Features + Evenementen
Hell & Dunkel || Beter met het jaar

Hell & Dunkel
Beter met het jaar

24 augustus 2011
Hell & Dunkel is niet het grote technofestival dat je van Duitsland gewend bent. Gelegen in het luxueuze recreatiegebied Die Blaue Lagune is het vooral een intiem ééndaags avontuur.

Vorig jaar maakte het feest al indruk op zowel Duits als Nederlands publiek. De tweede editie van Hell & Dunkel Open Air, vlak over de grens bij Venlo, trok zo'n 5.000 partygangers. Zij zagen dj's en acts als Reboot, Robert Dietz, Lauhaus en David Labeij er een unieke dag van maken, mede met dank aan de mooi gelegen locatie van Die Blaue Lagune. Zowel muziek als entertainment lijken aan het met bos omgeven meer prima op hun plek te vallen.
"Dit jaar willen we dat overtreffen", zegt Mike Kucksdorf van organisator Kunstgeschwister. "We houden vast aan de twee podia van het festival, maar zetten wel meer barren neer, meer entertainment, inclusief een carroussel en snoepwinkel. Gewoon dingen die een festival plezierig maken, terwijl we de line-up ook weer een stukje verder hebben getrokken."

Sfeermaker
Headliner is namelijk niemand minder dan Frankfurts dj Karotte, op ongeveer elk feest waar hij staat wel absolute sfeermaker. "Hij stond al heel lang op onze verlanglijst", aldus Kucksdorf. "Nu is hij eindelijk van de partij, daar zijn we zeer blij mee."
Een andere opvallende naam is Amsterdammer Boris Werner. "We hebben een duidelijke link met Nederland", zegt Kucksdorf, verwijzend naar de locatie, met Nederland slechts op tien kilometer afstand, maar ook muzikaal. "We zijn gek op het technogeluid van onze buren. Daarom willen we elk jaar wel iemand uit Nederland op het podium hebben. Dit jaar is dat Boris, net als Karotte iemand die we heel graag hier naartoe wilden halen."

De line-up gaat echter verder dan dat. Uit Roemenië komt tweederde van de RPR-stal naar Hell & Dunkel, te weten dj's Rhadoo en Petre Inspirescu aka Pedro. Een duo dat deze dag vijf uur lang samen zal draaien, ongetwijfeld het best uit de hedendaagse minimal en techhouse te voorschijn toverend. "Dit wordt speciaal", aldus een enthousiaste Kucksdorf.
Zoals hij dat ook is over het tweede podium, waar ondermeer het prettig gestoorde Franse act dOP te horen is, maar ook hun landgenoot (en van oorsprong Turkse) Tolga Fidan."Het zijn allemaal redelijk speciale en eigenzinnige dj's en acts, dat maakt deze derde editie van Hell & Dunkel volgens mij wel iets cools."

Genoeg mogelijkheden
Naast de muziek is het vooral de sfeer die publiek naar Hell & Dunkel trekt. Vele partygangers maken er een weekendje van; strijken vrijdag al neer op de camping, beleven zaterdag het feest en de afterparty op de camping, en blijven daarna nog een dagje hangen in het natuurgebied bij Die Blaue Lagune.
"Vorig jaar hadden we al meer dan 400 mensen op de camping, we hebben nu al veel meer campingkaarten verkocht. De speciale bungalows en woonwagens zijn al uitverkocht, het gaat hard. Misschien dat we volgend jaar nog verder uitbreiden, het gebied kan in ieder geval veel meer mensen aan. Dan kunnen we ook een speciale brunch doen op de camping, genoeg mogelijkheden hier, het feest wordt er alleen maar mooier van."

Hell & Dunkel: zaterdag 3 september, Die Blaue Lagune, Wankumer Heidesee, Wachtendonk (DE). Bij slecht weer vindt het feest indoor plaats.
Home - Hell & Dunkel Openair.


txt Nico van der Plas
imgs Hell & Dunkel archief
Advertentie
Party Tips