Features + Interviews
Interview FeestDJRuud || Bankhangen is geen optie

Interview FeestDJRuud
Bankhangen is geen optie

07 oktober 2013

FeestDJRuud heeft een intense zomer gehad. Leven uit zijn koffer, draaien op ongeveer elk denkbaar festival. En nu keert hij terug naar bakermat Festyland, we stoorden hem even tijdens zijn vakantie om hier op vooruit te blikken.

Ten eerste, jouw populariteit is de laatste paar jaar enorm gestegen. Ben je verbaasd over het succes? 

"Ik ben nog steeds de lachende derde dat je met zo'n naam opeens prime time op alle festivals in Nederland staat en de eerste opties voor zomer 2014 al een tijdje in de agenda staan. Ik hoor mensen nog drie jaar geleden zeggen 'waarom kies je voor zo'n naam?'  en 'ik ga je zo niet op mijn poster zetten!' Voor mij was het toen nog een hobby en iets wat ik er naast deed. Sinds maart 2012 heb ik alles verder naast mij neer kunnen leggen en ben me volledig op dit feestgedruis gaan richten. Ik ontmoet nog steeds mensen die de naam niet snappen en vervolgens na een show meteen melden dat ze het tof vonden of kut, maar meestal komt dan via Twitter binnen dat ik dood moet. Dat gebeurt ook."

Wat waren de hoogtepunten afgelopen zomer?
"Hoogtepunt was dat ik in augustus even thuis bij mijn ouders fatsoenlijk kon uitslapen en ontbijten. Voor de rest heb ik echt alleen maar gedraaid en uit een koffer geleefd. Wat eigenlijk allemaal één groot hoogtepunt was. Drie maanden keihard gaan; of het nou de Knaltival hosting op XO live en Stereo Sunday was, een show in een volle discotheek ergens in het oosten van het land, of een complete zomertour in Europa tot mainstage Solar tot ongeveer alle introducties af gaan."

"Daarnaast heb ik enorm veel mensen ontmoet en ben ik nu in een nog betere positie om met andere acts samen te werken danwel te helpen. Dat vind ik persoonlijk het mooiste wat er is en geeft een voldoening die ik anders misschien niet had gekend."

Dit jaar host je een eigen stage op Festyland, wat gaat zich daar allemaal afspelen?
"Knaltival is mijn eigen concept; zie het als een festival in een festival. Naast een line-up bestaande met het beste uit de (vooralsnog) Nederlandse clubscene is het eigenlijk een grote FeestDJRuud show. Alles wat je van mij kent tijdens een set voeren we in het groot en avondvullend uit. Decor, gadgets, confetti, opblaasbeesten, partytricks.. ALLES. Het is een rondreizend circus. Na Stereo Sunday en XO Live gaat dit de derde editie zijn en momenteel leggen we de laatste hand aan een Knaltival Indoor Festival tour die begin 2014 gaat plaatsvinden. Een tour waar ik enorm naar uit kijk en enorm spannend of het überhaupt gaat aanslaan."

Wanneer bezocht je Festyland voor het eerst? Wat betekent dit festival voor jou? 
"Ik heb nog geen editie gemist. De eerste editie stond ik op te warmen in een tent en vorig jaar zag ik de tent letterlijk 10 minuten voor mijn set volstromen. Voor mij is het een festival dat zover ik weet bijna alles heeft wat je op een festival wilt zien en elk jaar gaan ze weer een stapje groter. Voor mij de ultieme festivalafsluiting en naast de hosting ben ik op zondag ook de laatste artiest. Ik heb er enorm veel zin in."

Hoe zien de komende maanden er voor jou uit? Een rustige winter, produceren of gewoon voluit blijven draaien?
"Los van een paar weekjes vakantie is het eigenlijk keihard door pompen. Als ik niet hoef te draaien zit ik in de studio, bezig aan nieuwe releases. In de zomer kom je eigenlijk weinig toe aan studiowerk door al het getoer. In de tijd die ik wel had zijn wat experimentele opzetjes gemaakt die komende weken hier en daar verspreid zullen worden. Einde van dit jaar verwacht ik een nieuwe single uit te brengen en met de Knaltival tour in zicht komen er nog meer verassingen aan. Bankhangen is geen optie."

Je bent nu op vakantie. Heb je daar ook feest of is het juist goed om even uit de hectiek van je werk te stappen?
"Ik kan niet zonder hectiek, heb ik gemerkt. Dus los van een paar dagen goed bijgeslapen te hebben ben ik vooral op zoek naar inspiratie en dat vind je toch deels weer in het nachtleven. Zodra ik weer thuis ben staan er dat weekend ook weer boekingen op het programma en staat de week volgepland met het maken van nieuwe trance muziek."

Tenslotte, heb je nog een goed levensmotto voor onze lezers?
"Half bezopen is een gebrek aan doorzettingsvermogen."

FeestDJRuud staat vrijdag 11 (met Knaltival area) én zondag 13 oktober op Festyland.

txt Roel Stevens
imgs Topbillin archief

 

Advertentie
Party Tips