Features + Evenementen
Ground Zero - Dano heeft er zin in

Ground Zero - Dano heeft er zin in

01 mei 2008
Ground Zero belooft één van de interessantere harde festivals van dit jaar te worden. Een grote reden hiervoor is de opvallende line-up. In gesprek met de man die verantwoordelijk is voor de boekingen... niemand minder dan dj Dano!

“Dit is het derde jaar voor Ground Zero, dus het is wel duidelijk wat voor soort mensen je wilt hebben op zo’n festival”, vertelt Dano. “Maar dan is het toch heel veel brainstormen. Wie hebben we vorig jaar gehad, wie zijn er het jaar daarvoor geweest, zijn er mensen die we nog nooit hebben gezien op festivals in Nederland? En na veel denken en spitten door mijn platenbak kom je bijvoorbeeld bij System 3 uit.”

Dano zegt al langer fan te zijn van deze act, maar heeft ze nog nooit in levende lijve gezien. “Ze hebben op het Italiaanse label van Digital Boy heel veel muziek uitgebracht, maar het is eigenlijk alleen Digital Boy zelf die naar Nederland gehaald wordt. Maar elke keer als ik een plaat van System 3 draai, gaat de hele zaal uit z’n kneiter. Het is te gek om dat soort jongens te benaderen en die zijn zelf ook laaiend enthousiast om hier naar toe te komen.”
“Zo kwamen we bijvoorbeeld ook uit op Edge of Motion. Zij deden het in de classics periode heel erg goed, maar staan nu nooit meer op een festival in Nederland. Dus hebben wij die staan. En dan zie je ook reacties op internet terug van mensen die alleen al om Edge of Motion een kaartje kopen.”

De dj is zodoende trots op het eindresultaat. “Ja, absoluut. Het is ook een hele aparte line-up geworden. We hebben veel tegenwerking gekregen van andere boekingsbureaus en organisaties die ook festivals geven. Dat vond ik ook één van de moeilijkste dingen, vooral ook omdat ik als dj met veel van die organisaties werk en dat ook graag zo wil houden. Nu pas besef ik hoe ver dat gaat, hoe ze elkaar het licht in de ogen soms echt niet gunnen. En hierdoor ben ik ook van verschillende line-ups afgehaald...
Een opvallend gevolg. “Ja. Maar ik vind dit wel leuk werk. Sommige periodes zijn vrij intensief, maar dat komt waarschijnlijk ook omdat dit de eerste keer is dat ik dit doe. Maar je hebt wel te maken met collega’s die je soms al jaren niet meer hebt gesproken, je leert een hoop nieuwe mensen kennen. En ik krijg er ook weer een hoop voor terug. Dankzij de internationale contacten sta ik binnenkort misschien weer in New York en Milaan te draaien. Maar voor de organisatoren in Nederland is het wat lastiger. Ik sta niet overal meer bij.”
Wat Ground Zero betreft, heeft Dano in ieder geval een hoop om zich op te verheugen. “Er zijn wel een paar mensen, zeker. Die Pounding Grooves-tent is een nieuwe area, omdat de techno niet zo lekker liep op Ground Zero, die erg vet gaat worden. Chris Liberator staat daar. Joey V en Marzz ook, dat zijn twee zeer goeie jongens van het Nederlandse Detox. label. Superhot in landen als Australië en Engeland, maar hier door een hoop organisaties niet opgepikt. Ik ben trots dat wij die wel hebben staan. Rachel Rackit wil ik zeker zien.”
“Op de mainstage ben ik heel benieuwd naar A+D+A+M Lab 4. Tegenwoordig een eenmansact, met een retestrakke sound en die gast neemt een heleboel eigen shit mee, onder andere zijn eigen lasershow! Dat vind ik een hele speciale act. Zelf moet ik ook twee keer draaien, dus ik kan helaas niet overal bij zijn. Maar ik ga overal even rondhobbelen, ook om al die mensen te spreken die ik nu alleen maar ken via de telefoon en de mail, het wordt een mooi feest!”

txt Onno Schram
Advertentie
Party Tips