Features + Interviews
Interview Roger Sanchez || Terug naar de underground

Interview Roger Sanchez
Terug naar de underground

12 mei 2014

Sommige dj’s lijken een eeuwigdurende succesvolle carrière te hebben, en in dat korte rijtje van namen hoort Roger Sanchez zeker thuis. Al is de man die bekend staat om zijn ringbaardje en latinolooks de veertig al lang gepasseerd, nog steeds is Sanchez hot. Hij mag zichzelf een legende noemen op partyeiland Ibiza waar hij al tientallen zomers achter elkaar wordt gevraagd om in wereldbekende clubs als Pacha en Space te draaien. En ook in Nederland blijkt er na al die jaren nog steeds een run te zijn op de kaartjes, wanneer de sexy housegoeroe aankondigt dat hij komt optreden.

Het eerste dat opvalt aan Sanchez, vlak voor zijn optreden op het exclusieve feest MUST begin april, zijn de twinkelingen in zijn ogen. Het gaat namelijk erg goed met de Amerikaanse dj. Een tijd lang was hij zoekende naar inspiratie en een nieuwe sound, en die lijkt hij naar eigen zeggen nu gevonden te hebben: "De beste keuze die ik het afgelopen jaar heb gemaakt, is om terug te gaan naar mijn roots."

De belangrijkste reden hiervoor is dat hij als artiest zo dicht mogelijk bij zichzelf wil blijven. "Sinds dancemuziek zo groot en commercieel is geworden, heb ik als een reactie daarop ‘de kern’ een stuk sterker zien worden, en daar wil ik een deel van zijn. Ik ben weer terug bij een underground sound, geïnspireerd op soul en disco. Het is de muziek waar ik mee begonnen ben, maar het is niet zo dat ik weer hetzelfde doe als vroeger. Ik heb het muzikaal wel naar het volgende level getild."

Sanchez lijkt door deze nieuwe vibe weer helemaal terug te zijn in zijn oude vorm en belooft zijn fans dat ze veel nieuwe tracks van hem kunnen verwachten. "Ik heb de afgelopen tijd veel in de studio gezeten, zodat ik in de zomer weer veel nieuwe muziek kan uitbrengen. Mijn nieuwe track, Dangerous Thoughts, doet het op internet al goed. Het is minder Roger Sanchez en meer mijn alterego S-Man, maar nog steeds heel erg dansbaar”, vertelt hij in de loungeruimte van de Rotterdamse Van Nellefabriek.

Hij weet zeker dat hij kan blijven rekenen op de steun van zijn Nederlandse fans. "Ik krijg zo vaak warme en oprechte reacties van de mensen hier; ze begrijpen waar ik mee bezig ben. Eigenlijk word ik hier al vanaf het begin overspoeld met enthousiaste reacties voor mijn muziek." Sanchez krijgt er dan ook geen genoeg van om hier op te treden. "Ik voel een sterke band met Nederland. Ik hou van het Nederlandse publiek dat erg openminded is, en de sfeer is hier te gek."

<iframe width="100%" height="450" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/147439883&amp;auto_play=false&amp;hide_related=false&amp;visual=true"></iframe>

Wie hem op MUST heeft gemist, krijgt volgende week nog een kans om de nieuwe sound van Sanchez te horen. Hij treedt zaterdag 17 mei op op het Pacha Festival in Amsterdam. "Het is onderdeel van mijn Europese tour, in juli sta ik ook op Tomorrowland", aldus Sanchez. "En natuurlijk mag ook Ibiza deze zomer niet ontbreken. Het wordt weer een gekkenhuis zoals altijd."

Van zo’n drukbezette dj zou je niet verwachten dat hij af en toe ook wel eens zijn telefoon uitzet om niets te hoeven. "Als ik naar huis ga, heb ik de afspraak dat ik me dan focus op mijn familie. Dat heb ik door de jaren heen wel moeten leren, maar het lukt me nu heel goed om meer tijd vrij te maken voor mijn gezin. Mijn zoon is nu 18 en houdt er ook van om te draaien." Sanchez zou het stokje best aan hem door willen geven: "Hij heeft talent, zeker." Maar voorlopig geniet hij zelf ook nog volop.

Roger Sanchez staat zaterdag 17 mei op Pacha Festival (Amsterdam), op vrijdag 18 en vrijdag 25 juli staat hij op Tomorrowland (Boom, België).

txt Armanda van der Voort
imgs Must

Advertentie
Party Tips