Features + Interviews
Gomes || Oi! Dat is goeie shit!

Gomes
Oi! Dat is goeie shit!

11 maart 2013
In de kleine zaal van Paradiso begonnen toen de term dubstep nog niet eens bestond, nu negen jaar later zijn ze uitgegroeid tot dé organisatie als het gaat om grime en dubstep: Oi! Recordings. Oprichter Gomes is een trots man: “Oi! is echt een goed merk geworden. Als je een poster met ons logo ziet, denk je ‘Dat is goeie shit’.”

De dubstephype lijkt voorbij. Voor de liefhebber is dat vaak een goed teken, eindelijk weer tijd voor kwaliteit. Zo ziet Gomes het ook: “Als je er net zoals ik al jaren continu mee bezig bent, valt het niet eens op dat het een hype is. Dan is het in je hoofd altijd al een hype geweest. Maar goed, dubstep is inderdaad wat breder geaccepteerd door al die commerciële dingen op de radio. Vroeger moest je de term dubstep altijd uitleggen aan mensen, dat hoeft nu niet meer. Daar ben ik blij om. Overigens zul je op een Oi!-feestje nooit radiovriendelijke dubstep horen.”

Dood is het genre absoluut niet, getuige een nieuwe generatie producers die Gomes op ziet staan. “Kijk naar nieuwe namen als Vodex, Lifecycle en Megalodon. Echt spannende muziek maken zij, je hoort ze terugkeren naar de basis waar dubstep om draait."

"Gelukkig is iedereen klaar met die schreeuwerige Skrillex-sound. Er lopen veel Nederlandse producers rond met een verfrissende sound, die niet onopgemerkt blijft in de UK. Lokale jongens die tekenen in Engeland: Addergebroed en 12Gauge. Tof om te zien. Onder de jeugd leeft het als nooit tevoren, een nieuwe generatie dubstepheads als het ware.”

Talent
Oi! Recordings zit niet stil. Eind vorig jaar kwam nog een dikke EP-release uit van de Rotterdamse Curifex. Ze blijven erbovenop zitten. “Nieuwe talenten scouten is leuk, maar ook moeilijk. Er gebeurt zoveel. Soms kom ik een gastje tegen waar ik nog nooit van gehoord heb waarvan blijkt dat-ie al anderhalf jaar dope tracks maakt. Er loopt veel talent rond, die skills willen we graag aan de man brengen om op die manier een beetje naam te maken voor die jongens. Dat kan bijvoorbeeld ook door ze een plek te geven op een Oi!-feestje.”

De Oi! 9 Year Anniversary in Paradiso is gecanceld voor 22 maart, omdat hoofdact Skream heeft afgezegd. Die is druk met de Winter Music Conference in Miami.

Maar het gaat wel gevierd worden, benadrukt Gomes: “Zeker! We zijn aan het kijken naar een nieuwe datum, dat zal waarschijnlijk eind april worden. 30 en 31 maart hosten we nog wel een podium op Paaspop. En we zetten samen met 50Hurtz nog het event Resist neer in Eindhoven op zaterdag 18 mei.”

txt Nick Klaessens
imgs Ali Mousavi

Advertentie
Party Tips