Features + Interviews
Interview Baggi Begovic || Klaar voor een nieuwe start

Interview Baggi Begovic
Klaar voor een nieuwe start

02 augustus 2013

Hij heeft zichzelf weer gevonden. Baggi Begovic gaat deze dagen harder dan ooit, met een dik scorende release op het label van Tiësto en (binnen een paar weken) een eigen radioshow in Amerika, gevolgd door de start van zijn eigen label Baggage Claim. “Ik moest mezelf herontdekken om op dit punt te komen”, vertelt de Rotterdammer, die zaterdag 10 augustus een glorieuze rentree maakt op het Boothstock Festival.

Drukke dagen voor Ajdin Begovic, de geboren Bosniër beter bekend als Baggi Begovic. De dj maakt namelijk niet alleen lange weekends, maar is doordeweeks ook uitermate actief. “Ik ben veel aan het sporten”, lacht hij. “Ik eet namelijk veel, ben er dol op. En dan heb je in de zomer ook nog eens allerlei barbecues, borrels, uitgebreide lunches en diners als je ergens gaat draaien. Heerlijk allemaal, maar ik wil niet dichtgroeien, daarom zit ik zoveel mogelijk in de sportschool om de boel te compenseren haha!”

Musical Freedom
Tja, de prijs die je betaalt voor het goede leven. Begovic heeft het zelf afgedwongen, momenteel scoort hij goed met een Tiësto-collab Love And Run, daarvoor maakte hij al een sterk debuut op het Musical Freedom-label van de wereldster met dansvloerhit Compromise. De man die al jarenlang de Nederlandse clubs onveilig maakt breekt nu ook door als producer.

“Oefening baart kunst hè. Ik heb me rustig ontwikkeld op dit vlak, had ook geen haast ermee. Kijk, ik wil geen ééndagsvlieg zijn, ik laat liever alles langzaam op me afkomen, dat voelt beter. Dus liever niet teveel media-aandacht, laat mij maar gewoon op eigen wijze mijn carrière opbouwen.”

Herontdekken
Hij heeft hier veel over nagedacht, erkent hij. Hoe moet hij zich profileren als artiest, wie is Baggi Begovic nou precies? “Een paar jaar geleden had ik veel releases op Flamingo en Spinnin’ Records, maar ook een paar remixen voor Defected. Hierdoor viel ik ineens op in de deephouse-hoek, wat ik ook erg cool vond. Aan de andere kant hield ik ook heel erg van die progressive sound, het werd een beetje onduidelijk waar ik voor stond.”

“Ik wilde het eigenlijk doen zoals Benny Rodrigues, die gewoon álles kan draaien. Voor mij was dat toch lastig, ik moest kiezen waar ik nou echt voor stond. Daarom heb ik het vorig jaar rustig aan gedaan; iets minder gigs, veel stappen, mezelf herontdekken. Toen kwam ik met de track Freefalling en vervolgens Chasing The Sun –toen wist ik, dit is Baggi Begovic!”

Hij erkent, een meer EDM-achtige house sound. Al blijft hij onder eigen naam ook wel wat diepere dingen doen, ondermeer met goede vriend Benny Rodrigues. “Op zijn Desolat EP heb ik meegewerkt aan twee tracks onder de naam Aydin”, vertelt hij. “En we gaan vast nog wel eens wat dingen doen, al staat het nu even op een laag pitje.”

Alles draait momenteel namelijk om Baggi Begovic. De Rotterdammer heeft zijn draai gevonden, inclusief sound en plannen voor de toekomst. “Over een paar weken start ik mijn eigen radioshow op Sirius Radio, één van de grootste zenders in Amerika. Naam van de show is Baggage Claim, zoals ik ook mijn label noem dat ik vlak daarna wil beginnen. Ja, ik heb goed over mijn carrière nagedacht en nu is het tijd om ervoor te gaan!”


Boothstock Festival

Zo keert hij glorieus terug op Boothstock Festival, dat nieuwe Rotterdamse outdoor feest waar hij vorig jaar ook al de eerste editie van meemaakte. “Dat was geweldig, precies wat de stad nodig had. Al blijf ik het jammer vinden dat we het hier mee moeten doen. De dance parade is weg, er zijn geen clubs meer die publiek uit het hele land trekken –dat was vroeger wel anders. En ondertussen is er wel een Dunya Festival, een Zomercarnaval. Leuke feesten hoor, maar wat het nachtleven betreft loopt Rotterdam hopeloos achter.”

“Ach, ik zie het gewoon als reden om extra los te gaan op Boothstock. Ik ben blij dat dit festival er nu is, de line-up is ook fantastisch, dus we gaan er met zijn allen gewoon een mooi feest van maken, ik ben er helemaal klaar voor!”

Boothstock: zaterdag 10 augustus, Zuiderpark, Rotterdam. Er kunnen tickets voor dit festival worden gewonnen! Check hiervoor de winactie.

txt Nico van der Plas
imgs Baggi Begovic archief & APE archief

Advertentie
Party Tips