Features + Interviews
Interview Sunnery James & Ryan Marciano || Altijd sexy by nature

Interview Sunnery James & Ryan Marciano
Altijd sexy by nature

19 februari 2014

Golden boys Sunnery James & Ryan Marciano komen na een hectisch tourjaar naar thuisbasis Amsterdam voor een geheel eigen show: Sexy by Nature. De Nederlandse fans staan te popelen want het belooft een heuse party te worden. Dance.nl sprak de dj's onlangs in Amsterdam.

Gevraagd naar 2013 verschijnt een glimlach van oor tot oor op het gezicht van Sunnery en Ryan. Sunnery: “Wauw! Precies hoe ik het zeg: wauw! Het was een gek jaar voor ons met zoveel hoogtepunten dat het moeilijk is om er iets uit te pikken wat eruit schoot. De releases zijn gigantisch gegaan, met als grootste klapper Sound Of The Underground met Nicky (Romero, red.). Deze plaat is door het dak gegaan, iedere dj heeft deze track wel eens opgezet. Daarnaast was Tomorrowland ook een hoogtepunt voor ons. Hier hebben we twee keer gedraaid in één weekend. Al met al, het jaar was zo om.”

Tel daar een spetterend optreden tijdens ADE, wekelijkse Ibiza performances en vaste shows als resident dj’s in de grootste clubs van Amerika bij op en de realisatie van de jongensdroom is compleet. Ryan: "Als je ons vijf jaar geleden had verteld dat we dit allemaal zouden meemaken zou ik je niet geloven.”

Nieuw concept
Ook 2014 belooft een spetterend jaar te worden. Het jaar start met het nieuwe concept ‘Sexy by Nature’. Dit feest, wat plaatsvindt op 15 maart in de Heineken Music Hall is geheel in de stijl van Sunnery James & Ryan Marciano. Fans waren door het dolle heen toen bekend werd dat het gouden duo met dit feest naar de HMH kwam. Sunnery: ”Onze fans hebben een grote rol gespeeld in de realisatie van dit concept. We hebben goed geluisterd wat ze graag wilden zien.”
Natuurlijk hebben de heren al ruime ervaring met het opzetten van feestjes. Zo verscheen hun vorige concept, Amazone Project, maar liefst drie keer in de HMH. Sunnery: "Met Amazone Project hebben we goed kunnen ‘oefenen' en weten we wat er allemaal mogelijk is. Toch paste het niet zo goed bij ons als Sexy by Nature. Waar je bij Amazone Project van techno tot house en terug hoorde, zal hier alleen onze eigen sound ten gehore worden gebracht".

De sound die fans omschrijven als een sexy groove gemixt met latin invloeden. De locatie sprak vervolgens voor zich. Ryan: “We zijn echte Amsterdammers en waar anders dan in de HMH kun je zo'n party neerzetten”. Het belooft een groot feest te worden met namen als Roog en Jaz von D. Sunnery: "We kiezen dj’s uit die goed bij onze sound passen en gaan niet alleen voor grote namen". Natuurlijk kun je naast de beste dj’s nog veel meer verwachten. Ryan: “We hebben heel erg veel zin om weer helemaal los te gaan op Hollandse bodem, we gaan echt uitpakken!”

Sexy by nature
Ook het publiek speelt een belangrijke rol deze avond. Op Facebook bijvoorbeeld wordt al weken gevraagd aan de bezoeker wat hij of zij aantrekt naar het feest. Volgens Sunnery en Ryan draait het vooral om je goed en sexy te voelen. En dat kan volgens deze mannen iedereen. Ryan: "Het maakt niet uit wat je aantrekt en hoe je eruit ziet of hoe oud je bent, iedereen kan zich sexy voelen en dat uitstralen. Dat is wat we met dit feest willen bereiken, sexy by nature.”

Buitenland
Alles wat deze jongens aanpakken staat garant voor knallend succes. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het duo voor hun eerste ‘Sexy by Nature’ show al aanvragen heeft gekregen vanuit het buitenland. De heren: “We zijn al door meerdere clubs benaderd in Amerika om ook daar het concept uit te rollen. Natuurlijk doen we dat! De eerste buitenlandse ‘Sexy by Nature’ feesten na Amsterdam zijn in New York, Los Angeles en Miami".

Op de vraag waar ze nog meer willen performen volgt even nadenken. Dan volgt een hele waslijst aan plaatsen waar het duo al wel is geweest: Brazilië, Chili… opeens roept Ryan: "Japan! Daar zijn we nog niet geweest! En nog niet in Korea! Dat lijkt mij beide heel vet”. Dat kan dus op het lijstje voor dit jaar, samen met bestaande plannen zoals een samenwerking met een violiste van wereldklasse en een hoop nieuwe tracks en remixen. Maar nu eerst voorbereiden op Sexy by Nature!

Kaarten voor Sexy by Nature, zaterdag 15 maart in de HMH, zijn hier te koop.

txt Sharon Martens
imgs ALDA & APE archief

Advertentie
Party Tips