Features + Interviews
Interview Nuno dos Santos || Over zijn platenlabel en Stekker in het Park

Interview Nuno dos Santos
Over zijn platenlabel en Stekker in het Park

10 juli 2013

De Utrechtse dj/producer Nuno dos Santos is zo’n artiest die altijd voor kwaliteit gaat. Door zich niet vast te pinnen op één stijl is hij – naar eigen zeggen - soms moeilijk te plaatsen voor boekers. Maar de sound van de in Portugal geboren dos Santos valt altijd en overal in de smaak. Het heeft hem een langlopende en nog steeds in de lift zittende carrière opgeleverd waar nog lang de rek niet uit is. 


De dj/producer kijkt tegen een bomvolle agenda aan voor deze zomer. Als resident van TrouwAmsterdam is hij uiteraard te vinden tijdens Trouw’s Summer Closing Weekend op vrijdag 26 juli. Ook Patrice Bäumel is daar aanwezig met wie Nuno in het verleden optrad onder de naam 360. Aan het einde van de maand mag hij aantreden in zijn eigen woonplaats Utrecht voor Stekker in het Park.

Something Happening Somewhere     
Afgelopen april werd het label van dos Santos Something Happening Somewhere - kortweg SoHaSo genaamd – gelanceerd, nadat hij voorheen het Trouw label aanstuurde. “De focus van Trouw verschoof meer naar de club en het restaurant, dus besloot ik om mijn eigen label te starten”, vertelt Nuno. Het label draagt een opvallende naam die wat meer uitleg nodig heeft. “Nou, De naam heb ik met een vriend van mij bedacht. Daar moet je verder niet teveel achter zoeken. Het laat juist veel aan de verbeelding over. Dat vind ik het mooie eraan.”

SoHaSo is niet perse een techno / house label. Nuno vertelt: “Voor dit jaar heb ik veel elektronische dingen klaar staan voor het label. Ik sta wel overal voor open. Ik zou in de toekomst best andere dingen willen uitbrengen op het label. Het hoeft niet specifiek techno of house te zijn.”

Dos Santos heeft een aantal mooie releases op stapel staan. “Eerste release is van de Amsterdamse Love Over Entropy met een remix van Versalife aka Conforce. Verder ben ik bezig met een release van Kid Culture en ik ga een eigen release doen. Ook Sigward uit Den Haag komt nog dit jaar met een release. Ik ben erg blij met de Scott Fraser remix die hier ook op uitkomt. Het is een hele lange synth georiënteerde track.”

Stekker in het Park
Alhoewel dos Santos resideert in Utrecht, is hij de laatste jaren veelvuldig in de hoofdstad te vinden. Onder andere als resident bij TrouwAmsterdam. Afgelopen weekend was hij wél in Utrecht te bewonderen op festival deBeschaving en op 27 juli draait hij op Stekker in het Park. Een thuiswedstrijd: “Ik heb vorig jaar ook op Stekker gedraaid. Ik was er voor het eerst bij tijdens de editie in 2009. Het festival was toen op een braakliggend terrein. Daar zat ik vroeger nog bij de Zeeverkenners haha. Dat was dus een behoorlijke thuiswedstrijd voor me. Ik herinner mij dat ik toen met Lodewijk en Pitto (organisatie Stekker in het Park red.) naar de locatie reed. Die jongens keken elkaar aan en zeiden: Hier gaan we Stekkerfest organiseren. De locatie kon niet aanblijven, maar er is een nog mooiere voor teruggekomen.”, vertelt hij enthousiast.

<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F100292514"></iframe>

Ook Nuno werkt mee aan het Studio Stekker concept waarbij artiesten die op het festival optreden, de week ervoor met elkaar de bekende studio Kytopia induiken, en waarvan de resultaten gepresenteerd zullen worden op het festival. “Ja, ik ga met een aantal mensen de studio in. De ideetjes die ik nu heb wil ik graag meenemen naar deze studioweek om te kijken of andere artiesten er iets aan kunnen toevoegen. Bijvoorbeeld vocalen of live drums. Ik hoop dat er iets uitkomt. Het zou super leuk zijn als één van de deelnemende artiesten op Stekker in het Park een beetje mee zou kunnen jammen tijdens mijn set.” 

Nuno dos Santos staat zaterdag 27 april op Stekker in het Park. Win tickets voor dit festival bij Dance.nl

txt Sander van der Meet
imgs Catharina Gerritsen

Advertentie
Party Tips