Features + Interviews
H.O.S.H. || 'Ik wil mensen muzikaal opvoeden'

H.O.S.H.
'Ik wil mensen muzikaal opvoeden'

18 januari 2013
Hij geldt als een van de sterren van Diynamic, Duits dj Holger Behn aka H.O.S.H. Net terug van een wereldtour, binnenkort te horen in het LVC, Leiden, trokken we hem even aan zijn mouw voor een winters onderonsje.

“Achteraf gezien had ik eigenlijk nog wel langer weg kunnen blijven voor mijn wereldtournee. Maar dit was dan ook mijn eerste keer”, zegt H.O.S.H, echte naam Holger Behn, vanuit Hamburg in een Skype gesprek. Na zijn tour waarmee hij naar bestemmingen afreisde als Dubai, Brazilië en Australië is de Diynamic-dj terug op Duitse bodem en al snel weer de studio ingedoken om dit jaar nieuwe tracks te releasen.

H.O.S.H. (links) en David AugustDe Duitser gaat als een speer en is van plan om ook in het nieuwe jaar te knallen. “Na mijn terugkomst ben ik weer naar mijn onafgemaakt tracks gaan luisteren en ik moet zeggen dat er echt pareltjes tussen zitten. Dat realiseer ik me nu pas”, lacht hij.

Verhuizen
Om gigs zit hij niet verlegen en reist daarvoor kriskras de wereld over, met als voorkeur zonnige bestemmingen. “Ik heb lang getwijfeld om naar Spanje te verhuizen omdat ik van de zon houd, maar juist voor studiowerk krijg ik op de een of andere rare manier inspiratie in het koude Duitsland waar ik me ongestoord terug kan trekken. Op dit moment ben ik hard bezig met een nieuwe live-act en eigenlijk heb ik niet veel tijd meer. In maart begin ik met het nieuwe seizoen in Miami en dan volgt Ibiza al snel.”

Veel wil Behn niet kwijt over zijn plannen. “Het is een verrassing.” Al belooft hij wel dat het iets totaal nieuws zal zijn waar ook zangeres Malonda bij betrokken is.
Malonda heeft al eerder met hem samengewerkt aan tracks als What Do You Want Me To Say, een funky plaat die garant staat voor veel handen in de lucht op de dansvloer. “Met Malonda heb ik altijd een goede chemie in de studio. We voelen elkaar goed aan. Zij past dan ook in mijn nieuwe concept.”

De komende tijd trekt H.O.S.H. zich dus terug in zijn studio, en laat zich zo nu en dan zien tijdens een gig. Op de vraag wat zijn formule is voor een geslaagd optreden antwoordt hij dat hij niet echt een formule heeft. “Ik moet vooral lekker in mijn vel zitten en me goed voelen. Soms ben ik slecht gehumeurd, maar ik weet nu hoe ik dat van me af moet schudden. Ik kan het niet maken om met een lang gezicht aan een set te beginnen, want ik ben een entertainer en ik moet mensen entertainen.”

Muzikaal opvoeden
De avond begint voor Behn met een goed diner en veel rust voordat hij de dj booth betreedt. “Weet je wat ik echt heel vervelend vind tijdens het draaien? Als mensen met hun mobieltjes een track aanvragen. Als zij zo graag een plaat willen horen dan moeten ze thuis een playlist maken en daarnaar luisteren. Tijdens mijn sets mix ik klassiekers met hedendaagse platen. Ik vind het namelijk ook mijn taak om mensen muzikaal op te voeden. Het liefst draai ik niet mijn eigen platen want die hoor ik al meer dan genoeg.”

Namen waar hij zelf graag naar luistert zijn onder andere Dixon, Marco Carola, Steve Bug, Anja Schneider en zijn labelbaas Solomun. “Al is Solomun wel heel cliché om te zeggen”, grapt hij erachteraan.

H.O.S.H. kan voor dit jaar in ieder geval alvast verklappen dat hij veel boekingen heeft staan in Nederland en dat hij het Nederlands publiek erg waardeert. “Ik heb er heel erg veel zin in.” Waar zou de succesvolle dj nog een keer willen staan? “Burning man. Dit jaar is het me niet gelukt, maar dat is een doel voor 2014.”

H.O.S.H. staat zaterdag 26 januari op Klikk (LVC, Leiden) en zaterdag 2 maart op Whoosah Winter Edition pt 3 (The Opera, Den Haag).

txt Suzan Yücel
imgs Markus Haaser en Anonymous Gentlemen (APE foto: H.O.S.H. [links] en David August)

Advertentie
Party Tips