Features + Interviews
Interview Taras van de Voorde

Interview Taras van de Voorde

26 januari 2010
Eindelijk de langverwachte release op Wolfskuil, daaropvolgend een release op het fameuze EC Records van Michel de Hey en daarbij ook nog optreden op een uitverkochte avond met James Holden in ‘zijn’ Catwalk. Spannende tijden breken aan voor Taras van de Voorde, de Rotterdammer die afgelopen jaar vele muziekliefhebbers verraste met zijn warme, melodieuze producties. Tijd om eens een woordje te wisselen.

Eigenlijk had Skylime, de samenwerking met Jelle Kuipers, al veel eerder uit moeten komen op het Wolfskuil label van Darko Esser. “De release is, om voor mij onbekende redenen, een aantal maal uitgesteld”, geeft Taras aan. “Maar eigenlijk is nu wel een prettig moment te releasen, want het label staat, mede dankzij de goede ontvangst van het album van Darko Esser, op dit moment volop in de picture.”

Ook op Dance.nl werd Balans van Darko Esser goed ontvangen, net zoals Taras’ eigen track Skylime overigens. Het gaat lekker met de muziek van Taras van de Voorde. Binnenkort verschijnt er ook een release op EC Records, het label van Michel de Hey. Voor Taras is dit een extra speciale release: “Voor mij is hiermee de cirkel rond. De EC-artiesten hebben mij enorm geïnspireerd, mede dankzij hen ben ik midden jaren negentig van stijl geswitcht. Ik zat destijds in de gabberscene, maar tegenwoordig heb ik bijna de hele EC-catalogus in bezit!”

In die catalogus is op korte termijn ook de naam Taras van de Voorde te vinden. Hoe heeft hij dat bereikt? “Pas in 2007 ben ik begonnen met produceren, maar al na drie weken had ik mijn eerste (digitale) release. Toen is het gaan lopen. Muziek is voor mij een uitlaatklep. Ik kan mezelf er helemaal in verliezen. Als ik inspiratie heb kan ik uren aan een stuk werken, opgesloten in mijn kamer met software.”

Taras geeft aan daarbij niet te werken vanuit een strakke carrièreplanning. “Natuurlijk heb ik wel doelen, zo is het een droom ooit een album te maken, maar die doelen streef ik na door gewoon lekker muziek te maken. Ik heb het afgelopen jaar veel remixen en samenwerkingen toegezegd. Die lijst met toezeggingen loopt nu ten einde, daarna ga ik eens lekker wat tracks verzamelen en dan zien wel weer verder.”

De focus voor Taras van de Voorde ligt op dit moment vooral op het produceren, maar daarnaast is hij ook dj, onder meer als resident in de Rotterdamse Catwalk. “De Catwalk is voor mij de underground tempel van Rotterdam. Een heerlijke, lage tent met goed geluid, waar het helemaal los gaat. In mijn sets draai ik niet altijd eigen platen. Dat is mede afhankelijk van het tijdstip. In een opwarmset hoef je geen concessies te doen, dat vind ik soms wel lekker, dan kan ik wat dieper draaien. Als ik later op de avond draai, dan draai ik wat steviger, meer funky. Dat hoor je ook terug in sommige releases. Maar wat ik ook maak of draai, als het maar muziek is, want dat is het mooiste wat er is!”

Taras van de Voorde staat vrijdag 5 februari met James Holden in de Catwalk, Rotterdam. Luister naar enkele tracks en sets van Taras van de Voorde op Soundcloud.

txt Rob de Bruyn
imgs Archief Taras van de Voorde
Advertentie
Party Tips