Features + Evenementen
Hard Dance Awards strijkt neer in Nederland

Hard Dance Awards strijkt neer in Nederland

06 maart 2012
De vaste kern van de hard dance scene heeft vrijdag 9 maart allang rood gekleurd. Op deze dag komen de grootste liefhebbers van hardcore, hardhouse en hardstyle bij elkaar. Internationale artiesten, producers en ongeveer 2000 bezoekers reizen af naar de Matrixx in Nijmegen om voor één magische nacht de alledaagse beslommeringen opzij te zetten.

Locatie
Extra bijzonder is dat de internationale Hard Dance Awards 2012 voor het eerst in Nederland worden uitgereikt. De organisatie, trackitdown.net, heeft voor de Matrixx gekozen vanwege het dikke geluid, fantastische lichtshows en een LED systeem dat zijn tijd ver vooruit is. De Matrixx is daarom de locatie bij uitstek voor een knallende award night die men in Nederland nog nooit heeft meegemaakt.

Serieuze tak van sport
De Hard Dance Awards zijn in 2003 begonnen met het uitreiken van de prijzen om aan de wereld en de rest van de dancescene te laten zien dat hard dance wel degelijk een serieuze tak van sport is. Ook in het jaar 2011 heeft deze stijl een flinke groei doorgemaakt, want steeds meer Hard DJ’s hebben de DJ Mag Top 100 Poll beklommen. Meeste van deze dj’s waren heer en meester op evenementen met soms wel 45.000 ravers aanwezig.

Stemmen
Er zijn verschillende artiesten en labels genomineerd in tien verschillende categorieën, zoals ‘Best Label’, ‘Best Track of 2011’, ‘Best DJ/Artist’ en ‘Best Club Night’. De topper van de avond is de uitslag van de nominatie voor ‘Beste Nieuwe Artiest’. De award gaat hoogstwaarschijnlijk naar een formatie die pas in 2011 is begonnen, maar nu toch al een gevestigde naam in de scene zijn. Stemmen is nu helaas niet meer mogelijk, maar op 9 maart kun je als bezoeker zien wie de award in handen krijgt.

Line-up
De awards zullen in drie blokken tussen alle optredens door worden uitgereikt. Het officiële gedeelte is dus slechts een klein deel van de hele avond. Het is vooral een avond waar de hard dance liefhebbers bijeen komen om de groei van hun geliefde muziekstijl te vieren met alle dj’s, labels en de organisatoren. Vrijdagavond zullen de volgende internationale artiesten optreden:

Zatox (ITA)
Angerfist (NL)
Devon K (NL)
Coone (BE)
Toneshifterz (AUS)
The Kutski & Alex Kidd Experience (UK)
Hosted by MC Villain

Tickets
Kaarten voor een knallende nacht met veel bekende namen en ravers met dezelfde passie als jij, zijn nog steeds te bestellen voor € 20,- via deze link!

txt Wendy Petiet
imgs We Are The Night - Kevin Verkruijssen & Maarten in 't Groen
Advertentie
Party Tips