Features + Evenementen
Gouden Kabouters 2013 || Tijd voor Thundergnome!

Gouden Kabouters 2013
Tijd voor Thundergnome!

28 februari 2013
Op maandag 11 maart barst het weer los, het jaarlijkse prijzencircus van de Gouden Kabouters. Dé awards voor het Nederlandse nachtleven bestaan nu alweer 17 jaar, we vroegen hoofdkabouter Jack Undercover daarom om een kleine terug- en vooruitblik. Thundergnomes are go!

What the fuck?
Toen we 17 jaar geleden bedachten om wat prijzen uit te loven voor de beste dj en club, tijdens de wekelijkse clubavond in Paradiso, VIP (Vrijdag In Paradiso) Club, hadden we niet kunnen dromen dat dit nu, anno 2013, de belangrijkste prijs in de dancescene zou worden.

Grapje?
Wat begon als een grapje Gouden Kabouter Awards, met uitgedeelde A4-tjes met een paar vragen, is sinds de uitvinding van het internet uitgegroeid tot een waar fenomeen, met duizenden inzendingen en stemmen. Waar in den beginne nog gewoon de dienstdoende dj won (jawel, dj Angelo) en de clubavond en club waar de GKA’s gehouden werden (jawel, VIP-club en Paradiso) wint nu gewoon de dj of club met de meeste/beste aanhang.

Blackmail?
En nog leuker, alles en iedereen die er iets toe doet in de dancescene wil heel graag zo’n kleine gouden rakker winnen. En daar gaan sommigen heel ver in! Sommigen maken leuke flyers, oproepjes om op hen te stemmen. Anderen maken zelf een heel grappig promotiefilmpje om stemmen te vergaren. Weer anderen proberen de organisatie te blackmailen of simpelweg te bedreigen, teneinde een GKA te ‘winnen’...

Bejaarden House!
In die 17 jaar hebben we elk jaar een thema gehad, eentje die aansluit bij het jaar van uitreiking. Zo hadden we ‘BEJAARDEN HOUSE’, toen we 10 jaar bestonden. Of ‘CARNAVAL’, tijdens Carnaval. “THE ULTIMATE DJ EXPERIENCE IN 3D”, toen de 3D-films in opmars kwamen. En vorig jaar was Nederland dermate overspoeld met musicals, dat ‘GKA THE MUSICAL’ niet kon uitblijven. Hoe lullig kun je het verzinnen? JUIST!

Sensation Gold!
Dit jaar hebben we gekozen voor ‘SENSATION GOLD’ en ‘THUNDERGNOME’, omdat 2012 het jaar was van ID&T, met hun doorbraak in de USA en Sensation worldwide. En dat THUNDERDOME feest in de RAI (The Final Exam)..., tja dat rijmt gewoon veel te mooi op THUNDERGNOME. Daarnaast werd het ook eens tijd om wat HARDCORE kaboutertjes uit te reiken. (Beste Hardcore DJ, Beste Hardcore feest ed.)

Komt allen, jullie zijn zeer welkom!
Afijn, wij hebben er weer heel veel zin in! Hoop jullie ook!
Stemmen kun je nog tot 9 maart op de welbekende plek en de feestelijke uitreiking is op maandag 11 maart in de hoofdstedelijke Paradiso.

Jack Undercover                                                                                                                      
[img Dennis Bouman]Advertentie
Party Tips