Features + Interviews
Interview Michel de Hey || Kwaliteit vasthouden is het devies

Interview Michel de Hey
Kwaliteit vasthouden is het devies

25 juli 2013

Met Boothstock heeft Rotterdam eindelijk weer een volwaardig dancefestival. En dan moet je net Michel de Hey hebben die, hoewel tegenwoordig woonachtig in Amsterdam, nog altijd warme banden koestert met de havenstad. Hij is daarom blij om er ook deze tweede editie bij te zijn; we blikken met hem vooruit en checken meteen wat hem verder bezighoudt deze zomer.

The states
“Nou, de gebruikelijke dingen”, klinkt het bijna nonchalant. Michel de Hey moet er zelf ook om lachen, de festivalgigs blijven tenslotte bijzonder. “Daarnaast ben ik erg betrokken bij de programmering van strandclub De Karavaan in Scheveningen en de Toffler in Rotterdam, erg leuke feestjes allemaal. Verder ga ik eind augustus naar Amerika voor twee gigs in New York en El Paso. En ik sta eind september waarschijnlijk op TomorrowWorld, dat nieuwe ID&T festival bij Atlanta –of mag ik dat nog niet bekendmaken?”

Goed om te horen, onze eigen technoheld Michel de Hey gaat ook ‘the states’ veroveren! “Ha, dat valt mee hoor”, relativeert hij. “Ik geniet net zoveel van gigs in Nederland of andere landen waar ik met regelmaat naartoe ga. Natuurlijk zijn er nu ineens veel mogelijkheden daar, ongetwijfeld gaat na de commerciële bovenlaag ook technomuziek ruimte krijgen. Het is goed dat ID&T dat ook inziet en met hun feesten niet alleen inzet op die zogenaamde EDM sound. Ze blijven breed programmeren, zoals we dat hier ook gewend zijn.”

Oude stempel
Hoog tijd voor nieuwe producties, zou je zeggen. Meneer De Hey heeft namelijk even stilgezeten. “Ja, er kwam even weinig uit, al heeft dat ook te maken met andere werkzaamheden voor label en radio”, legt hij uit. “Daarbij ben ik natuurlijk niet een echte studioman, ik ben van de oude stempel, groot geworden met draaien. Dat heeft voor mij ook de meeste waarde.”

“Dat gezegd hebbende ben ik de laatste tijd wel weer aan het musiceren geslagen. Ik heb net een EP met Mulder gemaakt, maar ook een remix voor zangeres Wende Snijders. Daar ben ik wel trots op, hopelijk wordt ie goedgekeurd.”

De Amsterdammer heeft overigens geen zin om als een gek muziek uit te brengen. De huidige trend om zoveel mogelijk tracks in een jaar eruit te persen is niet aan hem besteed. “Het zorgt natuurlijk wel voor veel nieuwe muziek, plus een hoop nieuwe helden die je kunt ontdekken, maar na twee weken is een track meestal al oud. Dat is toch wel jammer van die snelheid in de muziek.”

“En het wordt steeds erger. Als je een nieuwe track draait staan mensen al met Shazam in de aanslag, om ‘m meteen te twitteren voordat je ‘m hebt afgespeeld. Tegen de tijd dat ie uitkomt is het nummer dan alweer oud! Nee, wat dat betreft ben ik blij dat ik al lang meedraai als dj. Dan neem ik geregeld ouwe, onbekende platen mee naar gigs, lekker die Shazammers in verwarring brengen haha!”

Boothstock
Typisch gevalletje kwaliteit boven kwantiteit, dan kun je gerust aan Michel de Hey overlaten. En om meteen een handig bruggetje te slaan naar Boothstock, ook hier ligt de focus op kwaliteit, met louter producerende artiesten, tijdloze namen en muziekstijlen die groter zijn dan de hype.

“Hoog tijd dat dit gebeurde in Rotterdam”, zegt De Hey, sinds jaar en dag nauw verbonden met de stad. “Het heeft er tenslotte jaren ontbroken aan een dancefestival met zo’n brede programmering. Ik heb vroeger ook nog weleens wat geprobeerd. Ik woonde vlak naast de Euromast, zag daar allemaal leuke festivalletjes in het park plaatsvinden, alleen voor dance was geen plek. Dat heb ik bij de gemeente voorgesteld, ze wilden er niets van weten. Goed om te horen dat er nu in het Zuiderpark wel plek voor is, een mooi begin zou ik zeggen.”

“Want na vorig jaar heb ik er nu helemaal zin in. Ik wist niet wat ik moest verwachten, of de locatie in het Zuiderpark zou bevallen. Maar het viel allemaal op zijn plek; echt zo’n fijn ‘parkgevoel’ heb je daar, ideaal om met je kleedje en picknickmand in het gras te liggen. Als je dan bedenkt dat er ook allerlei leuke nieuwe clubs in de stad zijn bijgekomen, dan kun je gerust zeggen dat Rotterdam in de lift zit –ik word er blij van.”

Boothstock: zaterdag 10 augustus, Zuiderpark, Rotterdam. Er kunnen tickets voor dit festival worden gewonnen! Check hiervoor de winactie

txt Nico van der Plas
imgs Gijs Weensma & APE archief

Advertentie
Party Tips