeld. Tof ook dat er net als vorig jaar weer iemand UK Garage represent: Zed Bias. Een goeie salute naar de bass music legendes. 

Extrema Outdoor bestaat al sinds 1996! Ben je er al eens eerder geweest? Misschien iets bijzonders meegemaakt hier, een dj-set gehoord die je ogen opende of de liefde van je leven hier ontmoet?
"Ik (Marlon) heb een van mijn laatste pillen ooit op Extrema Outdoor gebruikt jaren geleden. Het begon goed, gechilled op Junkie XL, tot het ging regenen en alle zombies opeens tevoorschijn kwamen. Ik had al m'n vrienden achtergelaten en heb de trein terug gepakt, zielig, uitgespaced en nat."

Hoe bijzonder is het voor jou om deze zomer op Extrema Outdoor te staan?
"Heel."

Welke artiest(en) ga je hier zelf checken?
"We hebben waarschijnlijk alleen tijd om naar Zed Bias te gaan. Als we langer konden blijven dan zouden we ook Baauer, Ghetto Bingo en Piro gaan checken."

Welke plaat tip jij als zomerhit 2014?
"De Flume Remix van Lorde - Tennis Court is wel behoorlijk geniaal. Boeboe - We Feelin Love heeft al menig festival gesloopt en Forte Muller van BeauDamian is eindelijk uit, dus dat zou ook een hele grote kunnen worden."

                  

What’s next? Nog een specifiek doel dat je eind van dit jaar wilt hebben bereikt?
Voor het eind van dit jaar willen we nog zeker twee EP's uitbrengen. En ook zijn we bezig met het rondkrijgen van een aantal tours voor eind 2013/begin 2014. Voor de rest: alles MOET nog groter, beter, vetter, gruwelijker. Dan zijn wij happy."

Welke track of set van jou kunnen we het best opzetten om alvast in de stemming te komen voor jouw Extrema-gig?
"Guerilla Speakerz - St. Louis (daar issie weer) of onze set bij Lowlands."

imgs Guerilla Speakerz archief / Joshua Ritmeijer

 

Maak kans op Extrema Outdoor tickets!

Advertentie
Party Tips