Features + Interviews
Interview Solomun || Nieuwe stappen met de Diynamic familie

Interview Solomun
Nieuwe stappen met de Diynamic familie

08 mei 2013
Nog anderhalve week en dan barst voor de eerste keer het Diynamic festival los in het ArenA Park in Amsterdam. De man aan het roer bij Diynamic is de in Bosnië geboren Mladen Solomun. Dance.nl ging in gesprek met hem over het festival, zijn bijzondere band met Nederland en meer.

“We zijn er bij Diynamic allemaal erg enthousiast over omdat het de eerste Diynamic festival editie ooit is”, aldus Solomun, die ruim zeven jaar geleden de eerste stappen zette met het Diynamic label om een platform te creëren voor zijn eigen tracks. “Ik kan nu al met zekerheid zeggen dat het een heel bijzondere dag gaat worden. Iedere keer wanneer ik iemand zie uit onze organisatie of één van de artiesten uit onze stal spreek dan hebben we het erover. Iedereen is er vol van en kan niet wachten tot het zover is.”

Nederland
“We hebben een speciale band met Nederland”, vertelt Solomun. “Het Nederlandse publiek is altijd erg goed voor ons geweest. Het is moeilijk om het onder woorden te brengen maar het voelt altijd een beetje als thuiskomen. Amsterdam is een hele fijne plek om te zijn en er zijn hier heel veel goede festivals en natuurlijk hebben jullie een zeer professionele scene.”

“Ik heb goede herinneringen aan het Amsterdam Dance Event van vorig jaar", gaat Solomun enthousiast verder. "Ik moet zeggen dat het voor iedereen een hele grote verrassing was dat het zo’n groot succes werd. Toen de eerste avond zo snel uitverkocht dachten we: oké, laten we er nog eentje aan vastplakken en dan zien we wel of daar nog iemand op afkomt. Toen de tweede ook heel snel uitverkocht raakte, waren we echt ontzettend blij. Je moet je voorstellen dat er die avond nog diverse andere écht goede feesten waren, dus als er dan zoveel mensen voor jouw feest kiezen dan kan je niet anders dan heel erg blij en dankbaar zijn. Dit jaar zijn we er uiteraard weer bij.”

<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F88939287"></iframe>

Karmon
Inmiddels heeft Diynamic ook een artiest uit Nederland onder contract staan. Karmon gooide het afgelopen jaar hoge ogen in de deephouse scene en is hard op weg om één van de paradepaardjes van het label te worden. “H.O.S.H. heeft me al heel lang geleden gewezen op deze super getalenteerde jongen en hij had volledig gelijk. Het is een geweldige artiest en inmiddels een belangrijk lid binnen de familie geworden”, zegt Solomun enthousiast.

“Ik beslis nooit alleen. Diynamic is een familie en dus besluiten we met z’n allen of er nieuwe leden bijkomen. Allereerst overleg ik met Adriano (label- en boekingsmanager Diynamic red.), Stimming en H.O.S.H.. Het is altijd een lang proces, maar dat is het waard want we werken nooit met een ‘hire and fire’ strategie. Het gaat ons om de langetermijnvisie. Diynamic is een natuurlijk proces.“

Diynamic Neon Nights
“We keren dit zomerseizoen terug naar Sankeys op Ibiza waar ik echt superblij mee ben”, zegt Solomun. “We gaan proberen om de Neon Nights, die we daar vorig jaar gestart zijn, naar een hoger niveau te tillen, maar het belangrijkste is dat we iedere week bij elkaar zullen zijn. Een paar weken geleden was ik met mijn team in Sankeys. Die jongens werken heel hard om de nieuwe zaal, ‘The Box’, op te bouwen en die zal ook een nieuw soundsystem krijgen.”

Solomun heeft ook nog een leuke scoop voor ons. "We spelen de laatste tijd veel met de slogan 'Don't Talk, Dance' in promofilmpjes waar ook een track onder te horen is. Veel mensen vragen ons welke track dit is. Hij is van mij en het komt in augustus uit."

Op de vraag wat Diynamic nog allemaal van plan is in de toekomst en wat hij nog wil bereiken denkt hij lang na. “Dat is een moeilijke vraag man haha! We zijn zo blij met wat we tot nu toe bereikt hebben. Het is een droom die uitkomt. Diynamic is zeven jaar geleden opgericht omdat we een platform zochten voor onze eerste releases. Nu gaan we ons eigen festival doen in Amsterdam met twee stages. Dat is al véél meer dan we ooit hadden durven dromen, dus ik kan alleen maar blij zijn. Maar ik heb op dit moment wel één hoop en dat is dat de zon schijnt op 18 mei in het fantastische Amsterdam.”    
Diynamic Festival vindt zaterdag 18 mei plaats in het ArenA Park in Amsterdam. Tickets zijn hier verkrijgbaar.
  

txt Sander van der Meet
imgs Diynamic / APE archief
Advertentie
Party Tips