Features + Interviews
Interview Lucien Foort || DJ met vrije geest

Interview Lucien Foort
DJ met vrije geest

11 juli 2014

Op 2 augustus neemt Boothstock festival het Zuiderpark in Rotterdam over met hun eigenzinnige festival. Een festival waar enkel dj’s draaien die ook produceren en waar podia bestemd zijn voor de beste labels uit Rotterdam en omstreken. Naast deze dj’s zijn er dit jaar ook zes stages met ruimte voor ander talent. Een van deze stages wordt gehost door niemand minder dan dj en producer Lucien Foort. Dance sprak met hem over dit upcoming event en zijn carrière.

Vrije geest
Het festival, dat een andere kijk heeft op hedendaagse muziek, pakt dit jaar uit met een line-up vol getalenteerde artiesten. Niet zomaar wat dj's, maar dj’s die ook hun eigen platen produceren. Er loopt hier talent rond dat volgens Lucien Foort uniek is voor een Nederlands festival. Hij geeft Boothstock dan ook graag de naam ‘festival voor de vrije geest’. 

“Tijdens Boothstock zul je een bepaalde sound horen die niet te commercieel is, maar wel toegankelijk. Je hoort nieuwe, vooruitstrevende dingen en er is daarnaast plek voor nieuw talent, dit zie je niet veel in Nederland. We hebben in Nederland veel getalenteerde artiesten, maar gebruiken ze vooral als exportproduct omdat men er meer open voor staat in het buitenland. Op Boothstock zijn veel namen nog niet erg bekend, maar ik kan je vertellen dat iedereen genoeg in huis heeft om er een feest van te maken. Het industriële karakter van havenplaats Rotterdam past hier helemaal bij."

Heroes of Housemusic
Zelf wijkt de dj ook het liefst af van mainstream muziek. Foort: "Ik hoef het wiel niet opnieuw uit te vinden, maar ik wil dat mensen iets oppikken wat niet persé direct, maar nog wel een dag later in hun hoofd zit. Bij mij geen: ‘Put your fucking hands up’. Het publiek moet gegrepen worden door de adrenaline van het moment".

Dj’s die dit in zijn ogen goed doen zijn onder andere Adam Beyer, Carl Cox en Joseph Capriati. Dit keer kan Lucien ook een steentje bijdragen in het brengen van een eigen geluid binnen de unieke sound die Boothstock brengt. Met zijn eigen stage, Heroes of Housemusic, heeft hij naast gevestigde namen ook nieuw talent geprogrammeerd.

"De naam Heroes of Housemusic is afkomstig van het idee dat de dj’s en het publiek allebei helden zijn. En dat house een van de eerste stromingen was binnen de dance-industrie. Als dit samen komt groeit het tot een heroïsche status. Nu ik mijn eigen stage heb tijdens dit festival wordt het voor mij nog specialer. Met Heroes of Housemusic willen we zorgen voor een interactief gevoel. Een gevoel dat het niet alleen om de dj draait, maar ook om het publiek. Daarom zal ik er zelf ook de hele dag te vinden zijn om dit gevoel te waarborgen."

Op Boothstock bestaat de line-up van Heroes of Housemusic overdag uit Dimitri, RiskSoundSystem, Erick Eerdhuizen, Diephuis, Lucas Gravell en uiteraard Lucien zelf. Foort: "Het zijn niet zomaar namen. Met iedereen heb ik eerder samengewerkt, dus ik weet wat hun talent is. En ‘s avonds hosten wij een officiële afterparty in de kelder van de Maassilo met onder anderen Eelke Kleijn."

Oude rot
Wie Lucien Foort volgt, weet dat hij al heel wat jaren meedraait in de scene. Daarnaast is hij bezig met het runnen van zijn studio Melody Lab, waarnaast muziekproducties ook andere activiteiten als mastering, management, artist bookings en workshops worden gegeven. "Ik heb al veel dingen in mijn carrière kunnen ontwikkelen", vertelt hij.

"Voor mij voelt het alsof het nu tijd is om terug te keren naar de oorsprong van mijn muzikale gevoel. Ik ben daarom een stuk kritischer geworden en wil niet zomaar ergens draaien. Je leert er weinig van als je een boeking hebt waar je niet bij past. Door nee te zeggen tegen een boeking leer je ook de boekers wat ze binnen halen. Het zorgt ervoor dat ik zichtbaar ben binnen de dingen die ik zelf wil doen. Het volgende project is het verder ontwikkelen van Melody Bookings."

Enkele volgende bestemmingen voor Lucien Foort zijn Tomorrowland en shows in Turkije, Spanje en Ibiza. Ook kun je de Heroes of Housemusic podcast volgen op zijn Soundcloud-pagina.

txt Sharon Martens
imgs Lucien Foort archief


 

Maak kans op Boothstock Festival tickets!

Advertentie
Party Tips