Features + Interviews
Extrema Outdoor presents || Warren Fellow

Extrema Outdoor presents
Warren Fellow

03 juni 2014

Extrema Outdoor kruipt dichterbij, zaterdag 12 juli is het weer zover op Aquabest. Zoals elke week een vooruitblik op het festival met een van de optredende artiesten. Ditmaal: Warren Fellow.

Ten eerste, wat zijn tot nu toe jouw hoogtepunten geweest dit jaar?
"Mijn hoogtepunt van dit jaar is mijn minitour in China. Ik ben uitgenodigd om op het Strawberry festival in Shanghai en Bejing te komen draaien. Daarnaast heb ik ook nog op twee afterparty's gedraaid in de Arkham (Shanghai) en Latern (Bejing). Ik heb op beide festivals mogen afsluiten, echt een onvergetelijke ervaring. Ik ging er blanco heen en wist echt niet wat ik kon verwachten, maar wat ging dat los en wat een enthousiasme. Ik ben verliefd geworden op China.  Het mooie is dat muziek geen grenzen heeft. Je hoeft niet de taal te spreken om elkaar te begrijpen en te voelen."

Het gaat tegenwoordig steeds sneller in de dance. Hoe kijk je terug op jouw carrière de afgelopen twee jaar?
"2013 was een goed jaar waarin ik veel in de studio heb gezeten. Ik heb hele mooie dingen op de plank liggen en ben qua produceren weer een stuk dichter bij wat ik wil bereiken. Gelukkig is 2014 nu al een top jaar. Ik heb veel leuke boekingen in het vooruitzicht en in de studio gaat het allemaal superlekker. Ik kan niks anders zeggen dan dat 2014 me toe lacht."

We zitten midden in het festivalseizoen. Wat zijn volgens jou de leukste ontwikkelingen op festivals deze dagen?
"Wat ik mooi vind aan de Nederlandse festival is dat wij echt heel erg ver zijn met het organiseren van dit soort evenementen.. We zijn als Nederlanders altijd heel erg kritisch op wat er gebeurt, maar dat houdt ons ook echt scherp. We kunnen dus best wel trots zijn op wat we hier allemaal voor elkaar krijgen. Wat ik persoonlijk het leukste vind, is dat er wordt nagedacht over: Hoe kan ik de bezoeker blijven boeien? Dat hoeft dus niet alleen maar met megagrote ledschermen, maar ook met entertainment over het gehele terrein. Voor mij is een feest geslaagd als alle facetten kloppen. Muziek, geluid, decor, omgeving en natuurlijk het publiek. Als deze dingen kloppen gebeuren er magische dingen. Mijn ideale festival zal zijn: één stage, drie dj’s in een bosrijk gebied met vette aankleding en liefhebbers als publiek. Greafenthal is hier een mooi voorbeeld van. Ik zou dj’s langere tijd geven voor hun sets omdat ik vind dat dj’s meer tijd moeten krijgen om hun verhaal te vertellen."

Hoe zie je dit terug op Extrema Outdoor? (Of: hoe verwacht je dit terug te zien op Extrema Outdoor?)
"Sowieso is de ligging van Extrema heel erg goed.  Het festivalterrein ligt aan een groot meer in de natuur. Dat geeft natuurlijk altijd een extra dimensie aan een feest. Extrema heeft al jaren bewezen met decor en entertainment het Extrema-gevoel over te brengen. Ik denk dat ze me dit jaar zeker weer gaan verassen."

Extrema Outdoor bestaat al sinds 1996! Ben je er al eens eerder geweest? Misschien iets bijzonders meegemaakt hier, een dj-set gehoord die je ogen opende of de liefde van je leven hier ontmoet?
"Voor mij is Extrema altijd bijzonder geweest. Toen ik in 2006 doorbrak in Nederland was Extrema een van de eerste festivalorganisaties die mij een kans gaf om op de mainstage te draaien. Het was voor mij toen een droom die uitkwam en ik ben ze nog steeds dankbaar voor de kans die ze mij hebben gegeven. Ik kijk er naar uit om dit jaar weer op Extrema te draaien!"

Welke artiest(en) ga je hier zelf checken? (en waarom juist deze artiesten?)
"Levon Vincent ga ik zeker checken. Een artiest die ik al jaren volg en waar ik heel veel respect voor heb. Recentelijk heeft hij een stageplek gecreëerd voor opkomende producers. Via het inzenden van een demo maken ze kans om een aantal maanden kosteloos te komen wonen in zijn huis en gebruik te maken van zijn studio. Hij zal ze dan begeleiden in het gehele proces. Ik vind het mooi dat iemand zich belangeloos inzet voor nieuw talent zonder daar iets voor terug te verwachten. Dat vind ik nu echt liefde voor de muziek. Daarnaast ben ik ook erg benieuwd naar Locked Groove."

Welke plaat tip jij als zomerhit 2014?
"Ik geloof zelf niet zo in hits. Elke plaat heeft een functie en dat hangt  af op welk tijdstip de plaat word gedraaid. Wat ik persoonlijk een hele vette plaat vind is Richy Ahmed - Your Love. Die overigens al van vorig jaar is, maar die ik nog steeds draai.  Een tijdloze plaat is voor mij een hit." 

What’s next? Nog een specifiek doel dat je eind van dit jaar wilt hebben bereikt?

"Ik ben bezig met het opzetten van mijn eigen label. Het zou natuurlijk leuk zijn als ik dat voor het einde van het jaar voor elkaar heb."

Welke track of set van jou kunnen we het best opzetten om alvast in de stemming te komen voor jouw Extrema-gig?
"Recentelijk is er een nieuwe release uitgekomen op het Duitse label Lucidflow."

 Maak kans op Extrema Outdoor tickets!

Advertentie
Party Tips