Features + Interviews
Interview Yellow Claw || Verzet heeft geen zin

Interview Yellow Claw
Verzet heeft geen zin

17 juli 2013

Eenmaal in de greep van de klauw kom je er niet zo gemakkelijk meer uit. En waarom zou je dat willen ook, wanneer ze snoeiharde releases en beestachtige livesets op een zilveren schaaltje serveren. Op zaterdag 10 augustus is het trio Bizzey, Nizzle en Jim Aasgier te vinden op het Boothstock festival in Rotterdam, waar het beest ongetwijfeld weer naar buiten gebracht zal worden. Dance.nl in gesprek met de heren van Yellow Claw.

Wat oorspronkelijk een donderdagse clubavond was in de Jimmy Woo in Amsterdam drie jaar geleden, is inmiddels uitgegroeid tot een hitmachine met een agenda van monsterlijke proporties. Een blik werpend op die planning op de website maakt duidelijk dat er van rustig voortkabbelen geen sprake is. Yellow Claw vlamt, als nooit tevoren. “We hebben de tijd van ons leven op de festivals en proberen ook nog flink wat werk in de studio door te brengen.”

Spice Girls
Het creatieve proces in de studio baarde succesvolle hits als Allermooiste Feestje, Krokobil en Nooit Meer Slapen. Met die unieke mengelmoezen van house, dubstep, electro en zelfs hiphop en R&B wordt menig publiek en luisteraar omver geblazen en flabbergasted achtergelaten. Hun eigen definitie van hun sound is kort maar uiterst krachtig: “Yellow Claw is een tank die dwars door de muren van je festival of iPod komt gereden. Verzet heeft geen zin.”

De samenwerking tussen het trio wordt ook vaak het feestje van de 21e eeuw genoemd. De collaboratie tussen de drie heren is niet zonder reden zo succesvol. “Toen we bij elkaar gezet zijn door Kees de Koning had hij een bepaald beeld erbij. Een soort Spice Girls maar dan jongens en dan helemaal nu. Zo is Bizzey een soort Sporty Spice, Nizzle een soort Ginger Spice en is Jim Aasgier Super Intellectual Model/ Soldier Spice. Dat werkt erg goed.”

Festivalanthem
Het trio mijdt geen grenzen, maar scheurt er met volle vaart overheen. Recentelijk gebeurde dat nog met Thunder, een hardcore-besmeerde samenwerking met Twan en Willem van The Opposites. “We wilden al een tijd iets met Twan doen, maar door de drukte van The Opposites kwam het er niet van. Toen we eenmaal in de studio zaten was het laatste Thunderdome feest net geweest en hadden we het over dat ultieme festivalgevoel. Meteen wisten we dat de track daar over moest gaan. Even later kwam Willem de studio binnen en hoorde de eerste opzet van de beat en kwam meteen met die hook. De clip bestond verder uit allemaal toffe associaties die daarbij in ons hoofd opkwamen. Al met al was het gewoon een gezellige boel en is het nummer precies het festival anthem geworden dat het moest zijn.”

Hun omvangrijke visie op muziek zorgt niet alleen voor bijzondere samenwerkingen, maar brengt ze ook naar een breed scala aan festivals zoals Dirty Dutch, Latin Village en Sneakerz Festival. In navolging van vorig jaar zijn ze ook dit jaar weer te vinden op het Solar Weekend festival in Roermond, waar de heren graag vertoeven.

“Op de een of andere manier blijft op Solar draaien als thuiskomen voelen. Lekker even je schoenen uit, pantoffels aan en de volumeknop vol open.” Een week later maken ze hun debuut op het Boothstock festival in Rotterdam, een uniek festival dat vorig jaar het licht zag en enkel dj’s boekt die ook produceren. Festivalgangers die van plan zijn Yellow Claw’s set te bezoeken, kunnen zich maar beter goed voorbereiden. “Zorg dat je genoeg water (ofzo) gedronken hebt en er een papiertje in je zak zit met het telefoonnummer van je partner of een van je ouders erop”, zo luidt het advies.

Bruutste hooligans
Typerend voor The Claw is de goede interactie met het publiek, waardoor menig evenement uit zijn voegen is gebarsten. “Er was een set waarbij het publiek ons massaal vroeg om nog een uur door te draaien zodat ze niet hoefden te luisteren naar de Dirtcaps, die eigenlijk na ons moesten draaien. Dat hebben we toen maar gedaan en de Dirtcaps namen dat sportief op. De dag erna maakten ze hun fee naar ons over. Dat was wel insane.”

Anno 2013 laat het allermooiste feestje zich niet alleen meer beperken tot onze landsgrenzen. De klauw blijft zich uitstrekken, maar nooit zonder de eigen roots te vergeten. “Op het programma voor dit jaar nog staan nog wat shows in Rusland, Amerika en Zuid-Amerika. Over een paar jaar hopen we de hele wereld te hebben. Zonder al onze Nederlandse hooligans te hebben verwaarloosd. Het buitenland is leuk, maar de hardste feesten, bruutste hooligans en mooiste dames vind je toch gewoon hier in ons eigen kikkerlandje.”

Op 10 augustus staat Yellow Claw op het Boothstock festival in Rotterdam. Voor meer info, check: Boothstock Festival. Voor meer tourdata, check de site van Yellow Claw.

txt Patrick Kannberg
imgs Yellow Claw archief 

Advertentie
Party Tips