Features + Evenementen
Herr Zimmerman: unieke manier om van de doordeweekse sleur af te komen

Herr Zimmerman: unieke manier om van de doordeweekse sleur af te komen

23 maart 2010
Een buitenaardse kater in een UFO, dat is Herr Zimmerman. Deze knalgekke kater heeft al voor meerdere uitverkochte feesten gezorgd in een oude vleesfabriek maar rockt nu in Factory 010 in Rotterdam. Mario en Linda Martinez, ook wel bekend als TanzMan & Fraulein Z, zijn dé twee mensen achter het Herr Zimmerman initiatief en zorgen voor alles, van de muziek tot het artwork en van de techniek tot het personeel. En, niet te vergeten, de speciale avonden die Herr Zimmerman voortbrengt.

Zaterdag 27 maart staat er weer zo’n speciale avond op het programma bij Herr Zimmerman waar ongetwijfeld weer een divers en open minded publiek op af komt. Deze Ik kies bewust Tanznacht laat de feestgangers weer eens ouderwets genieten van zelf bewust gekozen lekkernijen, die zorgen voor een visueel zeer prikkelende nacht. De muzikale prikkeling zal dan komen van special guests Jenn & Oscar van de Duitse labels KarateMusik, Lørdag en POPnorama. Mario Martinez: "Mensen consumeren van alles, zodra er het 'Ik kies bewust' logo opstaat. Boodschappenkarren worden braaf volgegooid met spullen, die volgens de voedingsrichtlijnen ‘gezond’ zouden zijn. Wij willen nu zelf wel eens uitzoeken of het er in het clubleven ook zo braaf aan toe gaat. Daarom wordt er allerlei party lekkers op een rij gezet, waaruit mensen zelf kunnen kiezen wat ze willen om een goede avond te hebben."

Werden de Herr Zimmerman feesten eerst nog in een oude vleesfabriek in Rotterdam gehouden, tegenwoordig kunnen de techno-electro liefhebbers terecht op de geweldige locatie Factory 010 in Rotterdam. "We wilden graag groeien met Herr Zimmerman, maar zowel de locatie als het steeds op- en afbouwen van de complete setting in de oude vleesfabriek liet dat niet toe. Toen zijn we naar één van de meest waanzinnige locaties van Nederland gegaan, Factory 010. Deze über-industriële omgeving is de perfecte plek voor de feesten van onze buitenlandse kater", zegt Martinez. "Omdat Factory 010 op de tiende verdieping ligt, is het ook perfect voor de UFO van Herr Zimmerman. Om zijn tanzparty's te overzien, hoeft hij alleen maar naar binnen te vliegen. Nergens anders in de wereld maak je dat mee. Alleen bij Herr Zimmerman!"

Herr Zimmerman heeft er voor gekozen om niet meer wekelijks zijn deuren open te gooien, maar eens in de twee maanden een goed feest te geven. Na de zomer zal deze frequentie opgeschroefd worden naar eens per maand. Martinez: "We zijn nu al druk bezig met de invulling van deze Herr Zimmerman nachten. Net als altijd zullen deze avonden lekker verfrissend en buitenaards sfeervol zijn. Precies wat te verwachten is van de eigenzinnige kater." Maar voordat het zover is staan er eerst nog twee feesten voor de zomer gepland. De Ik kies bewust Tanznacht gaat, zoals gezegd, op 27 maart voor een gekkenhuis zorgen en op zaterdag 29 mei komt The Hacker uit Frankrijk de katervrienden plezieren.

txt Lisette Hannaart
imgs Jaap Vork, Lamens fotografie, koKzaKKer alias Jero
Advertentie
Party Tips