Features + Welcome To The Club
Internationale ambities van Bozzini

Internationale ambities van Bozzini

01 mei 2008
De meest bekende dansclub van het zuiden is ongetwijfeld Bozzini. Gelegen tegen het stadion van voetbalclub Roda JC trekt de locatie steeds meer publiek van buiten de eigen regio. Sterker nog, zowel party-organisaties uit de Randstad als Belgische en Duitse feestgangers vinden tegenwoordig hun weg naar Kerkrade. En niet voor niets, Bozzini heeft namelijk de meest uiteenlopende avonden, van r’n’b tot techno, van 80’s hits naar hardstyle, met niet de minste dj’s. Het resultaat; grootse feesten in warme, zuidelijke sferen.

De kenners onder ons zullen nu al zeggen: het stadion van Roda JC, daar zat toch een heel andere club? Klopt, in 2002 was het discotheek Vizion die het gloednieuwe pand naast het stadion mocht betrekken. Een jaar later ging deze club echter al ter ziele, het duurde vervolgens tot oktober 2006 voordat de ruimte onder de naam Bozzini haar deuren weer opende.
“We hebben goed gekeken wat er met Vizion verkeerd ging”, zegt Jochem Ramaekers, programmeur van Bozzini. “De programmering was er vaak net iets te eenzijdig en de zaal was nogal kil, industrieel aangekleed. Toen wij in 2006 begonnen hebben we als eerste de zaak ontzettend gestyled om zo een exclusieve huiskamersfeer te creëren. Daarnaast hebben we de zaak ook flexibel en multifunctioneel gemaakt. Zo kunnen we de zaal ook kleiner maken, mocht dat nodig zijn, zodat er ook met minder publiek een gezellige avond te beleven valt.”

De programmering van Bozzini trekt echter voldoende publiek dat dit niet vaak nodig is. “We hebben op de zaterdag onze eigen avond, met af en toe een Deluxe Night, waar we een bekende nationale en/of internationale dj neerzetten, verder is de vrijdagavond voor externe organisaties. Zo hebben we op vaste avonden een r’n’b-, house- en 80’s&90’s-feest. Dat werkt goed; veel verschillende doelgroepen kennen nu Bozzini, zelfs Belgen en Duitsers komen langs, we zitten tenslotte tien minuten verwijderd van beide landen.”
En dat maakt de club ook interessant voor party-organisaties van ver buiten Kerkrade. “Het begon met Ex Porn Star die hier een avond deed, daarna ging het balletje rollen”, vertelt Ramaekers, die organisaties als Nope is Dope en Girls Love DJ’s nu ook als vaste gasten heeft. “Iedereen vindt dit een mooie club. In mei krijgen we weer twee organisaties uit de Randstad op bezoek. Op de 2e is het Menens, een technoconcept uit Rotterdam (oa. Michel de Hey en 2000andOne), en op de 11e komt hardstyle- en newrave-feest Pussy Lounge bij ons langs (oa. met Darkraver en Charly Lownoise).”
“In de toekomst willen we vooral doorgroeien als internationale club”, gaat hij verder. “Met een capaciteit van 3500 bezoekers en steeds interessantere feesten zijn we nu dé club van het zuiden. Normaal hield het op bij Eindhoven, nu is Kerkrade ook een plek om rekening mee te houden. Daarom gaan we ook met onze eigen Deluxe Nights bijzondere dingen doen; op zaterdag 17 mei hebben we Erick Morillo, in de toekomst willen we alleen maar meer internationale dj’s en party-concepten binnenhalen. Een logische stap, de groei die we in Nederland maken moet ook in Duitsland en België worden gemaakt.”

Meer info op www.bozzini.nl.

txt Nico van der Plas
Advertentie
Party Tips