Features + Interviews
Gomes & Brutuzz || Overwinning voor dubstep op Extrema Outdoor

Gomes & Brutuzz
Overwinning voor dubstep op Extrema Outdoor

23 juli 2010
Bassen, energie en liefst niet al te vrolijk: volgens dubstep-dj en –producer Gomes het recept voor de muziek waar hij zo van houdt. “Al deze dingen zitten in dubstep”, vertelt hij. “Daarbij is het nog steeds een scene en genre waarin heel veel gebeurt en mag, en dat maakt het leuk.” De producties die Gomes tot nu toe binnen dit genre maakte staan allemaal op zijn eigen naam, maar live is hij steevast te vinden naast zijn Nederlandse landgenoot Brutuzz, die het genre vooral live het beste tot zijn recht vindt komen.

“Op een feest is het gruwelijk om de bassen door je lichaam te voelen. Het tempo van 140 bpm vind ik ook fijn, je kan er zowel wild als in je eentje ‘zonend’ op dansen”, aldus het duo. Een paar jaar geleden werden ze beide verliefd op het genre en toen ze voor een editie van Dirty Dutch in de Heineken Music Hall voor het eerst gevraagd werden samen te draaien, ging dit 'best wel goed eigenlijk'.
Gomes & Brutuzz stonden ondermeer samen op de flyer voor de vijftiende editie van Extrema Outdoor, en dat zien beide heren zeker als een overwinning voor het genre. “Als ik het goed heb is dit de eerste keer dat er dubstep is op Extrema”, vertelt Gomes. “En Extrema is zeker geen klein underground festival, dus blijkbaar nemen ze dit genre wel serieus.” “Ik zie het ook zeker als een overwinning”, voegt Brutuzz toe. “Dubstep is nu zijn opmars aan het maken naar het grote publiek, iets wat ik zelf wel als positief beschouw.” Gomes: “Wie weet volgend jaar een hele eigen dubstep-tent!”

Maar eerst was er nog deze 2010-editie, dit is wat we volgens Brutuzz van hun set op het Solar Playground-podium konden verwachten: “Ik denk dat we wel housey gaan beginnen, aangezien Extrema wel echt een club/house/techno-festival is. Lekker die flow pakken vind ik persoonlijk altijd wel het fijnste om te doen, van diepere dingen naar het stevigere werk.” “Maar we proberen wel altijd een goede weergave van dubstep te geven”, haakt Gomes aan. “Dus divers, maar wel altijd flowend. We houden er zelf van om sets op te bouwen, maar als je afsluit zit dat er soms niet in, dus ik denk dat we op Extrema wel een stevige set zullen neerzetten.”

Zoals gezegd zijn er van Gomes al wat dubstepproducties te vinden, maar is de cv van Brutuzz wat dat betreft nog leeg. Toch is hij wel al wat aan het aanklooien, zo zegt hij zelf, maar is er wat dat betreft geen haast. “Ik laat liever pas iets horen als ik er zelf tevreden mee ben en het gevoel heb dat een tune die ik gebouwd heb ook daadwerkelijk wat toevoegt.” Wellicht dat Gomes hierbij nog uitkomst kan bieden, want plannen om samen de studio in te gaan liggen klaar voor na de zomer. “Maar zo zijn er wel meer plannen”, vertelt Gomes. “Zo werken we er nu aan om onze B2B-sets naar een hogere level te brengen.” Brutuzz: “En het is de bedoeling dat we met een 4 decks 2 mixers setup gaan komen. Zodat er nog meer energie in onze sets gestopt kan worden.”

txt Edwin van Dalen
img Alles Los archief
Advertentie
Party Tips