Features + Interviews
Hitmeister D meer dan alleen hitjes

Hitmeister D meer dan alleen hitjes

01 maart 2009
Zijn naam is terug te vinden op flyers van zeer uiteenlopende feesten en roept verschillende associaties op. Is hij Duits? Of draait en maakt hij alleen maar hitjes? Hitmeister D legt uit hoe hij aan zijn naam komt en waar hij voor staat. Zijn draaistijl is in ieder geval eclectisch en van hokjesgeest houdt hij niet. Het bijbehorende geluid is ondermeer te horen op Five On It, zaterdag 21 maart in de Outland te Rotterdam.

De naam Hitmeister D (echte naam Deniz Alpay) blijkt geen bijnaam te zijn. Het is evenmin het resultaat van een urenlange brainstormsessie, maar een samenvoeging van de geleende naam Hitmeister met de eerste letter van zijn voornaam Deniz. “Een jaar of negen geleden ben ik begonnen met draaien en toen ik na een tijdje gevraagd werd ergens op te treden moest ik ineens een dj-naam hebben. Destijds luisterde ik veel naar de Nederlandse groep Solex en zij hadden een album genaamd Solex vs The Hitmeister. De naam Hitmeister heb ik daar aan ontleend en dat was eigenlijk ontzettende zelfspot, want op dat moment draaide ik voornamelijk hitjes van de afgelopen dertig jaar.”
“Tegenwoordig draai ik nog steeds eclectisch, maar niet meer alleen de bekende nummers. Eclectisch draaien is overigens het combineren van verschillende muziekstijlen. Ik wil parallellen trekken tussen verschillende stijlen en proberen zo verrassend mogelijke combinaties te maken. Het is wel grappig trouwens dat je nu ineens overal de term eclectic op ziet komen. Ik heb geen idee waar het vandaan komt, maar er wordt een soort house met bliepjes mee bedoeld en dat is totaal niet wat ik doe.” Bang dat zijn naam met deze vorm van eclectic geassocieerd wordt is hij overigens niet. “Ik draai nu lang genoeg mee dat mensen weten wie ik ben en wat ze kunnen verwachten.”
Tijd om zich druk te maken over associaties en hokjesgeest heeft Hitmeister D ook niet. Naast optredens op verschillende feesten en een residency bij Jimmy Woo en Club Rex is hij actief bezig met zijn eerste producties en mogelijk ooit een artiestenalbum. “Ik kom nu net uit de studio en heb de laatste hand gelegd aan een cover van Fleetwood Mac en een remix voor Brainpower, die moeten allebei op korte termijn uitkomen. Persoonlijk zou ik heel graag ooit een album uitbrengen, want daar kan ik naast een paar radiogevoelige nummers ook wat diepere dingen brengen. Het hoeft van mij niet allemaal handjes in de lucht of dansvloervullend te zijn.”
Eerder dit jaar heeft Hitmeister D twee mixtapes (The Beauty & The Beats) opgenomen waarvan op ‘the beauty’ een wat dieper geluid te horen is. “Ik weet dat ik als Hitmeister D niet snel geboekt wordt voor een dergelijke set, maar dat maakt het voor mij alleen maar leuker om het in de vorm van een mixtape toch aan te kunnen bieden. Ik blijf draaien zoals je mij hoort op mixtape 'the beats', maar ik wil dus ook die andere kant van mezelf laten zien. Die kant die de mensen niet kennen en niet verwachten. Het is heel leuk om daar positieve reacties op te krijgen. Ik ben en blijf vooral een muziekliefhebber, daarom doe ik ook zoveel verschillende dingen zoals programmeren, produceren en optreden. Ik gun iedereen in de muziekindustrie dan ook het beste, er is namelijk niets toffer dan doen wat je het leukste vindt!”

Op zaterdag 21 maart staat Hitmeister D op Five On It in de Outland, Rotterdam. Zijn mixtapes zijn te beluisteren via www.ace-agency.com.

txt Rob de Bruyn
img Eva Lia
Advertentie
Party Tips