Features + Interviews
Interview D-Rashid || Een dagje op vakantie met Mr. Latin Village

Interview D-Rashid
Een dagje op vakantie met Mr. Latin Village

24 juni 2013

Aankomende zondag is het weer tijd voor hét Latin festival van het jaar: Latin Village. Een festival waar zomerse beats je om de oren vliegen en aanvoelt als een zonnige vakantiedag. Met een dikke line-up, een nieuwe stage en een goede weersvoorspelling ziet het er zonnig uit voor alle Latin lovers. Dance.nl wilde meer weten van dit zomerspektakel en sprak met medeorganisator D-Rashid over zijn eigen carrière als dj en het tofste Latin feestje van het jaar.

Editie negen
Met acht succesvolle edities achter de rug is dit de negende keer dat liefhebbers van Latin het terrein van Spaarnwoude Houtrak onveilig mogen maken. Rashid vertelt ons over deze dag: “Ik kan niet wachten tot zondag 30 juni het dak eraf gaat. We zijn een jaar hiervoor bezig geweest. In dat jaar proberen we zo goed mogelijk over alles na te denken. Het moet allemaal kloppen: de line-up, het entertainment, de bewegwijzering, alles! Heel veel mensen hebben echt geen idee wat er bij komt kijken. Maar het is het meer dan waard. Als de dag voorbij is en alles is goed gegaan ben ik de gelukkigste man ter wereld.”

Op de vraag hoe het idee van dit festival is ontstaan antwoordt Rashid: “Het festival is ontstaan toen ik ongeveer 15 jaar geleden bezig was met house muziek. Ik vond toen vooral house met Latin invloeden leuk. Mijn broer, die tijdens een vakantie op de Dominicaanse Republiek salsa had ontdekt, vond dat heel tof. Op een dag zei ik tegen hem: ‘weet je wat we moeten doen? Een festival met salsa én Latin house!’ En zo is Latin Village ontstaan. Het idee daarbij is altijd geweest om het gevoel te geven alsof je een dag op vakantie gaat. Even ontsnappen uit het dagelijks leven.”

Mister Latin
Dat vakantiegevoel? Dat lukt ze aardig. Niet voor niks trekt het festival al jaren duizenden bezoekers. Rashid: “We bedienen zoveel mogelijk liefhebbers op Latin Village. Dit doen we door verschillende muziekstijlen neer te zetten in de daarvoor bestemde area’s.” Eén van de stages is van mister Latin himself: D-Rashid. In zijn tent Dos by D-Rashid kun je twee uur lang genieten van een zomerse dosis aan Latin beats.

Dit jaar heeft het festival ook een nieuwe stage: Afro beats. Afro beats brengt een variant op Latin house ten gehore, maar met een twist. Rashid: “Het is een soort deephouse met Afrikaanse geluiden erin, een erg opkomende muziekstijl”. Daarnaast brengt het festival veel bekende en minder bekende Nederlandse artiesten en een aantal buitenlandse namen. Rashid: “Het gaat niet om de bekendste dj’s van dit moment. We willen gewoon dat iedereen danst. Op die manier kijken we wie we gaan boeken. We zijn wat dat betreft erg koppig en bijdehand, maar alles met liefde voor de muziek en zonder commercie.”

Nieuwe tracks
Als dj gaat het ook goed met Rashid. Hij geniet momenteel van zijn succes dankzij zijn laatste releases die wereldwijd worden gedraaid door dé grote namen uit de dancescene. In Nederland draait hij deze zomer op grote feesten als Sonar festival en is daarnaast veel te vinden langs de costa’s van Mallorca, Griekenland en Turkije.

En dat niet alleen, D-Rashid voorziet zijn fans binnenkort ook van een aantal nieuwe tracks in samenwerking met onder andere dj Oliver Twist en Mitch Crown. Daarbovenop komt hij ook nog met een solo single genaamd Famous. Rashid: “Ik heb afgelopen half jaar negen platen uitgebracht en nu ben ik bezig met drie grote releases. Deze zijn allemaal iets minder Latin, maar wel met de Latin vibe gecombineerd met electrohouse-invloeden”.

Laatste week
Nog even terugkomend op Latin Village. De belangrijkste week voor het festival is nu aangebroken. Rashid: “ De laatste weken voor het festival zijn altijd spannend. Ondanks dat er al heel veel kaarten zijn verkocht, is dit de week dat de meeste kaarten over de toonbank gaan. Wordt het mooi weer, dan is de kaartverkoop ook meteen beter. Ik heb net gekeken en tot nu toe hebben we die dag een weercijfer 9. Die zon moet er gewoon zijn want bij Latin Village verwacht je een zonnetje! Natuurlijk snap ik ook dat mensen afwachten met het kopen van een ticket. Als je mooie schoenen hebt wil je niet dat ze vies worden", lacht hij.

D-Rashid staat zondag 30 juni op Latin Village Festival in Spaarnwoude Houtrak, Amsterdam.
Koop snel je tickets voor Latin Village Festival op de website.
Er zijn ook tickets te winnen op Dance.nl! 

txt Sharon Martens
imgs D-Rashid archief & APE archief 

Advertentie
Party Tips